Bli kunde

Om ossAlt for lenge har gode sparetjenester vært forbeholdt de få, fremstått kompliserte og kostet for mye. Vi startet Kron for å vise at å investere sparepengene dine kan være både morsomt, lønnsomt og enkelt, med kundens beste i fokus. Mange i bransjen bruker et vanskelig språk og skjuler kostnader. I Kron snakker vi ikke "finansk" og vi kutter fordyrende mellomledd. Kron skal være åpne og ærlige, tydelige og uredde. Vi har ett mål: å skape den beste sparetjenesten.

Derfor kaller vi Kron den nye sparekontoen.
Kron forklart på 44 sekunder

Dette er Kron

Joar Hagatun

Joar Hagatun

Leder

Joar er Siviløkonom fra NHH og etterutdannelse fra Harvard BS. Han har lang erfaring fra finans, sist som senior porteføljeforvalter i Formuesforvaltning. Joar er en av gründerene bak Kron med et sterkt ønske om å gi kunder gode råd.

Benedicte Emilie Brækken

Benedicte Emilie Brækken

Teknologi

Benedicte har sin bakgrunn fra astrofysikk ved UiO. Hun har bred erfaring innenfor programmering og webutvikling fra Universitetets Senter for Informasjonsteknologi og NRK. Benedicte brenner for at IT-løsninger skal være robuste, sikre og enkle å bruke.

Håvard Solheim

Håvard Solheim

Spareekspert

Håvard er Siviløkonom fra Universitet i Tromsø og autorisert finansiell rådgiver. Han har jobbet som rådgiver hos Formuesforvaltning med fokus på gode råd. Håvard drives av å finne de beste fondene.

Emma Tryti

Emma Tryti

Styreleder

Emma er styreleder i Kron og har lang erfaring fra innovasjonsledelse. Hun har blant annet vært leder i Vipps fra start, med stillingen som CCO, netthandel og regning. Emma drives av skaperglede, og får energi av å utvikle team og lage løsninger som forenkler hverdagen. Emma er siviløkonom med en mastergrad i matematikk og finans fra UWA, Australia.

Ale Arce

Ale Arce

Kundereise

Ale har bred erfaring, blant annet fra produktmarkedsføring i Facebook og fra drift av de mest voksende startupsene i Latin-Amerika. I tillegg har hun erfaring fra e-varehandel og finansielle tjenester. Ale brenner for å optimalisere Kron for deg!

Oscar Vladau-Husevold

Oscar Vladau-Husevold

Teknologi

Oscar har en bachelor som dataingeniør fra Oslo Metropolitan University. Tidligere har han jobbet som utvikler hos NRK og assistert på programmeringskurs på Oslo Met. Det er gode digitale brukeropplevelser som driver Oscar.

Balbina Kotula

Balbina Kotula

Teknologi

Balbina har en master i internasjonale økonomiske relasjoner og utdannelse innen webutvikling. Hun er nysgjerrig, og drives av å lage mobilapper som er spennende og brukervennlige.

Tine L’Orsa Eriksen

Tine L’Orsa Eriksen

Innhold

Tine har en mastergrad fra Handelshøyskolen BI og er utdannet siviløkonom. Hun jobber blant annet med innhold og markedsføring i Kron. Hun har erfaring med ulike finansielle oppgaver ved Bojar AS. Tine elsker en god diskusjon om sparing!

Sofian Gharsallah

Sofian Gharsallah

Spareekspert

Sofian har en bachelor i Economics and Business Administration ved Handelshøyskolen BI. På fritiden liker han å lese økonomi-blogger og høre på podcaster. Sofians mål er at alle skal få delta i den økonomiske utviklingen.

Helene Snarli

Helene Snarli

Innhold

Helene tar en bachelor i kreativ markedskommunikasjon på Høyskolen Kristiania, med spesialisering i digital markedsføring. Hun jobber mye med tekst og Instagram, og elsker å lage innhold som engasjerer kundene våre.

Henrik Molnes

Henrik Molnes

TEKNOLGI

Henrik jobber som fullstack utvikler i Kron, og er dataingeniør fra Høyskolen i Oslo. Han har syv års erfaring fra konsulentbransjen hvor han har jobbet med ulike prosjekter for blant annet Stortinget, regjeringen og SPK.

Maiken Nyseter

Maiken Nyseter

Innhold

Maiken studerer digital kommunikasjon og markedsføring på Handelshøyskolen BI. Hun har også en bachelor i regnskap og revisjon fra NTNU. I Kron jobber hun med tekst og innhold, og vil at økonomi skal være enkelt å forstå for alle.

Haakon Ottem Svanes

Haakon Ottem Svanes

Innhold

Haakon tar en Bachelor i Samfunnsøkonomi og en Bachelor i Informatikk ved UiO. Fokuset hans i Kron er å skape nyttig finansinnhold og analyser for deg. Haakon ønsker at alle skal skjønne seg litt mer på økonomi. Du treffer også Haakon på chatten.

Lise Anine Løkken

Lise Anine Løkken

Spareekspert

Lise Anine tar for tiden en bachelor i finans på Handelshøyskolen BI. I Kron kan du møte henne på chatten hvor hun hjelper deg med det du måtte lure på om sparing og økonomi. Lise Anine vil få enda flere med på å spare på en smartere måte.

Joachim Krüger

Teknologi

Joachim har hatt en aktiv rolle i den norske fintech-bransjen siden han startet sitt første selskap i 2009. Han var CTO for mCASH, og etter fusjonen mellom mCASH-Vipps jobbet han blant annet med faktura og e-handelsinitiativene i Vipps, i tillegg til å starte et par andre nye teknologistartups. Joachim er en problemløser og drives av nysgjerrighet. Han har bakgrunn fra fysikk og matematikk, med spesialisering i anvendt matematikk ved NTNU, Trondheim.

Vegard Øye

Vegard Øye

Økonomi

Vegard er statsautorisert revisor og siviløkonom fra NHH. Han har sterk bakgrunn innen økonomi, som revisor i Deloitte og økonomisjef i Formuesforvaltning. Vegard har et øye for tall og detaljer.

Ole Jacob Sunde

Ole Jacob Sunde

Styremedlem

Ole Jacob er styreleder i Schibsted ASA og var gründeren bak Formuesforvaltning i 2000. Han er utdannet ved Kellogg School of Management, Northwestern University. Ole Jacob er en drivkraft for at flere skal få tilgang til gode råd.

Isabelle Ringnes

Isabelle Ringnes

Styremedlem

Isabelle har en master fra the New School i New York og har studert ved Singularity University. Hun er entreprenør, stifter av TENK nettverket og har erfaring fra Schibsted. Isabelle digger nyskapning og gode ideer.

Anne H. Worsøe

Anne H. Worsøe

Styremedlem

Anne er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Hun bygget opp Norsk Venturekapitalforening og Nordic Innovation House i Silicon Valley, og har mange års erfaring med oppstartsselskaper i teknologibransjen. Anne brenner for avansert teknologi som er enkel å bruke.

Øystein Bø

Øystein Bø

Styremedlem

Øystein var med å starte Formuesforvaltning i 2000 og jobbet før det i Storebrand. Han har en bachelor fra Handelshøyskolen BI. Med mer enn 20 års finanserfaring og lidenskap for privat sparing har Øystein vært en nøkkelperson i oppbyggingen av Kron.

Andriy Yartys

Andriy Yartys

Lover og regler

Andriy har 11 års erfaring fra både Finanstilsynet og Formuesforvaltning. Andriy har en master fra University of Birmingham. Han er mannen som sørger for at Kron følger alle lover og regler.

Sindre Østgård

Sindre Østgård

Styremedlem

Sindre har en MBA fra NHH. Han har 10 års erfaring fra NRK og Discovery, blant annet som leder for digitale tjenester. Sindre brenner for smarte digitale løsninger.

Lars Christensen

Lars Christensen

Styremedlem

Lars har en master fra University of Strathclyde. Han har 9 år med bransjeerfaring fra DNB og Formuesforvaltning, før han startet sin egen bedrift Angler.no. For Lars er fornøyde kunder det viktigste!

Anders Zachrisson

Anders Zachrisson

Styremedlem

Anders er siviløkonom fra Lund Universitet. Han har 20 års erfaring innen finans, blant annet med å starte Skandiabanken og som leder av strategi i Formuesforvaltning. Anders elsker fornøyde kunder.