Invester som proffene.

Velg en anbefalte fondspakke eller plukk blant ca. 500 fond på vårt fondsmarked.

Kom i gang

Derfor velger folk Kron

Sjekk hvor mye pengene dine kan vokse i fond

Se hvordan pengene kan vokse i fond sammenlignet med penger på en sparekonto.

Prøv investeringskalkulatoren

Kom i gang på noen minutter

1. Last ned Kron-appen

2. Svar på noen spørsmål

3. Invester dine første kroner

Gjør det enkelt - Velg en fondspakke

For å gjøre det enkelt for de som ikke ønsker å velge fond selv har vi 7 ulike fondspakker. Fondene overvåkes, rebalanseres og byttes ut ved behov, så slipper du å tenke på det.

Se våre fondspakker

Finn dine favorittfond og få feedback på valgene dine

Med ca. 500 fond på lista vil de fleste finne sine favoritter. Gjennom smart bruk av teknologi gir vi deg personlig tilpasset feedback på fondene du velger også.

Se alle våre fond her

Norges billigste globale indeksfond!

Les mer om Kron Indeks Global, et veldig billig indeksfond.

Les mer

Avtale med Akademikerne Pluss

Som medlem i en foreningen i Akademikerne Pluss har du tilgang til rabatter på fond i Kron og en av Norges beste pensjonsavtaler.

Sjekk dine fordeler og priser

Det kan virke litt overveldende. La oss oppsummere.

Gratis aksjesparekonto
Når du investerer i Kron opprettes det automatisk en aksjesparekonto til deg. Rentefond holdes utenfor denne kontoen.

Automatisk rebalansering

Rebalansering gjøres for at du skal beholde det risikonivået du valgte da du begynte å investere. I praksis betyr det å selge litt av de fondene som har steget mest, og kjøpe litt mer av de som har falt - dette gjør også av Oljefondet. I Kron gjør vi dette gratis for deg." Les mer om rebalansering her.

Oppdateringer underveis
Når du har investert får du korte meldinger i Kron-appen om hva som skjer i markedet og med selskapene du er investert i.

Ett sted for fond og pensjon
Det kan være lurt å samle investeringene, det gir bedre oversikt og er ofte mer praktisk. Vi tilbyr fond- og pensjonssparing, du kan også flytte pensjon til Kron hvis du har en Egen pensjonskonto.

Du trenger ikke mye for å starte
Du kan starte med 300 kroner i måneden, eller et annet beløp som passer for din økonomi.

Se hva kundene våre synes om oss

Reviews

«Dette er nok den beste appen jeg har hatt. Den motiverer veldig til å spare, er veldig enkel å bruke og samtidig lærer man mye.»

5 stjerner

App Store

Wooow! 🙂 Så raskt, trivelig og enkelt forståelig.

5 stjerner

Chatten

«Kron-teamet er engasjerende og flinke! Du får lynraske og gode svar (nesten) uavhengig av når på døgnet. Kron sine fond presterer også helt supert og du får mye av avkastningen selv!»

5 stjerner

App Store

Ofte stilte spørsmål om fond

Når vi snakker om fond i Kron, mener vi en samling av penger fra flere sparere med hensikt om å investere i aksjer, obligasjoner eller lignende verdipapirer. Fondet drives og forvaltes av et forvaltningsselskap.

Det er veldig mange forskjellige fond med ulike investeringsprofiler. Fondet kan investere i ulike geografiske områder, sektorer, ha forskjellige investeringer og risikonivå. Det er også et skille om fondet aktivt forsøker å slå eller kopiere markedet det investerer i (indeksfond).

Det største skillet mellom fondene Kron bruker, er mellom rentefond og aksjefond.

  • Aksjefond er et type fond som kun investerer i børsnoterte aksjer. Denne type fond er gjerne karakterisert med høy risiko, som på sikt kan resultere i høyere utvikling relativt til andre verdipapirer.
  • Rentefond er et fond som investerer i rentepapirer, eller obligasjoner som det også kalles. Slike fond tar mindre risiko sammenlignet med aksjefond, og gir en mer forutsigbar utvikling. Lær mer her .

I vår fondsliste kan du se en fullstendig oversikt over fondene Kron tilbyr. Vi setter også sammen fondene for deg til fondspakker , slik at du ikke trenger å velge fond selv.

Det er lurt å tenke gjennom om fondssparing passer for deg. På lang sikt er det et bedre alternativ enn bankkonto. Man burde likevel spare i noen år, da utviklingen i fond kan svinge over kortere perioder. Under gir vi deg noen grunner til å velge å spare i fond.

Renten i banken er lav. Utviklingen på sparepengene dine blir derfor lav, og blir enda lavere om du tar prisveksten i betraktning. Når man sparer i fond, har man en forventet høyere utvikling sammenlignet med bankkonto. I perioder vil verdien i fond svinge. På sikt vil likevel fondssparing lønne seg. Mange velger likevel å spare i bank grunnet sikkerheten de tilbyr.

Ønsker du å oppnå bedre utvikling på sikt, er sparing i fond en god løsning. Et fond består av ulike verdipapirer, som regel aksjer eller rentepapirer. Fondet investerer sparepengene dine i mange forskjellige aksjer. Slik er du mindre sårbar mot store svingninger i én enkelt aksje, som dermed vil ha liten betydning for den samlede utviklingen for sparepengene dine.

Et aksjefond innebærer likevel større svingninger, men vil til gjengjeld gi bedre forventet utvikling på sikt. Hvis aksjene er i en periode med dårlig utvikling, kan det lønne seg å sitte rolig i båten med sine investeringer. Derfor sier vi at aksjefond egner seg best til sparere som har en tidshorisont på minimum fem år. Hvis du tror du kan trenge sparepengene neste år eller til en regnværsdag, er sjansene større for at aksjene du er investert i har en lavere eller til og med negativ utvikling.

Når fond investerer sparepengene dine i aksjer, betyr det at du eier en liten andel i et selskap der mennesker arbeider hver dag for å skape verdi. Når du sparer i fond får du ta del i utviklingen av selskapet og verdiene som skapes.

Kron tilbyr en blanding av ulike typer fond, med både aksjer og renter inkludert i en kundes personlige portefølje. Vi oppretter en personlig spareplan for deg, der vi tar i betraktning hvor lang tidshorisont du har og risikonivå du ønsker for nettopp dine sparepenger. Slik kan du lene deg tilbake og la sparepengene dine vokse, vel vitende om at Kron jobber for at du skal få ønsket utvikling. Vi oppdaterer deg jevnlig med relevante nyheter og informasjon, slik at du hele tiden vet hvordan det går med dine sparepenger.

Er du usikker på hva du bør gjøre med pengene dine? Om du for eksempel bør nedbetale gjeld eller spare i fond?

Bruk fem minutter på å ta Krons sparetest , så får du svaret med én gang.

Er du usikker på hvilke fond du skal velge i fondsmarkedet , anbefaler vi at du bruker våre fondspakker . Her vil du få rimeligst pris om du benytter indekstemaet vårt.

Å investere penger i aksjer og fond er alltid forbundet med noe usikkerhet. Dette vil si at investeringene kan gå både opp og ned. Derfor kan man potensielt tape penger. Det er fire faktorer som påvirker sjansen for dette:

  • Risiko
  • Tidshorisont
  • Mentalitet
  • Valg av investeringer

Risiko er knyttet til hvor ustabil en aksje kan være. Det å spre risikoen for din plan, handler derfor om å ikke putte alle eggene i én kurv. I Kron sprer vi derfor investeringene dine slik at du får en god spredning av risiko.

Hvilken tidshorisont en har planlagt for sin investering påvirker også hva slags forventning man har til utviklingen av sin investering. Dersom man trenger pengene i løpet av kort tid, vil det beste kanskje være å ha pengene i banken eller på vår Rentefondskonto . Kron tilbyr alternativer til både deg med kort, medium og lang tidshorisont, slik at risikoen er tilpasset din sparehorisont.

Mentalitet er en viktig faktor for å unngå tap ved investering. Investeringer svinger i både positiv og negativ retning. Dersom du klarer å holde hodet kaldt og sitte igjennom de dårlige periodene, vil resultatet ofte bli positivt etter hvert. Kron skal være en hjelpende hånd gjennom de dårlige periodene. Du vil få forklaringer når det skjer negative hendelser i markedet og vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe deg å holde deg til planen. Hvis du blir veldig usikker, kan du alltid ta kontakt med en av våre rådgivere på chatten.

Man kan unngå å tape penger ved å ha de beste investeringene til den laveste kostnaden. Det er også viktig at sammensetningen står i stil med din tidshorisont og risikotoleranse. I Kron setter vi sammen en plan som er tilpasset dette. Vi leter alltid etter de beste investeringene og går i bresjen for at kostnaden alltid kan bli lavere.

Kron investeringsfilosofi kan oppsummeres med fire punkter:

  • Ikke putte alle eggene i samme kurv
  • Velge de riktige fondene
  • Ikke betale for mye for noe som kan kjøpes billig
  • Holde seg fast til planen

Å ikke putte alle eggene i samme kurv handler om å spre investeringene sine. I Kron sprer vi sparepengene dine ut på flere tusen selskaper innenfor ulike markeder og sektorer. På denne måten slipper vi unna en del unødvendig usikkerhet. Noe vil kunne ha dårlig utvikling, men det meste skal over tid utvikle seg positivt.

Det er nesten umulig å orientere seg blant alle fondene i markedet. Ikke minst er det vanskelig å vite hva det riktige fondet er for din situasjon. Kron har spesialisert seg på å velge de riktige fondene som passer til den enkeltes situasjon. Vi benytter også erfaringen og nettverket til Formuesforvaltning når vi leter etter de riktige fondene.

Det er irriterende å betale mer enn tjenesten er verdt. Vi har erfart at flere aktører tar seg for mye betalt for fond som man kunne kjøpt for halve prisen et annet sted. I Kron benytter vi billige fond for å kopiere utviklingen i markedet, og dyrere fond som skal skape bedre utvikling enn markedet. På denne måten kan vi tilby en plan som har mulighet til å slå markedet uten at den koster skjorta.

Når sparepengene dine vokser, er det lett å holde seg til planen. Det vanskelige er når markedet faller og utviklingen på sparepengene blir negativ. Slike perioder kommer fra tid til annen. Det er viktig at man klarer å sitte i ro gjennom slike perioder. Når Kron setter sammen en plan for deg, tar vi hensyn til din situasjon og din toleranse for slike perioder. Du skal kunne sove godt om natten, vel vitende om at Kron styrer skuta i land for deg.

Kron lager fondspakkene for deg ut fra hva du svarer i rådgivningsprosessen. I denne prosessen kartlegger vi din erfaring, finansielle situasjon, risikovilje, ønsket tema og formål. Alle disse punktene hjelper oss til å forstå din situasjon bedre, slik at vi kan anbefale deg en god plan.

I planen får du en oppsummering av dine valg. Disse kan du gå tilbake og endre hvis du har lyst. Du kan teste ulike første innskudd og månedlige innskudd. Vi viser hvordan utviklingen endrer seg om du øker eller reduserer innskuddet.

Du får anbefalt et risikonivå i planen din. Dette kan variere fra svært lavt til høyt (20 % aksjer til 100 %). Dette forteller deg hvor mye sparepengene kan svinge i verdi. Samtidig betyr et høyere risikonivå at forventet utvikling blir bedre.

Måten vi finner dette på, er å se på ditt formål og din risikovilje. Formålene har ulike sparetider tilknyttet seg. Desto lengre sparetid, desto høyere risikonivå anbefaler vi. Allikevel er det ikke sikkert at du er komfortabel med ujevn utvikling på sparepengene, så derfor spør vi også om risikovilje. Hvis du for eksempel blir redd av negative avisoverskrifter, tar vi ned risikonivået. Dette skal bidra til at du skal klare å følge planen vi har laget for deg.

Ønsker du å velge fond selv og lage din egen pakke, kan du velge å gjøre dette også.

Last ned Kron-appen til din mobil

Norges best likte investeringsapp

Selv om aksjemarkedet har gått bra historisk er det ingen garanti for at det
vil gjøre det i fremtiden. Avkastningen påvirkes av markedsutviklingen,
risikoprofil på din investering, og kostnader. Avkastningen kan bli negativ.