Bli kunde

Vår nye sparekonto

Nå lanserer vi en sparekonto som jobber hver dag for å gi deg en god rente.

Skjermbilde fra Kron appen

Få mest mulig ut av sparepengene dine. Last ned appen vår her og kom igang i dag.

Bedre rente enn i dagligbanken

Lav risiko og ingen uttaksbegrensninger

Den enkleste måten å spare i rentefond

Appstore ikon Google Play ikon

Sparekontoen er først kun tilgjengelig i appen.

Nå gjør vi god sparing enkelt også på sparekontoen

Markedsledende rente

Krons Sparekonto er litt annerledes enn en vanlig bankkonto. Pengene du sparer hos oss investerer vi i rentefond. Disse pengene lånes så ut til norske banker og kommuner. Dette lånet har normalt en høyere rente enn hva du får på en vanlig bankkonto, vi sørger for at du får den samme gode renten på din konto.

Ta ut pengene når du vil

Kron Sparekonto har ingen bindingstid, dermed kan du ta ut pengene når du vil. Uttaket tar ca. tre virkedager. Dette gjør det til et godt alternativ også for mer kortsiktige sparemål.

Lav risiko

En sparekonto basert på rentefond innebærer at det investeres i kommuner og selskapers gjeld. Til forskjell fra investering i aksjer påvirkes ikke rentefond like mye av svingninger i markedet. Dette gjør at risikoen blir lavere.

God pris

Forvaltningshonoraret på Krons sparekonto er 0,15%, dette er allerede trukket fra beløpet du ser i appen. Denne prisen består av to deler, en del betaler du til fondet og en del tar Kron.

Aksjesparekonto (ASK)

Som kunde i Kron får du automatisk ASK. Med ASK blir fondssparing gunstig og enkelt. Du slipper blant annet å betale skatt for kjøp og salg av aksjer og aksjefond.

Flytt din ASK til Kron nå

Vil du spare til pensjon (IPS)?

Hos Kron kan du også enkelt spare til pensjon. Med IPS kan du gjøre det samtidig som du får tilbake på skatten. Se om Individuell Pensjonssparing er det rette for deg.

Les mer om IPS

Eier du et selskap?

Eier du din egen bedrift? Da kan du snart spare i fond hos Kron som gjennom selskapet. Det gir gunstige betingelser så du får en bedre utvikling på fondssparingen.

Les om Kron Bedrift

Hva koster en sparekonto i Kron?

Prisen for å spare i Kron Sparekonto er 0,15 % i året. Denne kostnaden trekkes automatisk fra kontoen din løpende gjennom året og verdien du ser på kontoen vil alltid være etter kostnader. Selv med denne lille kostnaden er forventet rente hos oss høyere enn på en vanlig bankkonto. Det er ingen ekstra kostnader tilknyttet kontoen og det finnes ingen begrensninger på antall uttak og innskudd.

Hvorfor velge Kron Sparekonto i stedet for en bankkonto?

Den største grunnen til å benytte Kron Sparekonto er at forventet rente er høyere enn på en bankkonto. Målet med kontoen er å tilby et relevant alternativ til den tradisjonelle bankkontoen, hvor de aller fleste sparer for mye med en for dårlig rente.

Når du sparer i Kron Sparekonto vil pengene dine bli lånt ut til stabile aktører til en god rente og med lav risiko.

Hvordan får Kron Sparekonto høyere rente enn en bankkonto?

Målet med kontoen er å tilby et relevant alternativ til den tradisjonelle bankkontoen, hvor de aller fleste sparer for mye med en for dårlig rente. Kron Sparekonto løser dette ved å investere sparepengene dine i pengemarkedsfond. Dette er det profesjonelle pengemarkedet hvor bankene låner til seg penger for en noe høyere rente enn det man får på bankkonto. De er villige til å betale litt mer i rente blant annet fordi det avtales når lånet må tilbakebetales, i motsetning til en vanlig bankkonto hvor du kan ta ut pengene når du ønsker det. Det betyr ikke at pengene dine er låst på Kron Sparekonto. Du kan gjøre uttak når du ønsker det og pengene dine vil være tilbake hos deg innen få dager.

Hva er et rentefond?

Et rentefond har som mål å investere i rentepapirer med god rente og med så lav risiko som mulig. Pengene blir derfor lånt ut til sterke aktører som staten, kommuner, banker og noen ganger til solide selskaper. Nedbetalingstiden på lånene er alltid under ett år. Det er fordi renteendringer i markedet i mindre grad vil påvirke verdien av lån med kort nedbetalingstid.

Hvordan velger Kron rentefond?

Når vi velger ut rentefond til vår sparekonto velger vi de fondene med de tryggeste aktørene. Vi har derfor valgt å utelukke nesten alle selskaper som ikke er banker eller forsikringsselskaper. Det vil si at når du sparer hos oss vil sparepengene dine bli lånt ut til staten, kommuner og banker/forsikringsselskaper.

Ellers velger vi rentefond med de samme prinsippene som alle våre andre investeringer. Vi ønsker å investere i de vi har tro på kan bringe merverdi over lengre perioder. Vi ønsker også å skape robuste partnerskap med flinke forvaltere og sette sammen spareplaner vi mener er de beste for at du skal oppnå dine sparemål.

Hvor mye skatt er det på sparekontoen?

Renter du tjener opp i Kron Sparekonto vil bli beskattet på lik linje med renter du får på en vanlig bankkonto. Dette innebærer at for 2020 vil du måtte skatte 22 % av det du tjener på sparekontoen.

Burde jeg spare i sparekontoen eller i vanlige aksjefond i Kron?

Generelt vil det være bedre å spare på sparekonto om du vil trenge pengene i løpet av kort tid (1-3 år). Dette er også perfekt for deg som ikke ønsker å utsette sparepengene dine for stor risiko, men som ønsker å beholde kjøpekraften din.

Hvis du fortsatt skulle være usikker på hva som passer best i din situasjon så er det bare å ta kontakt med oss på chatten. Du kan også ta sparetesten vår her og få et innblikk i hvordan du kan spare bedre.

Kan sparepengene mine falle i verdi?

Som med alle investeringer er det en mulighet for at man får ut et mindre beløp enn det som ble satt inn. Rentefond blir betraktet som en av de tryggeste investeringene man kan gjøre, og sannsynligheten for å tape penger på ett års sikt er derfor svært lav.

Bør jeg betale ned på boliglånet mitt eller spare i Kron Sparekonto?

Dette kommer veldig an på deg og din situasjon, men generelt vil det være anbefalt å betale ned boliglånet fremfor å spare i Kron Sparekonto.

Hvorfor tar det lengre tid å ta ut pengene mine fra Kron Sparekonto enn fra en vanlig bankkonto?

Dette er fordi pengene dine vil bli investert i fond. Når du gjør et uttak fra Kron Sparekonto vil vi sende en salgsordre på fondsandelene dine. Det kan ta 3-4 virkedager før vi mottar oppgjør på disse handlene og til vi får mulighet til å utbetale det til deg.

Hvorfor heter det sparekonto når det egentlig er fond?

Vi har kalt det sparekonto fordi kontoen brukes til mer kortsiktige sparemål akkurat som en vanlig sparekonto. Navnet gjør det lettere for oss å forklare hva du kan bruke den til, for eksempel til å sette opp en bufferkonto.