Gi fond i gave

Enkelt å gi. Lurt å få.

Leter du etter en gave? Hva med noe som kan bli mer verdt over tid? Et gavekort på fond passer til alle, og kan være første steg på veien til noe stort!

Gi gavekort

En gave som kan bli til noe mer

Når du gir fond i gave vil pengene kunne vokse seg større, og være med på å skape en fremtid å glede seg til.

Litt ekstra starthjelp

Et gavekort på fond kan være første steg på vei til noe stort. Som for eksempel egen leilighet, hytte, eller drømmehuset.

En gave som ikke legges i skuffen

Et gavekort på fond passer bra for nybegynnere og de med litt mer erfaring.

Se hvordan du gir et gavekort

Så enkelt gir du

1. Hvem skal få gaven?

Alt du trenger er telefonnummer og navn til den som skal få gavekortet.

2. Skriv en hilsen

Legg ved en personlig hilsen – hvis du vil.


3. Straks klart …

Svar på noen spørsmål og betal for gavekortet – Det var det!


Den perfekte gaven til enhver anledning

Lurer du på hva du skal gi i jule- eller bursdagsgave? Eller kanskje du skal i konfirmasjon, dåp eller bryllup?

Fond er en gave som passer til alle anledninger – til den som har fremtiden foran seg, eller den som har alt. Det er en gave som utvikler seg over tid, og kan være et første steg på veien til noe stort.

Hvorfor gi gavekort på fond – i Kron?

Grunner til å gi

Få svar på vanlige spørsmål

I motsetning til stort sett alle andre aktører i markedet så trenger du ikke VPS, kontonummer, personnummer, blodtype, navn på første kjæledyr eller stjernetegn for å gi fond i gave gjennom Kron. Hos oss trenger du kun telefonnummer!

Nei (i motsetning til de fleste andre alternativer der ute så stiller vi ikke krav til at hverken giver eller mottaker er kunde fra før av når kortet kjøpes/mottas).

Hurra! Noen har gitt deg en skikkelig fin presang! Du løser inn gavekortet ved å bruke linken du fikk på kort eller e-post fra den som ga deg gaven.

Sånn får du pengene inn på en Kron-konto:

  1. Hvis du ikke har Kron-appen vil linken ta deg via App Store eller Google Play så du kan laste ned appen før du innløser gavekortet.
  2. Hvis du allerede har Kron-appen sender den samme linken deg rett inn i appen så du kan velge hvilken konto du vil ha pengene på. Hvis du har fått pengene på vegne av noen, for eksempel en konfirmant eller et dåpsbarn, kan du opprette en konto med deres navn og samle alle pengene der.

Nei, du trenger ikke det. Du gir et gavekort på et valgfritt beløp, men det er mottakeren som velger hvor og hvordan pengene skal investeres. Har du noen lure tips, må du gjerne dele dem i teksten på kortet.

Du kan bestemme selv hvordan gavekortet skal sendes. Du får gavekortet levert på din e-post, og deretter kan du selv velge hvordan du gir det.

En mulighet er å skrive ut gavekortet for å gi sammen med et fint kort, kun skrive koden fra gavekortet på selvvalgt kort, eller sende den gjennom e-post eller SMS med en hyggelig melding.

Det koster 10 kroner å opprette et gavekort hos Kron. Det er fordi det koster oss litt penger å gjennomføre betalingen for gavekortet. Dessuten må vi sjekke slike kjøp ekstra nøye for å bekjempe hvitvasking og ivareta sikkerheten din.

For å være Kron-kunde må du være minst 18 år. Men – du kan spare til barn i foreldrenes navn! Vi har dessuten en delt konto-mulighet som gjør det mulig for barn over 13 år (med BankID) å få innsyn, slik at de selv kan engasjere seg og følge med på kontoene.

Her kan du lese mer om hvilke vurderinger du bør gjøre før du starter sparing til barn.

Selv om aksjemarkedet har gått bra historisk er det ingen garanti for at det
vil gjøre det i fremtiden. Avkastningen påvirkes av markedsutviklingen,
risikoprofil på din investering, og kostnader. Avkastningen kan bli negativ.