Hva er temaer?

Når du lager en spareplan i Kron kan du velge et eget investeringstema for sparingen din. Dette gir deg muligheten til å påvirke hvordan pengene dine forvaltes. Du kan velge mellom seks ulike temaer: Krons Utvalgte, Miljøbevisst, Teknologi, Oljefondet, Eiendom og Likestilling.

Et tema er ment til å gjøre fondssparingen din mer personlig og interessant for deg. Målsettingen er at valg av tema ikke skal gjøre sparingen mer risikabel enn at det i de fleste år ikke er mer enn 1 % avvik mellom de forskjellige temaene.

Vi anbefaler at du velger det temaet som føles mest riktig for deg og som du har tro på. Hvis du er usikker trenger du ikke å velge et tema. Da vil du gå videre med Krons Utvalgte.

Under kan du lese mer om temaene:

Krons Utvalgte

Dette ligger i bunnen for alle temaene hos Kron. Krons Utvalgte er derfor automatisk valgt og kan heller ikke velges bort, men du behøver ikke å velger ett ekstra tema dersom du ikke ønsker. Det er satt sammen av en god blanding av investeringer spredt utover forskjellige bransjer og geografiske lokasjoner. Dette sikrer at det ikke tas unødvendig høy risiko i sparingen, og alle investeringene står i samsvar med våre etiske retningslinjer.

Flere detaljer

Teknologi

Teknologi er temaet for deg med en interesse for eksempelvis digitalisering, robotifisering, gadgets eller de nyeste mobilapplikasjonene. Med Krons Utvalgte som grunnlag justerer vi sparingen slik at du får en litt større andel i selskaper med fokus på teknologi.

Flere detaljer

Miljøbevisst

Temaet Miljøbevisst er for deg som ønsker at sparepengene skal få en grønnere profil. Generelt vil noen investeringer bidra til økt industriarbeid og derav økt forurensning og karbonutslipp. Dette temaet tar dette i betraktning og reduserer slike investeringer. I tillegg investerer dette temaet mer i selskaper som har en god miljøprofil og selskaper som fokuserer på fornybar energi.

Flere detaljer

Som Oljefondet

Som Oljefondet er temaet for deg som ønsker å investere mest mulig likt oljefondet. Oljefondet har ingen investeringer som tilhører Norge. Det er også en jevn fordeling mellom Amerika og Europa. Dette avviker fra en tradisjonell forvaltning hvor hovedvekten ligger i Amerika. Vi tilpasser sparingen din til disse faktorene så sparingen din blir mer global ved valg av dette temaet. Dette betyr at mindre bekymring over den norske økonomien da sparepengene er plassert globalt.

Flere detaljer

Eiendom

Hvis du interesser deg for eiendom eller ønsker å oppfylle drømmen som eiendomsbaron er Eiendom temaet for deg. Ved å spare i Eiendom får du en større andel i store børsnoterte eiendomsselskaper i den vestlige verden. Du får også utbetalt månedlig husleie rett inn på Kronkontoen som automatisk reinvesteres.

Flere detaljer

Likestilling

Hvis du ønsker å investere i selskaper som fokuserer på kjønnsbalanse, lik lønn og et sunt arbeidsmiljø er Likestilling tema for deg. Forskning viser at likestilte selskaper gjør det bedre enn gjennomsnittet. Les mer om dette her.

Flere detaljer