Et av markedets beste tilbud på pensjon og fond

Som medlem i Tannlegeforeningen får du snart tilgang til en av markedets billigste pensjons- og fondssparing. Avtalen inkluderer også rabatter på Individuell pensjonssparing (IPS).

Avtalen gjelder fra Egen pensjonskonto trer i kraft på nyåret 2021.

Få mer ut av investeringene dine

Gjennom avtalen vil alle medlemmer få ekstra gode rabatter på fondssparing og Individuell pensjonssparing (IPS).

Test Kron nå

Vil du teste Kron allerede nå? Da kan du benytte deg av vårt introduksjonstilbud. Tilbudet gjelder frem til lanseringen av Egen pensjonskonto 1. februar.

Vi holder deg oppdatert

Medlemstilbudet er ikke helt klart enda. Hvis du vil holder vi deg gjerne oppdatert, så slipper du å tenke noe mer på det!

En ekstra gulrot til deg med innskuddspensjon

I februar 2021 kommer det en lovendring som gjør at du som har innskuddspensjon (oftest deg i privat sektor) får en såkalt egen pensjonskonto. Da vil pensjonen din automatisk flyttes og samles et sted. Dette er første gang du kan velge hvem som skal passe på pensjonen din, for eksempel Kron. Ved å ta kontroll kan du sikre deg mye bedre lønn som pensjonist.

Hvis du jobber i offentlig sektor vil du dessverre ikke få egen pensjonskonto, men du har uansett tilgang til resten av tilbudspakken.

PS. Har du innskuddspensjon fra en tidligere jobb? Da kan du flytte dette til Kron med samme gode priser.

Hvorfor er egen pensjonskonto så bra?

Jobben din må spare pensjon til deg så lenge du er ansatt. Med egen pensjonskonto kan du finne en løsning som er billigere enn jobbens. Da vil differansen gå rett inn på din pensjonskonto. For eksempel, hvis jobben din betaler 3 000 kr for din pensjon og den nye leverandøren du velger kun koster 1 000 kr, vil du få 2 000 kr ekstra inn på din pensjonskonto.

I gjennomsnitt vil medlemmer som benytter seg av denne avtalen få en økt utbetaling på 1200,- pr. måned som pensjonist. Her har vi tatt utgangspunkt i lønnsstatistikk fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) og snittlønn hos de med minst 5 år høyere utdannelse. Dette vi selvfølgelig variere da folk jobber i ulike sektorer, sparer forskjellig og har forskjellige avtaler gjennom jobben. For noen vil tallet være høyere og for andre lavere.

Faktorer som alder, lønn og forvaltningskostnad vil også påvirke lønnen din som pensjonist.

Styrke i 200 000 medlemmer

Akademikerne Pluss har forhandlet på vegne av 12 foreninger og 200 000 medlemmer, hvorav Tannlegeforeningen er en. Resultatet er at du som medlem får tilgang på en av Norges beste og billigste pensjonsavtaler. Tilbudet inkluderer også rabatt på privat fond- og pensjonsparing.

Tilbudet oppsummert

  • Egen pensjonskonto med markedets beste priser
  • Rabatt på fondssparing via Kron
  • Rabatt på Individuell pensjonsparing (IPS)

Ja, hvis du opprettet IPS etter 1. november 2017 hos en annen leverandør, så hjelper vi deg gjerne med å flytte den til Kron. Les mer om IPS i Kron her

Krons investeringsfilosofi

Det er flere grunner til at du kan få en bedre utvikling. Krons investeringsfilosofi er bygget på forskning og vår lange erfaring.

Hvert år publiserer Dalbar, INC en rapport som viser prestasjonen til den gjennomsnittlige amerikanske fondsspareren sammenlignet med den amerikanske aksjeindeksen. Resultatene er stort sett alltid like. Den gjennomsnittlige fondssparer har en dårligere prestasjon enn den amerikanske indeksen. Bakgrunnen for dette kan oppsummeres med to faktorer: De velger ikke de beste fondene og de tar ut og inn penger på feil tidspunkt.

Kron løser begge disse problemene. Det første vi gjør, er at vi sørger for at du har de beste fondene. Både med tanke på at de skal ha bra utvikling, men også at de ikke koster for mye. Den største fallgruven ved valg av fond er å velge fond som koster for mye. Da forsyner fondsleverandørene seg av avkastningen du egentlig skulle hatt.

Det andre problemet er at det er lett å bli påvirket av følelser som sparer. Mange forsøker å selge før de tror investeringene skal falle og kjøper gjerne aksjer etter det har gått bra en stund. Slike forsøk på å treffe på markedsretning er veldig vanskelige, og i det lange løp har gjennomsnittet ikke tjent på slike forsøk. I Kron følger vi med på markedet og gjør de nødvendige justeringene for deg. Du kan lene deg tilbake og velge om du ønsker å følge med underveis.

Vi har testet vår filosofi mot de amerikanske fondssparene de siste 20 årene. Den viser at vi hadde slått de amerikanske fondssparene etter våre kostnader med ca 2,5 % i snitt per år.