Invester på et par minutter

I Kron er gode investeringer tilgjengelig for alle, de som ønsker at vi velger fond for dem og de som vil bestemme mer selv.

Bruk vervekoden "tbane" og få 200 kr ekstra å investere

Vi vil gjerne hjelpe deg i gang! Derfor gir vi deg en startbonus på 200 kr. ved å bruke vervekoden "tbane"

Slik bruker du vervekoden

 1. Last ned Kron-appen
 2. Opprett en ny fondskonto med en månedlig sparing på 300,- eller et enkeltinnskudd på 1000,-
 3. Husk å legge inn vervekode "tbane" der du skriver inn kontonummeret ditt.

Last ned appen

Gjør som 90 000 andre nordmenn

Last ned Kron-appen

Våre fondspakker

For å gjøre det enkelt for de som ikke ønsker å bruke tid på å velge fond selv har vi 7 ulike fondspakker. Fondene i pakkene håndplukkes av vår investeringskomitee. Fondene overvåkes, rebalanseres og byttes ut ved behov, så slipper du å tenke på det.

Se våre fondspakker

Hvorfor velger folk Kron?

Det er enkelt. Vi gjør jobben med å velge de beste fondene for deg.

Hvordan investerer Kron?

Det er billig. Vi har blant de beste prisene på fond. Vår indekspakke er faktisk en av de billigste i Norge.

Se våre priser

Du lærer underveis. Vi forteller deg hvorfor investeringene dine går opp eller ned.

Prøv Kron nå

Fondsparing setter pengene dine i arbeid

Fondssparing gjør at du får du mer ut av pengene dine. Investeringene dine kan svinge i verdi, men på lang sikt lønner det seg for de aller fleste.

Bli sjef over pengene dine nå

Last ned Kron-appen til din mobil

Vanlige spørsmål

Når vi snakker om fond i Kron mener vi en samling av penger fra flere sparere med hensikt om å investere i aksjer, obligasjoner eller lignende verdipapirer. Fondet drives og forvaltes av et forvaltningsselskap.

Det er veldig mange forskjellige fond med ulike investeringsprofiler. Fondet kan investere i ulike geografiske områder, sektorer, ha forskjellige investeringer og risikonivå. Det er også et skille om fondet aktivt forsøker å slå eller kopiere markedet det investerer i.

Det største skillet mellom fondene Kron bruker er mellom rentefond og aksjefond.

 • Aksjefond er et type fond som kun investerer i børsnoterte aksjer. Denne type fond er gjerne karakterisert med høy risiko, som på sikt kan resultere i høyere utvikling relativt til andre verdipapirer.
 • Rentefond er et fond som investerer i rentepapirer, eller obligasjoner som det også kalles. Slike fond tar mindre risiko sammenlignet med aksjefond, og gir en mer forutsigbar utvikling.

Lurer du på hvordan du kan komme i gang med å spare i fond?
Prøv en gratis spareplan og se hvor enkelt det kan være!

Det er lurt å tenke gjennom om fondssparing passer for deg. På lang sikt er det et bedre alternativ enn bankkonto. Man burde likevel spare i noen år da utviklingen i fond kan svinge over kortere perioder.

Under gir vi deg noen grunner til å velge å spare i fond.

Renten i banken er lav. Utviklingen på sparepengene dine blir derfor lav, og blir enda lavere om du tar prisveksten i betraktning. Når man sparer i fond har man en forventet høyere utvikling sammenlignet med bankkonto. I perioder vil verdien i fond svinge. På sikt vil likevel fondssparing lønne seg. Mange velger likevel å spare i bank grunnet sikkerheten de tilbyr.

Ønsker du å oppnå bedre utvikling på sikt, er sparing i fond en god løsning. Et fond består av ulike verdipapirer, som regel aksjer eller rentepapirer. Fondet investerer sparepengene dine i mange forskjellige aksjer. Slik er du mindre sårbar mot store svingninger i én enkelt aksje som vil ha liten betydning for den samlede utviklingen for sparepengene dine.

Et aksjefond innebærer likevel større svingninger, men vil til gjengjeld gi bedre forventet utvikling på sikt. Hvis aksjene er i en periode med dårlig utvikling, kan det lønne seg å sitte rolig i båten med sine investeringer. Derfor sier vi at aksjefond egner seg best til sparere som har en tidshorisont på minimum fem år. Hvis du tror du kan trenge sparepengene neste år eller til en regnværsdag, er sjansene større for at aksjene du er investert i har en lavere eller til og med negativ utvikling.

Når fond investerer sparepengene dine i aksjer, betyr det at du eier en liten andel i et selskap der mennesker arbeider hver dag for å skape verdi. Når du sparer i fond får du ta del i utviklingen av selskapet og verdiene som skapes.

Kron tilbyr en blanding av ulike typer fond, med både aksjer og renter inkludert i en kundes personlige portefølje. Vi oppretter en personlig spareplan for deg, der vi tar i betraktning hvor lang tidshorisont du har og risikonivå du ønsker for nettopp dine sparepenger. Slik kan du lene deg tilbake og la sparepengene dine vokse, vel vitende om at Kron jobber for at du skal få ønsket utvikling. Vi oppdaterer deg jevnlig med relevante nyheter og informasjon slik at hele tiden vet hvordan det går med dine sparepenger.

Er du usikker på hva du bør gjøre med pengene dine? Nedbetale gjeld eller spare i fond?
Bruk fem minutter og ta Sparetesten så får du svaret med en gang.

Kron er for alle! Så lenge du har norsk telefonnummer kan du bli bruker hos oss. Hvis du ønsker å bli kunde må du ha norsk telefonnummer, norsk bankkonto og norsk BankID.

Det er flere gode grunner til å investere med Kron, men det skal være riktig for deg.

Personlig løsning

Den viktigste grunnen til at du burde sette sparepengene dine i arbeid hos Kron er at du får en personlig løsning. Vår tjeneste tar hensyn til din ønsket sparetid, ditt formål og dine interesser. Dette gjør sparingen rett for din situasjon, men også gøy og interessant.

Kompetanse

Teamet i Kron har lang erfaring innenfor finansiell rådgivning, forvaltning og IT. Vi jobber hver dag for at sparepengene dine skal vokse i verdi slik at du kan lene deg tilbake mens vi sette sparepengene i arbeid.

Lave kostnader

Kron har lave kostnader sammenlignet med konkurrerende tjenester. Vi er også åpne om hva du betaler til oss. Dette gir deg muligheten til å trekke fra kostnadene på skattemeldingen.

Sikkerhet

Investeringene dine kan få både positiv og negativ utvikling. Du behøver allikevel ikke bekymre deg over om Kron går konkurs eller legger ned. Plasseringene står trygt plassert gjennom DNB, slik at hvis noe går galt med Kron beholder du fortsatt alle dine plasseringer.

Kron kommer fra Norges største privateide forvaltningsselskap Formuesforvaltning AS med over 20 år erfaring i bransjen.

For å bli kunde i Kron må du gjennomgå vår rådgivningsprosess, som du finner her . Grunnen til at vi gjennomfører en slik prosess er for å få en bedre forståelse av deg og din situasjon, slik at vi på best mulig måte kan sette sammen en personlig spareplan som står i stil med dine ønsker.

Etter å ha fullført rådgivningsprosessen må du signere avtalen for å sette sparepengene i arbeid. Dette gjør du ved å registrere deg gjennom BankID, enten på mobil eller brikke.

Hvis du har noen spørsmål men du er i prosessen så er det bare å ta kontakt med oss via chatten som du finner nederst i høyre hjørne.

Alle myndige privatpersoner kan bli kunde hos Kron dersom man investerer minimum 300 kr som et engangsbeløp eller setter opp en månedlig spareavtale på 300 kr.

Hvis du har en stiftelse eller et investeringsselskap så kan også det investere hos oss. Da er minimumsbeløpet 50 000 kr i engangsbeløp eller 5 000 kr i månedlig sparing.

Ja. Hvis du setter opp en spareplan via appen vår er det et minstebeløp på 300 kr som engangsinnskudd eller spareavtale.

Hvis du velger fond selv via fondsmarkedet, må du da minimum ha 100 kr i tre fond, eller 300 kr i et fond dersom du skal gjøre et engangsinnskudd.

Vi har flere autoriserte finansielle rådgivere i teamet, og vil bli flere, og de vil gjerne prate med deg også. Du kan komme i kontakt med en finansiell rådgiver hos oss ved å skrive din henvendelse i chatten nederst i høyre hjørne. En rådgiver vil ta kontakt med deg så raskt det lar seg gjøre.

Kron er for det første ikke en bank, og det innebærer visse forskjeller. Vi tilbyr for eksempel ikke tjenester som lån, bankkort eller forsikring. Likheten er derimot at vi tilbyr sparing, men dette gjøres på annen måte enn i bankene. Siden vi kun tilbyr sparing, er vi spesialisert på dette området og slipper derfor å spille en dobbeltrolle.

Som kunde hos Kron slipper du å tenke på hvilke fond du skal velge. Vi setter sammen en personlig spareplan for deg og sørger for at denne følges. Du kan dermed slappe av og la sparepengene jobbe for deg. Aksjesparekonto, individuell pensjonssparing, eller hva det måtte hete - vi ordner det for deg.

Det er ikke alltid så lett å få oversikt over hva man faktisk betaler for spareprodukter. Kron ønsker å være helt åpen om dette og viser derfor alle kostnadene. I tillegg til åpenheten til våre kunder er det også en annen fordel ved dette. Når kostnadene er synlige vil det også være mulighet for å trekke fra disse på skattemeldingen.

Blant store aktører i finansbransjen vil man ofte kunne få rabatter ved kjøp av spareprodukter. Mange av disse aktørene beholder denne fordelen for seg selv. Vi i Kron velger derimot å gi disse tilbake til deg, noe som bidrar til bedre priser.

Vi i Kron ønsker å tilby en moderne og bedre kundeopplevelse, og vi prøver å være en velkommen og ærlig rådgiver. Vi prøver derfor å minimere bruken av det unødvendige finansspråket, og gjøre ting så lett som mulig for deg.

Kron AS er et forvaltningsselskap for verdipapirfond og har konsesjon fra Finanstilsynet for følgende tjenester:

 • Verdipapirfondsforvaltning
 • Individuell porteføljeforvaltning

samt konsesjon for tilleggstjenestene:

 • Investeringsrådgivning
 • Oppbevaring og forvaltning av fondsandeler

Kron har også konsesjon for tillatelse til å opptre som forvalter (nominee)

Pr 31.12.2018 hadde Kron AS MNOK 15 i ansvarlig kapital .

Kron benytter flere leverandører og samarbeidspartnere. Kron AS er et datterselskap av Norges største privateide forvaltningsselskap, Formuesforvaltning . Dette er vår hovedsamarbeidspartner og benyttes til flere funksjoner i selskapet.

I tillegg samarbeider vi med DNB som står for sikker oppbevaring av sparepengene du investerer. Alle verdipapirer og penger er plassert hos dem, og er på lik linje beskyttet som deres egne kunder.

I Kron er vi opptatt av at du ikke skal betale for mye og at du skal vite hva du betaler. Derfor har du en oversikt tilgjengelig som oppgir kostnadene du betaler i prosent og kroner.

Kostnadene du betaler er delt i to, og vi oppgir totalpris på våre prissider. Denne todelingen er det som betales for fondene, og det du betaler for tjenesten til Kron. Tjenesten Kron dekker at vi handler for deg, forhandler priser på fondene, rebalanserer og justerer.

Eksempelvis koster indekstemaet vårt 0,20 %. Av disse tar fondene en vektet kostnad på 0,08 % og vi tar 0,12 %. Et mer aktivt tema som Krons Utvalgte koster 0,75 %, her tar vi 0,40 % og fondene 0,35 %. Prisene på fondene er såpass lave fordi vi har forhandlet ned kostnaden for deg.

Når du velger fond selv har vi det som kalles et plattformhonorar, også her oppgir vi totalkostnader både i fondslister og når du skal velge.

For å finne ut hvor mye du betaler i Kron kan du ta beløpet du har som saldo og gange med prosenten. Eksempelvis investerer du 100 000 kr i indekstemaet vil kostnaden bli beregnet som 100 000 kr * 0,20 % = 200 kr. Dette er et årlig honorar, som trekkes med 1/12 hver måned. Du betaler kun for de månedene du faktisk har penger inne hos oss, og en tom konto har ingen kostnader. Så et eksempel er om du i det første halve året har 100 000 kr, og det siste halve året har 50 000 kr. Da vil du betale 100 kr over de 6 første månedene, og 50 kroner for det neste halve året.

Spør oss gjerne om kostnader på chatten, så hjelper vi deg å sammenligne med det du har i dag.

I Kron er vi opptatt av å levere for det vi tar oss betalt. Ved å bli kunde i Kron får du kvalitetsforvaltning i digital drakt. Vi lager en plan for sparepengene dine og passer på at denne følges. Du slipper å følge med i markedet og lete etter de beste fondene, vi gjør nemlig dette for deg! Sparepengene dine har det alltid godt.

Vi er på kundenes lag som innebærer at vi jobber for å kunne tilby de beste investeringene til de rimeligste prisene. Vi forhandler med leverandører slik at du som kunde får beste pris for investeringene. Dette gjør at vi som regel er billigere enn lignende tjenester og fond.

Sparing og investering skal være enkelt og interessant! Derfor bruker vi mye tid på at opplevelsen med å bruke Kron skal være perfekt. Du får beskjeder underveis som forklarer utviklingen.

Oppsummert får du dette for det du betaler:

 • En tjeneste som før har vært forbeholdt de utvalgte
 • Råd tilpasset din økonomiske situasjon
 • Vi investere sparepengene i de riktige fondene for deg
 • Interaktiv og sømløs brukeropplevelse
 • Tilgang til rådgivere på chat som svarer raskt
 • Lave kostnader

Kron investeringsfilosofi kan oppsummeres med fire punkter

 • Ikke putte alle eggene i samme kurv
 • Velge de riktige fondene
 • Ikke betale for mye for noe som kan kjøpes billig
 • Holde seg fast til planen

Å ikke putte alle eggene i samme kurv handler om å spre investeringene sine. I Kron sprer vi sparepengene dine ut på flere tusen selskaper innenfor ulike markeder og sektorer. På denne måten slipper vi unna en del unødvendig usikkerhet. Noe vil kunne ha dårlig utvikling, men det meste skal over tid utvikle seg positivt.

Det er nesten umulig å orientere seg blant alle fondene i markedet. Ikke minst er det vanskelig å vite hva det riktige fondet er for din situasjon. Kron har spesialisert seg på å velge de riktige fondene som passer til den enkeltes situasjon. Vi benytter også erfaringen og nettverket til Formuesforvaltning når vi leter etter de riktige fondene.

Det er irriterende å betale mer enn tjenesten er verdt. Vi har erfart at flere aktører tar seg for mye betalt for fond som man kunne kjøpt for halve prisen et annet sted. I Kron benytter vi billige fond for å kopiere utviklingen i markedet, og dyrere fond som skal skape bedre utvikling enn markedet. På denne måten kan vi tilby en plan som har mulighet til å slå markedet uten at den koster skjorta.

Når sparepengene dine vokser er det lett å holde seg til planen. Det vanskelige er når markedet faller og utviklingen på sparepengene blir negativ. Slike perioder kommer fra tid til annen. Det er viktig at man klarer å sitte i ro gjennom slike perioder. Når Kron setter sammen en plan for deg tar vi hensyn til din situasjon og din toleranse for slike perioder. Du skal kunne sove godt om natten vel viten om at Kron styrer skuta i land for deg.


Kron holder sine verdier og dine sparepenger adskilt. Det gjør at dersom Kron skulle gå konkurs eller legger ned så vil våre kunder beholde alle sparepengene, uansett sum. Verdien på investeringene kan svinge slik at du kan oppleve negativ utvikling på sparepengene.

VI har solide og langsiktige eiere, blant annet Formuesforvaltning AS

Som mange andre selskap bruker Kron banktjenester for oppbevaring av kontanter og investeringer. Vi bruker DNB som bank til dette.

Fant du ikke svar på det du lurte på?