Bedre pensjon på et par minutter

Last ned Kron-appen via App Store eller Google Play

Flytt egen pensjonskonto eller pensjonskapitalbevis (PKB) til Kron. Det tar bare noen minutter å bestille flytting i appen. Vi ordner resten!

Flytt via denne linken.

Den formelle flyttingen tar ca. 2-4 uker, litt avhengig av hvor du flytter fra.

Slik fungerer det

Først kan du sjekke om du har pensjon du kan flytte til Kron. Dette tar under et minutt og er veldig enkelt. Sjekk pensjonen din her

Så velger du hvordan du ønsker at pensjonen skal spares. Velger du Krons Anbefalinger fikser vi fond for deg, og gjør automatisk aldertilpasning når du nærmer deg pensjonsalder.

Velger du Bestemme selv kan du velge blant mange utvalgte fond og få veiledning underveis om valgene du tar. Her kan du lese mer om hvordan det fungerer .

Så trykker du Flytt og da flytter vi automatisk din pensjonskonto til Kron.

Hvem kan flytte til Kron?

Du kan flytte pensjon til Kron om du:

  • Jobber i det private og har innskuddspensjon

  • Har et pensjonskapitalbevis fra tidligere jobb i privat sektor

Da egen pensjonskonto ble lansert 1. februar i år kunne 1,5 millioner nordmenn endelig få bestemme over egen pensjon, akkurat som man gjør med boliglånet.

Les om hva andre som flytter velger her

Har du noen pensjonsspørsmål du gjerne skulle hatt svar på?

Finn svar i FAQ

Kort sagt: Finner du en billigere pensjon enn det jobben har valgt for deg, får du kostnadsforskjellen inn på pensjonskontoen din.

Jobben til Alexander (40) betaler 0,50% i avgift hvert år for å spare hans pensjon. Det utgjør 3 000 kr i året. Flytter Alexander til Kron, som koster 0,23% vil han ligge an til å få utbetalt 1 639 kr mer hver måned som pensjonist.

Totalt har han altså tjent svimlende 195 000 kr på å flytte pensjonen til et billigere sted.

Trygghet

Kron ble startet som et datterselskap til Formuesforvaltning . Vi har tatt 20 års investeringskompetanse og pakket det inn i en brukervennlig app.

Med farten til et vekstselskap og tyngden til et uavhengig finansforetak, tilbyr Kron profesjonell fondsforvaltning til lavest mulig kostnad.

Les mer om oss eller spør oss på chatten.

Avtale med Akademikerne Pluss

Hvis du er medlem i en forening i Akademikerne Pluss har du tilgang til rabatter på fond i Kron og en av Norges beste pensjonsavtaler.

Sjekk dine fordeler og priser

Bli sjef over pengene dine nå

Last ned Kron-appen til din mobil

Vanlige spørsmål om pensjon

Du kan sjekke det i appen eller ved å trykke her !

Å flytte Egen pensjonskonto til Kron tar ca. 3-4 minutter i appen. Det er alt du trenger å gjøre - Kron ordner resten. Den formelle flytten tar i snitt 2-4 uker, litt avhengig av hvor lang tid din eksisterende leverandør bruker. Din leverandør har opptil 30 virkedager på å flytte det som din arbeidsgiver sparer for deg.

Pensjonskapitalbevis (PKB) tar ca. 4 uker å få flyttet til Kron.

Pensjonen du har i en Egen pensjonskonto (EPK) eller i et pensjonskapitalbevis (PKB) kommer fra en innskuddsbasert pensjonsordning . Egen pensjonskonto har du når du jobber i privat sektor med innskuddspensjon, og her samles pensjon som nåværende arbeidsgiver sparer for deg. Pensjonskapitalbevis er et bevis på oppspart pensjon via en eller flere tidligere arbeidsgivere.

I Kron har vi samme priser både på egen pensjonskonto og pensjonskapitalbevis

Usikker på hva du har av pensjon?

Sjekk hva du har av pensjon her

IPS eller Individuell Pensjonssparing er en ordning for pensjonssparing.

Under ser du noen hovedpunkter med ordningen:

  • Mulig å spare opptil 15 000 kr per år
  • 22 % skattefradrag på det du sparer, så inntil 3 300 kr
  • Utbetalinger kan tidligst skje fra man er 62 år og må vare til man minst er 80 år.
  • Ingen formuesskatt på pengene i IPS.
  • Hele utbetalingen skattlegges med satsen for alminnelig inntekt.

Lurer du på om IPS er for deg? Les mer her.

Kron forvalter pensjon gjennom sin konsesjon som forvaltningsselskap for verdipapirfond. Det betyr at til forskjell fra livselskapene, vil ikke pensjonspengene stå bokført under Kron sin balanse, men adskilt fra egne penger. Kron bruker DNB som samarbeidspartner på bankkonto og lagring av verdipapirfondsandeler. Skulle det skje noe med Kron, så vil ikke det påvirke pensjonspengene dine og du kan flytte pengene til en annen leverandør.

Nei. Du kan flytte pensjonen din via kron.no, men når flyttingen er fullført, må du logge deg inn i appen for å kunne følge med på utviklingen til pensjonen din.

Nei, vi tar kun betalt for forvaltningen. Prisene finner du her .

Med Egen pensjonskonto (EPK) kan du samle all tidligere oppspart innskuddspensjon og nåværende pensjonssparing på ett sted, og det er det flere fordeler med.

Her er noen fordeler:

1. Det gir deg bedre oversikt over pensjonen din.

2. Du kan spare penger på å finne en leverandør med lavere priser. Du må nemlig selv betale for pensjon tidligere arbeidsgivere har spart til deg.

3. Du kan selv velge hvor du vil at pensjonssparing fra nåværende jobb skal stå.

Standardvalget i Kron er indekspakken . Dette er en av de rimeligste indekspakkene på markedet og investerer i tillegg med en bærekraftig profil. Hvis du ønsker å sette ditt preg på pensjonen kan du velge å legge ekstra fokus på spesifikke bærekraftsområder. Da siler vi ut endra flere selskaper, for eksempel selskaper i olje og gass-sektoren. Forskjellen her er at man får enda mer samfunnsansvar i form av at alle oljeselskaper ekskluderes, inkludert Equinor, som jo også driver med Havvind. Du kan også velge å investere mer i selskaper med fokus på miljøteknologi. Begge valgene kan føre til at avkastningen kan svinge noe mer enn standardvalget.

I Kron kan du også plukke fond helt selv. Vi har en av Norges laveste plattformavgift for aktive fond. Vi gir deg mulighet til å velge fondspakker basert på ulike temaer og enkeltstående fond, med et rikt utvalg av indeksfond.

I vår fondsliste kan du se en fullstendig oversikt over våre indeksfond, aktive fond, fondspakker m.m. Husk å huke av "Vis fond tilgjengelig for pensjon".

Du kan flytte pensjonen din til Kron ved å trykke her eller via Kron-appen.

Pensjonen din investeres i fond og risikoen justeres etter hvor gammel du er. Med risiko mener vi i denne sammenhengen hvor stor prosent av pensjonen din som er plassert i aksjer. Er du i 30-årene kan du ha opp mot 100 % i aksjeandel. Det kan gjøre at verdien på pensjonsbeholdningen din svinger litt, men på lang sikt vil du får mer pensjon å ta ut. Når du nærmer deg pensjonsalder og skal begynne å ta ut pengene, bør andelen aksjer skrus ned så du i større grad vet hva du har å rutte med. I Kron gjør vi dette for deg automatisk.

Les mer om aldersjusteringen til Kron her .

I de fleste tilfeller vil Kron kunne gi deg lavere pris på pensjonen din. Det gjør at pensjonen din vokser raskere. Kron investerer dessuten i selskaper som er “best i klassen” når det gjelder bærekraft. I tillegg får du en enklere brukeropplevelse og mer valgfrihet. Du kan også påvirke selv hvordan pensjonen din investeres.

Du kan sjekke prisen på pensjonen din inne på Norsk Pensjon --> Reservasjonsportalen. Denne er oppgitt som "kompensasjonssatsen" og er den prisen din arbeidsgiver betaler for din pensjon. Når du flytter til Kron, vil arbeidsgiver fortsette å betale den samme prosentsatsen inn til din pensjon. Om du da velger et billigere alternativ hos oss (f.eks. Kron Indekspakke ), vil differansen mellom kompensasjonssatsen og kostnaden hos oss tilfalle deg som ekstra pensjonssparing.

Dersom du flytter pensjonen din til et billigere sted, er det du som får "rabatten" - slik at pensjonen din kan vokse raskere. Arbeidsgiver er pliktig til å spare i pensjon for deg så lenge du er ansatt. Arbeidsgiver betaler også kostnadene til pensjonsleverandøren (som for eksempel Storebrand, Nordea osv.), og det kommer de til å fortsette med også hvis du flytter til Kron. Da vil kostnaden din arbeidsgiver betaler bli overført rett til din pensjonskonto, og deretter tar Kron seg betalt. Hvis Kron er billigere enn arbeidsgivers pensjonsleverandør betyr det at mellomlegget blir stående på din konto og vil vokse i takt med utviklingen.

Les mer om hvordan du kan finne ut hvor mye du sparer på å flytte til Kron.

Prisen du betaler for pensjonen din vil ha stor påvirkning på den totale pensjonskassa. Jo yngre du er, jo mer uttelling vil du ha for å ta grep og sjekke kostnader og investeringsvalg. Det lønner seg å flytte og samle pensjonen hos en leverandør som har lav pris og gode investeringspakker. En høy aksjeandel fra ung alder vil også gjøre en stor forskjell for pensjonen din.

Du kan lese mer om priser på pensjonsprodukter i Kron her

Her kan du lese mer om hvordan vi investerer

Fant du ikke svar på det du lurte på?

Se ofte stilte spørsmål her