Head of Compliance & Risk i Kron

Kron søker en leder for compliance & risk

Har du erfaring fra compliance og/eller risikostyring, og har lyst til å ta steget opp og sikre at Nordens mest spennende fintech-selskap har mulighet til å innovere innenfor trygge rammer? Da ønsker vi å høre fra deg!

Vi ser etter deg som har noen års arbeidserfaring fra compliance eller risikostyring i finansbransjen, enten fra bank, forsikring eller verdipapirområdet eller som konsulent. Du har god rolleforståelse, trives med kontroll- og rapporteringsoppgaver, samtidig som du er åpen for å lære og fleksibel og kan hjelpe til der det trengs.

Litt mer om oss

Kron ble startet som en liten startup heleid av Formuesforvaltning, men etter å ha blitt skilt ut i januar 2020 står vi på egne bein. Med farten til en scale-up og tyngden til et uavhengig finansforetak, tilbyr vi folk flest profesjonell fonds- og pensjonsforvaltning, til lavest mulig kostnad. I løpet av fjoråret, har vi mer enn doblet antall kunder og seksdoblet kapitalen under forvaltning.

Vårt oppdrag

Vi er i dag et team på ca. 30 ansatte, og vi har solide, langsiktige eiere som sikrer oss finansiell trygghet. Teamet vokser raskt, og mangfold er viktig for oss. Teknologer, produkthoder, designere, markedsfolk, økonomer og jurister jobber tett i team, og bidrar sammen til å gjøre Kron til et unikt arbeidsmiljø. Vi står opp om morgenen og gleder oss til å skape mestring hos enda flere, feire når de kommer i gang, og juble når de når sine mål. Vi setter vår ære i å snakke om finans, pensjon og sparing på et språk folk forstår. Vi deler aktivt innsikt om hva som skjer i verden og hvordan det påvirker kundenes investeringer. Og vi utvikler produktet vårt raskt og tenker annerledes! Vi trenger derfor akkurat deg for å være sikre på at lovkrav er ivaretatt, at vi har kontroll på risikoen vi tar som selskap og kontroll på risikoen våre kunder tar for å få avkastning.

Dine ansvarsområder

Som leder for compliance og risikostyring vil du utarbeide og vedlikeholde en plan for compliance og for risikostyring, og gjennomføre nødvendige kontroller i henhold til denne. Du skal påpeke problemområder og peke på mulige løsninger på disse, og du skal rapportere til Krons ledelse og styre. Du tilhører avdelingen for økonomi og innsikt, som ledes av CFO, og har en trygg sparringspartner i Krons internadvokat, samtidig som du utfører kontroller og rapporterer uavhengig av selskapets førstelinjefunksjoner.

Vi tror du har:

 • Noen års arbeidserfaring fra en kontrollfunksjon i finansforetak eller som rådgiver innenfor compliance og/eller risikostyring
 • Ønske om å lære mer om forvaltning og distribusjon av verdipapirfond
 • Kjennskap med data-verktøy som sql og Tableau eller ønske om å lære
 • Stor arbeidskapasitet og engasjement til å utforske nye initiativ innenfor fagområdet ditt
 • Gode muntlige og skriftlige kommunikasjonsevner, både på norsk og engelsk
 • Sterk integritet og uavhengighetsfølelse

Vi kan tilby deg:

 • Muligheten til å lære deg hele spekteret av finans
 • Tilbud om deltakelse i selskapets aksjekjøpsprogram
 • Gode pensjonsordninger og forsikringer som sikrer deg og de du er glad
 • Barnebonus på 25 000 kr ved familieforøkelse
 • Hyggelige, sosiale og dyktige kolleger i et miljø preget av store visjoner, ambisjoner og høy fart
 • Hyggelige lokaler sentralt ved Slottsparken, med mulighet til å jobbe hjemmefra

Spørsmål?

Hvis du har spørsmål om stillingen er det bare å ta kontakt med:

Christer Wulff Hauglann, CFO - Tlf.: 411 43 300

Andreas Bjørklund, Head of legal & business advice - Tlf.: 410 43 616