Invester som proffene.

Velg blant våre egne fondspakker eller velg selv i fondsmarkedet blant 500 fond.

Kom i gang

Sparing og investering i en veldig enkel app

Sjekk hvor mye pengene dine kan vokse i fond

Se hvordan penger i fond kan vokse sammenlignet med penger på en bankkonto.

 • Velg hvor mye du vil spare og hvor lenge
 • Velg hvor mye risiko du er villig til å ta

Prøv investeringskalkulatoren

Nyhet!
Norges billigste globale indeksfond!

Nå lanserer vi Kron Indeks Global, et veldig billig indeksfond.

Les mer

Våre priser

Som en av Norges rimeligste fondsplattformer er vi stolte av å gjøre investering mer tilgjengelig for alle.

0,10% i plattformavgift for indeksfond
0,25% i plattformavgift for aktive fond

Se full prisoversikt

Våre fondspakker

For å gjøre det enkelt for de som ikke ønsker å bruke tid på å velge fond selv har vi 7 ulike fondspakker. Fondene i pakkene håndplukkes av vår investeringskomité. Fondene overvåkes, rebalanseres og byttes ut ved behov, så slipper du å tenke på det.

Se våre fondspakker

Sett sammen dine favorittfond

Med over 500 fond på plattformen bør du klare å finne dine favoritter.
På plattformen finner du blant annet

 • Indeksfond
 • Aksjefond og bransjefond
 • Rentefond
 • ETFer

Se alle våre 500 fond

Få feedback på valgene dine

Med vår nye feedbackalgoritme får du tilbakemeldinger på fondene du velger underveis. Vi tror det gir bedre avkastning som er mer tilpasset din situasjon.

Bygg en portefølje og feedback

Det kan virke litt overveldende. La oss oppsummere.

Automatisk aksjesparekonto
Når du investerer i Kron får du automatisk opprettet en aksjesparekonto. Rentefond holdes automatisk utenfor.

Automatisk rebalansering

Rebalansering gjøres for at du skal beholde det risikonivået du valgte da du begynte å investere. I praksis betyr det å selge litt av de fondene som har steget mest, og kjøpe mer av de som har falt. I Kron gjøres rebalanseringen automatisk for deg. Les mer om rebalansering her.

Du får oppdateringer underveis
Når du har investert får du korte meldinger fra Kron om hva som skjer med selskapene du er investert i.

Samle dine investeringer på ett sted
Vi tilbyr både fondssparing og pensjon

Du trenger ikke mye for å starte
Sett inn fra 300 kr månedlig eller når du selv vil

Avtale med Akademikerne Pluss

Som medlem i en foreningen i Akademikerne Pluss har du tilgang til rabatter på fond i Kron og en av Norges beste pensjonsavtaler.

Sjekk dine fordeler og priser

Se hva kundene våre synes om oss

Reviews

«Dette er nok den beste appen jeg har hatt. Den motiverer veldig til å spare, er veldig enkel å bruke og samtidig lærer man mye.»

5 stjerner

App Store

Wooow! 🙂 Så raskt, trivelig og enkelt forståelig.

5 stjerner

Chatten

«Kron-teamet er engasjerende og flinke! Du får lynraske og gode svar (nesten) uavhengig av når på døgnet. Kron sine fond presterer også helt supert og du får mye av avkastningen selv!»

5 stjerner

App Store

Fondsparing setter pengene dine i arbeid

Over tid kan det gi deg en høy avkastning. Da får du mer ut av pengene dine. Husk at penger svinger i verdi og historisk avkastning ikke er noen garanti for fremtidig avkastning.

Ofte stilte spørsmål om fond

Er du usikker på hvilke fond du skal velge i fondsmarkedet , anbefaler vi at du bruker våre fondspakker . Her vil du få rimeligst pris om du benytter indekstemaet vårt.

Når vi snakker om fond i Kron, mener vi en samling av penger fra flere sparere med hensikt om å investere i aksjer, obligasjoner eller lignende verdipapirer. Fondet drives og forvaltes av et forvaltningsselskap.

Det er veldig mange forskjellige fond med ulike investeringsprofiler. Fondet kan investere i ulike geografiske områder, sektorer, ha forskjellige investeringer og risikonivå. Det er også et skille om fondet aktivt forsøker å slå eller kopiere markedet det investerer i (indeksfond).

Det største skillet mellom fondene Kron bruker, er mellom rentefond og aksjefond.

 • Aksjefond er et type fond som kun investerer i børsnoterte aksjer. Denne type fond er gjerne karakterisert med høy risiko, som på sikt kan resultere i høyere utvikling relativt til andre verdipapirer.
 • Rentefond er et fond som investerer i rentepapirer, eller obligasjoner som det også kalles. Slike fond tar mindre risiko sammenlignet med aksjefond, og gir en mer forutsigbar utvikling. Lær mer her .

I vår fondsliste kan du se en fullstendig oversikt over fondene Kron tilbyr. Vi setter også sammen fondene for deg til fondspakker , slik at du ikke trenger å velge fond selv.

Å investere penger i aksjer og fond er alltid forbundet med noe usikkerhet. Dette vil si at investeringene kan gå både opp og ned. Derfor kan man potensielt tape penger. Det er fire faktorer som påvirker sjansen for dette:

 • Risiko
 • Tidshorisont
 • Mentalitet
 • Valg av investeringer

Risiko er knyttet til hvor ustabil en aksje kan være. Det å spre risikoen for din plan, handler derfor om å ikke putte alle eggene i én kurv. I Kron sprer vi derfor investeringene dine slik at du får en god spredning av risiko.

Hvilken tidshorisont en har planlagt for sin investering påvirker også hva slags forventning man har til utviklingen av sin investering. Dersom man trenger pengene i løpet av kort tid, vil det beste kanskje være å ha pengene i banken eller på vår Rentefondskonto . Kron tilbyr alternativer til både deg med kort, medium og lang tidshorisont, slik at risikoen er tilpasset din sparehorisont.

Mentalitet er en viktig faktor for å unngå tap ved investering. Investeringer svinger i både positiv og negativ retning. Dersom du klarer å holde hodet kaldt og sitte igjennom de dårlige periodene, vil resultatet ofte bli positivt etter hvert. Kron skal være en hjelpende hånd gjennom de dårlige periodene. Du vil få forklaringer når det skjer negative hendelser i markedet og vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe deg å holde deg til planen. Hvis du blir veldig usikker, kan du alltid ta kontakt med en av våre rådgivere på chatten.

Man kan unngå å tape penger ved å ha de beste investeringene til den laveste kostnaden. Det er også viktig at sammensetningen står i stil med din tidshorisont og risikotoleranse. I Kron setter vi sammen en plan som er tilpasset dette. Vi leter alltid etter de beste investeringene og går i bresjen for at kostnaden alltid kan bli lavere.

Ja, hvis du opprettet IPS etter 1. november 2017 hos en annen leverandør, så hjelper vi deg gjerne med å flytte den til Kron. Les mer om IPS i Kron her

Populært i Kron nå

Selv om aksjemarkedet har gått bra historisk er det ingen garanti for at det
vil gjøre det i fremtiden. Avkastningen påvirkes av markedsutviklingen,
risikoprofil på din investering, og kostnader. Avkastningen kan bli negativ.