Flytt av pensjonskapitalbevis (PKB)

Du kan flytte pensjonskapitalbevis (PKB) til Kron til samme lave pris som egen pensjonskonto.

Sjekk om du har noe å flytte Flytt dine PKBer til Kron

Kron best i test hos Forbrukerrådet

Kron har blitt kåret til vinner av Forbrukerrådets pristest for aktører som tilbyr egen pensjonskonto og oppbevaring av pensjonskapitalbevis. Dette gjelder for rimeligst indeksfond, lavest kostnad på pensjonskapitalbevis, og lavest eller nest laveste pris på enkeltfond.

Les hele testen

Vår pensjon er testvinner!

Finansblogger Eivind Berg har kåret det beste stedet å flytte sin pensjon blant alle aktørene. Pensjonskonto i Kron kommer ut som den aller beste.

Flytt din pensjon nå
Les hele testen

PKB står for pensjonskapitalbevis og er tidligere oppspart pensjon. Dersom du har hatt flere ulike arbeidsgivere, vil du ha flere PKB-er liggende hos ulike pensjonsleverandører. Dersom du nå jobber i privat sektor og har innskuddspensjon, vil disse samles på en Egen pensjonskonto (EPK) med mindre du velger å reservere deg mot det. Dersom du er en av de som ikke får en Egen pensjonskonto, kan du allikevel velge å flytte dine PKB-er til Kron.

Du finner en oversikt over alle dine pensjonskapitalbevis via Kron sine sider eller Norsk pensjon .

Pensjonen du har i en Egen pensjonskonto (EPK) eller i et pensjonskapitalbevis (PKB) kommer fra en innskuddsbasert pensjonsordning . Egen pensjonskonto har du når du jobber i privat sektor med innskuddspensjon, og her samles pensjon som nåværende arbeidsgiver sparer for deg. Pensjonskapitalbevis er et bevis på oppspart pensjon via en eller flere tidligere arbeidsgivere.

I Kron har vi samme priser både på egen pensjonskonto og pensjonskapitalbevis

Usikker på hva du har av pensjon?

Sjekk hva du har av pensjon her

For de aller fleste vil det lønne seg å samle pensjonskapitalbevis ett sted. Pensjonskapitalbevis er et "bevis" på hvor mye pensjon din tidligere arbeidsgiver sparte for deg, og når du slutter i jobben er det du som betaler for oppbevaringen. Dette betales via årlige kostnader som kalles forvaltningshonorar og administrasjonsgebyr. Din tidligere arbeidsgiver forhandler frem en pris hos sin pensjonsleverandør på vegne av alle ansatte, men når du slutter, mister du de prisene. Den nye prisen du betaler på pensjonskapitalbevis kan fort bli kunstig høy. Derfor kan det lønne seg å samle alle ett sted hvor du får lavest mulig pris.

NB! Hvis du er veldig nært pensjonsalder, eller ønsker å få penger ut tidligere, burde du ha dem separat. Dette støtter vi i Kron ved at du gjør prosessen flere ganger. Dette gjelder i all hovedsak for bevis under 200 000 kr.

Du finner en oversikt over alle dine pensjonskapitalbevis via Kron sine sider eller Norsk pensjon . Du finner kostnaden du betaler ved å kontakte leverandøren hvor du har pensjonkapitalbeviset. Hvis du vil sammenligne priser kan du ta gebyrsjekken hos Finansportalen

Du kan flytte ditt/dine pensjonskapitalbevis via Kron sine sider . Eller direkte via Kron-appen.

Her kan du laste ned Kron-appen

Du finner prisene på pensjon i Kron her . Det er de samme prisene på pensjonskapitalbevis (PKB) som det er på Egen pensjonskonto (EPK).

Kron tar ingen kostnader for å flytte pensjonskapitalbevis (PKB), men den pensjonsleverandøren du flytter fra kan ta betalt. Dette kan du sjekke via deres kundeservice/hjemmeside.

Det tar ca. 30 dager - noen ganger mer, andre ganger mindre. Dette avhenger av leverandøren du flytter fra.