Utvikler

Vil du være med på å gjøre investering tilgjengelig for alle?

Alt for lenge har gode investeringstjenester vært forbeholdt de få, fremstått kompliserte og kostet for mye. Vi startet Kron i 2017 for å vise at investering i fond kan være både engasjerende, lønnsomt og enkelt.

Dette er Kron

Siden 2017 har vi jobbet med å gjøre sparing og investering enklere, mer engasjerende og lærerikt for folk flest. Kron er en spin-off fra Formuesforvaltning, og selskapene har fortsatt et nært faglig samarbeid. Vår spareløsing er en kombinasjon av 20 års investeringskompetanse og smart teknologi, pakket inn i en enkel og brukervennlig app. Med farten til en startup og tyngden til et uavhengig finansforetak, tilbyr vi folk flest høyest mulig profesjonalitet i fondsforvaltningen til lavest mulig kostnad. Kron gjør investeringer som før var forbeholdt proffene, enkelt og tilgjengelig for alle. Det er nå 70 000 registrerte brukere i Kron-appen. I 2020 fikk vi også konsesjon som forvaltningsselskap for verdipapirfond. I 2021 endret spillereglene i pensjonsmarkedet seg, og siden 1. februar har vi tilbudt Egen Pensjonskonto til eksisterende og nye kunder, samt ca. 220.000 medlemmer under Akademikerne Pluss.

Vårt oppdrag

Sparing er noe av det viktigste vi gjør i livet. Likevel velger mange nordmenn å bruke den trygge kontoen i dagligbanken til langsiktige sparemål. Dermed går vi også glipp av milliarder i avkastning. Investering i fond eller aksjer kan virke skummelt og utilgjengelig for mange. Vår oppgave er å rive ned barrierene rundt investering som sparemetode. Vi vil være døråpneren for de som fortsatt tenker at investering bare er for de med en grad i finans. Vi kaller det investering for alle; Kron er både for dem som ønsker at vi fikser alt for dem og for de som vil bestemme litt selv. Vi har også et fondstorg for de som ønsker enda mer kontroll over plasseringene sine.

Gjengen bak Kron

Vi er i dag et team på 20 ansatte, og vokser raskt. Mangfold er viktig for oss. Teknologer, produktdesignere og økonomer jobber tett i team, og bidrar sammen til å gjøre Kron til et unikt arbeidsmiljø.

Vi står opp om morgenen og gleder oss til å skape mestring hos enda flere, feire når de kommer i gang og ikke minst juble når de når sine mål. Dette gjør vi ved å knytte investeringer til ting som skjer i verden, slik at det blir aktuelt for nettopp deg. Og snakker om det med ord de fleste forstår.

Vi ser på oss selv som et kundesentrisk, teknologibasert forvaltningsselskap og har langsiktige, solide investorer i ryggen som sikrer det økonomiske fundamentet for selskapet fremover.

Om jobben

Vi ser etter deg som ønsker å ta del i en spennende reise i et selskap som har stort fokus på å bygge egen teknologi, gode team, lage fantastiske brukeropplevelser og finne gode pragmatiske løsninger på komplekse problemer. Teknologiteamet vårt er fortsatt lite, som gir enkeltpersoner stor innflytelse og autonomi.

Størrelsen av teamet betyr også at vi ser spesielt etter spissede generalister. Det betyr i praksis at du kanskje er ekspert eller trives spesielt godt innen én eller to teknologier, men du er ikke redd for å fikle med andre ting. Eksempelvis har du en ekspertise innen infrastruktur og systemadministrasjon, men du er også komfortabel med å skrive Python-kode; eller så er du en ekspert innen React, men du kan skrive Python, Swift eller Kotlin kode om det trengs. Her finnes det ingen fasit på riktige sammensetning av bakgrunn, men et fellestrekk er en nysgjerrighet for andre teknologier og en villighet til å lære.

Det sagt har vi stort fokus på at jobben handler om mer enn kode og teknologi, og at de beste løsningene finner man i fellesskap med stor psykologisk trygghet, vennskap og balanse mellom jobb og fritid. Vi måler ikke hvor mye enkeltpersoner gjør, men i stedet måler vi hvor mye vi som et team får til. Det betyr at vi hjelper hverandre, jobber tett sammen (gjerne par-programming), og har stort fokus på å “unblocke” hverandre. Ved siden av jobb så har vi store fine lokaler på Solli-plass hvor vi samles for å se på film, spille spill, spise god mat og bli bedre kjent. Vi samles også jevnlig på “hackathon” hvor vi spriter opp hverdagen med spennende nye prosjekter og lager mat sammen.

Teknologien vi bruker i Kron er for tiden under noe endring, men er du godt kjent med Python, Javascript (React), og webapplikasjoner så vil du komme veldig langt. Appen(e) er skrevet i Typescript + React Native, og kommuniserer med et REST-API skrevet i Python. Rammeverket som brukes her er både Tornado og FastAPI, men vi ser nå på å skrive om mye til Django. Databasen vi bruker er PostgreSQL. For tiden kjører tjenesten i Docker-containers på en virtuell maskin, men i framtiden skal dette opp i “skyen” - her ser vi på tjenester som “nomad” og “consul”. Vi har også en del støttende tjenester og teknologier som Sentry, Graylog, Grafana, Datadog, Ansible, med mer.

Eksempler på utfordringer utviklere i Kron jobber med:

  • Finne og sette opp VPN-tjeneste for alle utviklere slik at man gikk fra å legge inn IP-adresser manuelt i brannmuren, til at man kan gjøre deploy fra en café - om man vil.
  • Skrive Python-kode for SSL kommunikasjon med eksternt API, hvor også vi måtte sette opp signering av klientsertifikat som måtte sendes til tredjepart.
  • Parsing av OCR-filer med transaksjoner inn på bankkonto, for å flytte disse pengene inn på porteføljestyringssystem. I løpet av noen uker har dette scriptet håndtert over 1 milliard NOK.
  • Sette opp ny integrasjon til en ny SMS-tjeneste leverandør, og skrive kode for å sende SMSer på en automatisert måte ved ulike triggere.
  • Oversette en forholdsvis kompleks flyt for pensjonsflytting, bestående av mange ulike prosesser, til enkel og skalerbar kode som tar hensyn til feilrapportering, ymse edge-cases, og stabilitet.

Hvordan søke / prosessen

Du kan søke ved å trykke på knappen under og vi behandler søknader fortløpende. Beskriv gjerne hvem du er, hvorfor du ønsker å jobbe i Kron, hva du kan bidra med og ikke minst hvordan Kron kan bidra til din utvikling også. Bruk gjerne litt tid på søknaden din, så skal vi søknaden den oppmerksomheten den fortjener tilbake.

Prosessen videre ser litt ulik ut basert på hvilken bakgrunn du har, men i korte trekk så vil du typisk møte:

  1. Et intervju hvor vi blir bedre kjent med bakgrunnen din, graver litt i motivasjon og forteller mer om rollen.
  2. En eller flere tekniske tester. Vi ønsker å gjøre prosessen så objektiv så mulig for å forhindre bias. Her vil du kunne forvente en teknisk quiz (~15 – 30 minutter) og en case-oppgave (ikke mer enn 4 timer).
  3. Teknisk intervju. Her går vi dypere inn i teknisk kompetanse og interesser, går igjennom case-oppgave og du får mulighet til å møte flere fra teamet.
  4. Avsluttende intervju med eksempelvis CEO eller CPO. Her er det fokus på kulturmatch og motivasjon.

Spørsmål? Kontakt oss gjerne!

Har du spørsmål om stillingen, ta gjerne kontakt med CTO Herman Schistad.

Email: herman@kron.no

Telefon: 97739712