Vårt oppdrag er å gjøre investering tilgjengelig for alle

Alt for lenge har gode sparetjenester vært forbeholdt de få, fremstått kompliserte og kostet for mye. Vi startet Kron i 2017 for å vise at å investere sparepengene dine kan være både morsomt, lønnsomt og enkelt, med kundens beste i fokus.

20 års erfaring

Kron ble startet som et datterselskap til Formuesforvaltning . Spareløsningen er bygget på 20 års investeringskompetanse og smart teknologi, pakket inn i et enkelt og brukervennlig design. Med farten til et vekstselskap og tyngden til et finansforetak, tilbyr Kron profesjonell fondsforvaltning til lavest mulig kostnad. Det gjør investeringer som før var forbeholdt proffene tilgjengelig for alle.

Hvorfor vi startet Kron

Vi vet at sparing er noe av det viktigste vi gjør i livet. Tradisjonell sparing har blitt et stillestående sted for pengene våre. Vi vet vi kan få mer ut av det vi setter til side, men hvor starter vi? I 2017 lanserte vi Kron for å hjelpe flere med å investere. Vi ønsket å vise folk at fond ikke trengte å være vanskelig eller dyrt og at det finnes en tjeneste for de som ikke ønsker å gjøre all jobben selv.

Hvem Kron er for

Investering i fond eller aksjer kan virke mystisk og utilgjengelig for mange. En kan føle seg utenfor, og kanskje litt dum, fordi man ikke snakker finansk. Vår oppgave er å rive ned barrierene og folks usikkerhet rundt investering som sparing. Vi skal åpne opp dørene. Vi kaller det investering for alle.

Bilde av gjengen i Kron

Lederteam

ET

Emma Tryti

Leder

Emma er daglig leder i Kron og har lang erfaring fra innovasjonsledelse. Hun har blant annet vært leder i Vipps fra start, med stillingen som CCO, netthandel og regning. Emma drives av skaperglede, og får energi av å utvikle team og lage løsninger som forenkler hverdagen. Emma er siviløkonom med en mastergrad i matematikk og finans fra UWA, Australia

JH

Joar Hagatun

Investering

Joar Hagatun er en av grunnleggerne av Kron og har lang erfaring fra finansiell forvaltning i inn- og utland, sist som senior porteføljeforvalter i Formuesforvaltning med ansvar for ca. 23 mrd kroner. Han har sin utdannelse fra NHH, National University of Singapore og Harvard Business School. Joar brenner for å skape gode resultater for pensjons- og fondssparing.

AA

Ale Arce

Markedsføring

Ale har bred erfaring, blant annet fra produktmarkedsføring i Facebook og fra drift av de mest voksende startupsene i Latin-Amerika. I tillegg har hun erfaring fra e-varehandel og finansielle tjenester. Ale brenner for å optimalisere Kron for deg!

HS

Håvard Solheim

Spareekspert

Håvard er Siviløkonom fra Universitet i Tromsø og autorisert finansiell rådgiver. Han har jobbet som rådgiver hos Formuesforvaltning med fokus på gode råd. Håvard drives av å finne de beste fondene.

OMK

Ole M. Kristiansen

Produkt

Ole Martin Kristiansen er produktsjef og designer med over 12 års erfaring fra å lede utvikling av digitale produkter for selskaper som Kolonial.no, Vipps, SATS, Ruter, NSB og DNB. Ole Martin drives av å gjøre det enkelt for flere å spare godt.

HS

Herman Schistad

Teknologi

Herman er en pragmatisk problemløser, som får energi av å jobbe i og bygge gode team. Han var tidlig ansatt som utvikler i Kolonial.no , hvor han hadde en nøkkelrolle i skaleringen fra 10 til 150 ansatte. Herman er utdannet sivilingeniør fra NTNU med spesialisering innen kunstig intelligens.

CWH

Christer W. Hauglann

Finans

Christer har erfaring innen økonomi, finans og teknologi, blant annet gjennom arbeid i NBIM (Oljefondet), Equinor og Sopra Steria. Han er utdannet samfunnsøkonom fra New York University/Stern, er autorisert finansanalytiker med tittel CFA og har gått Forsvarets Russiskkurs. Christer elsker tall, orden og datadrevet innsikt!

Styret

ØB

Øystein Bø

Styreleder

Øystein var med å starte Formuesforvaltning i 2000 og jobbet før det i Storebrand. Han har en bachelor fra Handelshøyskolen BI. Med mer enn 20 års finanserfaring og lidenskap for privat sparing har Øystein vært en nøkkelperson i oppbyggingen av Kron.

AHW

Anne H. Worsøe

Styremedlem

Anne er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Hun bygget opp Norsk Venturekapitalforening og Nordic Innovation House i Silicon Valley, og har mange års erfaring med oppstartsselskaper i teknologibransjen. Anne brenner for avansert teknologi som er enkel å bruke.

HYMA

Hege Yli Melhus Ask

Styremedlem

Hege er styreleder i såkornfondet Skagerak Maturo Seed. Hun har tidligere vært konsernsjef i NHST Media Group samt konserndirektør for privatmarkedet i Gjensidige Forsikring i åtte år. Hege har en Master i finans fra Universite Paris Dauphine, Frankrike. Hun brenner for gode og enkle brukeropplevelser og fornøyde kunder.

PN

Petter Neslein

Styremedlem

Petter har en MBA fra Columbia University i New York og er siviløkonom fra Université de Fribourg i Sveits. Han har vært administrerende direktør og hovedeier i eiendomsselskapet Pecunia AS siden 1985. Tidligere har han vært konsulent i The Boston Consulting Group og daglig leder Nevi Invest AS. Han er styremedlem i flere investeringsselskaper og har sittet 4 år som medlem i Norges Banks Real Estate Investment Board som beslutter oljefondets investeringer i utlandet.

LC

Lars Christensen

Styremedlem

Lars Christensen har en mastergrad i finans og har bakgrunn som analytiker innen finans. Hans lidenskap for gründerskap og netthandel har ført til at Lars i dag jobber med utvikling av digitale konsepter i eget selskap.Lars verdsetter kundevennlige konsepter som tilfører verdi for kunden.

AZ

Anders Zachrisson

Varamedlem

Anders er siviløkonom fra Lund Universitet. Han har 20 års erfaring innen finans, blant annet med å starte Skandiabanken og som leder av strategi i Formuesforvaltning. Anders elsker fornøyde kunder.

OJS

Ole Jacob Sunde

Varamedlem

Ole Jacob er styreleder i Schibsted ASA og var gründeren bak Formuesforvaltning i 2000. Han er utdannet ved Kellogg School of Management, Northwestern University. Ole Jacob er en drivkraft for at flere skal få tilgang til gode råd.

CM

Christoffer Moen

Varamedlem

Chris har bakgrunn i markedsføring og kommersialisering av vekstselskaper og har vært med å starte opp og selge en rekke oppstartsselskaper. Blant annet Nabobil.no, Fullstakk Marketing og Teston. Han brenner for produkter som fokuserer på gode brukeropplevelse for sluttbrukeren i enhver bransje.

Kron investeringskomité

Medlemmene i Krons investeringskomité har lang erfaring og høy kompetanse. Den består av Niclas Hiller, Rose Marie Westman og Henrik Langum, disse har kombinert erfaring fra lederroller i det norske oljefondet (NBIM), det svenske AP7 pensjonsfondet og større pensjonskasser. Leder i investeringskomitén er Krons investeringssjef Joar Hagatun.

Niclas Hiller

 • Chief Investment Officer i Formuesforvaltning
 • Over 25 års erfaring fra finans og var med på å bygge opp NBIM (Oljefondet), med ansvar for ekstern forvaltning
 • MSc i finans fra Lund universitet

Rose Marie Westman

 • Styreleder, Sjuende AP Fonden
 • Sjefsøkonom i Burenstam & Partners
 • Over 30 års erfaring fra finans fra blant annet Trygg Hansa, Alfred Berg og Alecta
 • Utdannelse fra Lund universitet

Henrik Langum

 • Daglig leder Griff Kapital AS
 • Sivilingeniør fra NTNU/MBA i Finans fra NHH
 • Autorisert Finansanalytiker (AFA)
 • Over 10 års erfaring med finansiell og strategisk rådgivning

Team

AB

Andreas Bjørklund

Compliance

Andreas er ansvarlig for etterlevelse og risikostyring. Han er utdannet jurist fra UiO og har 5 års erfaring som advokat fra advokatfirma og bank. Andreas sørger for at Krons arbeid alltid skjer på lovlig måte.

BK

Balbina Kotula

Teknologi

Balbina har en master i internasjonale økonomiske relasjoner og utdannelse innen webutvikling. Hun er nysgjerrig, og drives av å lage mobilapper som er spennende og brukervennlige.

HM

Henrik Molnes

Teknologi

Henrik jobber som fullstack utvikler i Kron, og er dataingeniør fra Høyskolen i Oslo. Han har syv års erfaring fra konsulentbransjen hvor han har jobbet med ulike prosjekter for blant annet Stortinget, regjeringen og SPK.

TS

Truls Skeie

Teknologi

Truls har bakgrunn som utvikler med lidenskap for produktutvikling. Hos Kron har Truls fokus på retention og acquisition samt et overordnet ansvar for frontend. Truls har jobbet med tech siden 2012, og har blant annet vært med på 500 startups og en scale-up I Tyskland

PJ

Piotr Janiszewski

Teknologi

Piotr er backend developer i Kron og har en flerfaglig erfaring som strukturingeniør, data scientist og maskinlæringsingeniør fra blant annet Aker Solutions og DNV GL. Han er utdannet byggingeniør fra det tekniske universitet i Warszawa med spesialisering i numerisk analyse. Han er opptatt av lage enkle og robuste løsninger som varer.

AD

Andreas Drivenes

Teknologi

Andreas er fullstack-utvikler i Kron, og liker å jobbe med alt som skal til for å bygge gode og intuitive kundeflater, og robuste systemer bak. Andreas er utdannet sivilingeniør fra NTNU. Før Kron jobbet han som utvikler i konsulentbransjen.

SG

Sofian Gharsallah

Spareekspert

Sofian har en bachelor i Economics and Business Administration ved Handelshøyskolen BI og er autorisert finansiell rådgiver. På fritiden liker han å lese økonomi-blogger og høre på podcaster. Sofians mål er at alle skal få delta i den økonomiske utviklingen.

HS

Hanna Stålhammar

Markedsføring

Hanna har en mastergrad fra Handelshøyskolen BI innen kommunikasjon og markedsføring. Hun har også utdannelse innen internasjonal politikk og fransk. I Kron jobber hun blant annet med innhold og markedsføring. Hanna er opptatt av å lage innhold som motiverer og engasjerer folk til å ta gode økonomiske valg.

TLE

Tine L’Orsa Eriksen

Markedsføring

Tine har en mastergrad fra Handelshøyskolen BI og er utdannet siviløkonom. Hun jobber blant annet med innhold og markedsføring i Kron. Hun har erfaring med ulike finansielle oppgaver ved Bojar AS. Tine elsker en god diskusjon om sparing!

MN

Maiken Nyseter

Markedsføring

Maiken studerer digital kommunikasjon og markedsføring på Handelshøyskolen BI. Hun har også en bachelor i regnskap og revisjon fra NTNU. I Kron jobber hun med organisk og betalt markedsføring gjennom sosiale media.

VA

Vetle Andreassen

Spareekspert

Vetle studerer Økonomi og ledelse ved Handelshøyskolen BI. I Kron jobber han med å svare på deres spørsmål og passe på at alt går som det skal. Han har en interesse for økonomi fordi det kan gjøre en stor forskjell i folks liv og en god samtale om sparing er noe han alltid liker å ha. Ellers liker han å bruke tiden på sport og ha gode stunder med venner.

TMK

Trine Mari Kjønnø

Spareekspert

Trine Mari studerer Økonomi og Ledelse ved Handelshøyskolen BI.
Hun har erfaring som studentkonsulent og markedsansvarlig hos StudConsult, og liker å jobbe med datainnsamling og analyse. På fritiden liker hun å høre på økonomi-podcaster og holde seg oppdatert på makrotrender i markedet. Trine Mari ønsker å gjøre økonomi og sparing i fond enkelt å forstå for alle som investerer i Kron

ES

Edvard Sandnes

Spareekspert

Edvard har en bachelor i finans fra Handelshøyskolen BI i Oslo. I Kron jobber han som spareekspert og hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Edvard er veldig interessert i sparing og det å ta gode økonomiske valg.

MM

Mathias Müller-Nilssen

Spareekspert

Mathias er utdannet siviløkonom ved CBS, der han spesialiserte seg i dataanalyse. Han elsker smarte løsninger, og ser helst at det sparer både tid og penger for alle parter. Du kan også treffe Mathias i chatten

Fornøyde kunder

Fornøyde kunder

«Kron-teamet er engasjerende og flinke! Du får lynraske og gode svar (nesten) uavhengig av når på døgnet. Kron sine fond presterer også helt supert og du får mye av avkastningen selv!»

5 stjerner

AppStore

«Dette er nok den beste appen jeg har hatt. Den motiverer veldig til å spare, er veldig enkel å bruke og samtidig lærer man mye.»

5 stjerner

AppStore

«Det virker som det er viktigere for de at kunden skal tjene penger enn at de selv skal tjene. Svarene er ikke bare gode, men raske.»

5 stjerner

AppStore