5 grunner til å velge bort spareroboten

Spareroboter har fått mye oppmerksomhet fra eksperter tidligere i høst. Blant annet foretok Dine Penger en test av Norges spareroboter der Kron ble testvinner over Nordea, Nordnet og Sbanken. Dette er kanskje ikke for alle så sjekk om du heller bør velge å investere sparepengene selv.

1. Du vet best selv

Du har god kunnskap om alle aksjer og fond der ute og slik vet du hva som passer best for din situasjon. Derfor behøver du ikke hjelp til å velge fond.

2. Tiden er på din side

Hvis du har tid og ønske om å følge med på og justere investeringene dine underveis så behøver du ikke en sparerobot. Det er anbefalt å gjøre nødvendige justeringer på investeringen din etter hvert som tiden går av ulike årsaker. Det kan for eksempel være at fondet ikke presterer så godt lenger, andel i aksjefondet versus rentefondet blir kanskje for stor som gjør at risikoen øker mer enn planlagt eller du må huske å opprette Aksjesparekonto.

3. Du har total kontroll over egen situasjon

Hvilken risiko du bør ta eller type fond du bør investere i basert på din egen livssituasjon vet du godt. Det er derfor ikke behov for en sparerobot som setter sammen en portefølje av investeringer for deg.

Les også: Slik fungerer Kron

4. Du liker å ha pengene trygt på sparekonto

Du setter pris på tryggheten ved å ha pengene på sparekonto. Ettersom rentene du får er lavere enn den årlige prisøkningen så taper pengene verdi, men du verdsetter tryggheten høyere. Dersom du behøver pengene innen tre år så er uansett dette det beste alternativet.

5. Du skjønner «finansk» godt

Komplisert finansspråk er ikke noe problem for deg. Det er enkelt å navigere rundt i finansjungelen selv.

Er sparerobot kanskje noe for deg allikevel?

Vårt mål i Kron er å gjør fondssparing enkelt og gøy for alle. Det inkluderer å gjøre prosessen med å bli kunde enkel, fjerne komplisert «finansk» språk og gi deg korte oppdateringer når det skjer noe i verden som kan påvirke sparepengene dine.

Vår sparerobot kartlegger hva som er den rette investeringen for deg basert på økonomi, hvordan du reagerer når markedet faller og hvilke mål du har når du blir kunde. Etter hvert som tiden går så justerer vi investeringen din slik at du holder deg til spareplanen du valgte. Dermed kan du heller bruke tiden tid på andre ting.

Har du lyst til å prøve? Bruk fem minutter og test en gratis spareplan nå .