Investering for alle

Vår oppgave er å rive ned barrierene rundt investering som sparing. Vi skal åpne opp dørene for de som er usikre, og gjøre gode investeringer tilgjengelig for alle.

Vårt oppdrag er å gi økonomisk trygghet og frihet for deg og dine.

Vi vil gjøre gode investeringer tilgjengelig for alle. Altfor lenge har gode sparetjenester vært forbeholdt de få og fremstått komplisert. Vi startet Kron i 2017 for å vise at å investere sparepengene dine kan være både morsomt, lønnsomt og enkelt.


En del av Storebrand

Kron er bygget på 20 års investeringskompetanse. Med hjelp av smart teknologi pakkes denne kompetansen inn i et enkelt og brukervennlig design. Siden januar 2023 har Kron vært en del av Storebrand. Med farten til et vekstselskap og tyngden til et bredt finansselskap, tilbyr Kron fra Storebrand profesjonell fondsforvaltning. Det gjør investeringer som før var forbeholdt proffene tilgjengelig for alle.


Norges mest fornøyde kunder

Ifølge EPSI, som måler hvor fornøyde norske spare- og investeringskunder er, scorer Kron høyest.

Les mer om EPSI-målingen

150 000

Nordmenn bruker Kron

+ 12 milliarder

Kroner investert

4,8 av 5 stjerner

Rating i App Store

1. plass

Finansportalen for indeksfond

Bli med på reisen

Vi er alltid på jakt etter flinke folk. Sjekk ledige stillinger eller send oss gjerne en åpen søknad.

Se ledige stillinger

Lederteam

JH

Jarle Holm

Leder

Jarle er daglig leder i Kron. Han er utdannet siviløkonom med en master i finans, samt videreutdannelse i strategi og forhandlingsledelse fra Frankrike og Storbritannia. Jarle har lang erfaring som rådgiver og leder i store selskaper. Han er også tidligere gründer av og investor i fintech-selskaper. Jarle brenner for å få flinke folk til å nå målene sine sammen.

JH

Joar Hagatun

Investering

Joar er en av grunnleggerne av Kron og har lang erfaring fra finansiell forvaltning i inn- og utland, sist som senior porteføljeforvalter i Formuesforvaltning med ansvar for ca. 23 mrd kroner. Han har sin utdannelse fra NHH, National University of Singapore og Harvard Business School. Joar brenner for å skape gode resultater for pensjons- og fondssparing.

Team

HM

Henrik Molnes

Teknologi

Henrik jobber som fullstack utvikler i Kron, og er dataingeniør fra Høyskolen i Oslo. Han har syv års erfaring fra konsulentbransjen hvor han har jobbet med ulike prosjekter for blant annet Stortinget, regjeringen og SPK.

PJ

Piotr Janiszewski

Teknologi

Piotr er backend developer i Kron og har en flerfaglig erfaring som strukturingeniør, data scientist og maskinlæringsingeniør fra blant annet Aker Solutions og DNV GL. Han er utdannet byggingeniør fra det tekniske universitet i Warszawa med spesialisering i numerisk analyse. Han er opptatt av lage enkle og robuste løsninger som varer.

AD

Andreas Drivenes

Teknologi

Andreas er fullstack-utvikler i Kron, og liker å jobbe med alt som skal til for å bygge gode og intuitive kundeflater, og robuste systemer bak. Andreas er utdannet sivilingeniør fra NTNU. Før Kron jobbet han som utvikler i konsulentbransjen.

KS

Knut Saua

Teknologi

Knut jobber som sjefsarkitekt i Kron. Han har jobbet med systemutvikling innen finans de siste 10 årene og er utdannet dataingeniør fra Universitetet i Stavanger. Knut er drevet av å utvikle robuste og skalerbare løsninger som sikrer kundenes investeringer og gir dem trygghet for fremtiden.

HN

Hallvard Nygård

Teknologi

Hallvard jobber med backenden til Kron. Han har ni års erfaring med arkitektur og utviking av systemer for fondshandel hos Storebrand og Skagenfondene. Hallvard er opptatt av personvern og sikkerhet, og har holdt flere foredrag på temaet.

JK

Joar Kosberg

Teknologi

Joar er utvikler i Kron. Han er utdannet programmerer fra Westerdals og har erfaring fra konsulentbransjen, hvor han blant annet jobbet for DNB, FHI og OBOS. Joar er opptatt av å jobbe pragmatisk og ønsker å levere enkle intuitive løsninger.

HH

Heidi Hoen

Produkt

Heidi er en designer utdannet ved Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo med flere års erfaring som konsulent for blant annet Dagnes Næringsliv, KLP, Ruter, Bufdir og Møller Mobility Group. I Kron har hun som mål å gi folk utelukkende gode opplevelser med våre digitale løsninger og en mestringsfølelse når det kommer til sparing.

HS

Håvard Solheim

Produkt

Håvard har vært med fra starten og er produktsjef med ansvar for aksjer, fond og pensjon i Kron. Han er utdannet siviløkonom fra Universitetet i Tromsø, er autorisert finansiell rådgiver, og har jobbet som rådgiver i Formue. Håvard digger å få tilbakemelding fra kundene i Kron.

HS

Hanna Stålhammar

Markedsføring

Hanna jobber med innholdsproduksjon, intern og ekstern kommunikasjon, branding og markedskampanjer. Hun er opptatt av å skape enkel og tydelig kommunikasjon som engasjerer folk til å ta gode økonomiske valg. Hanna har en mastergrad fra Handelshøyskolen BI innen kommunikasjons- og markedsføringsledelse og en bachelorgrad i internasjonal politikk og fransk fra The University of Exeter.

MN

Maiken Nyseter

Markedsføring

Maiken jobber med betalt og organisk markedsføring gjennom sosiale media.
Hun har en bachelor i digital kommunikasjon og markedsføring fra Handelshøyskolen BI, i tillegg til en bachelor i regnskap og revisjon fra NTNU.

BV

Balder Vestad

Markedsføring

Balder har ansvar for partnerskap og PR i Kron, og har mer enn ti års erfaring fra finanssektoren i inn- og utland. Han brenner for at alle skal få tilgang til best mulig sparing uten at det koster skjorta eller er vanskelig å forstå. Balder har en mastergrad i økonomisk historie fra London School of Economics and Political Science (LSE).

SG

Sofian Gharsallah

Spareekspert

Sofian har en bachelor i Economics and Business Administration ved Handelshøyskolen BI og er autorisert finansiell rådgiver. På fritiden liker han å lese økonomi-blogger og høre på podcaster. Sofians mål er at alle skal få delta i den økonomiske utviklingen.

TMK

Trine Mari Kjønnø

Spareekspert

Trine Mari studerer Økonomi og Ledelse ved Handelshøyskolen BI.
Hun har erfaring som studentkonsulent og markedsansvarlig hos StudConsult, og liker å jobbe med datainnsamling og analyse. Trine Mari ønsker å gjøre økonomi og sparing i fond enkelt å forstå for alle som investerer i Kron.

KJ

Kevin Jelle

Spareekspert

Kevin jobber med behandling av transaksjoner og handel av fond i Kron, og motiveres av å skape gode løsninger. Han ønsker å gjøre sparing og investering lettere og mer tilgjengelig for folk flest. Kevin har en bachelor i økonomi og ledelse fra USN, med spesialisering i finans.

PM

Petter Moger

Spareekspert

Petter jobber med behandling av transaksjoner og handel av fond i Kron. Han drives av å skape smarte løsninger som sparer tid og gjør livet enklere. Petter har en bachelorgrad i økonomi og ledelse fra Handelshøyskolen BI, og har erfaring som studentkonsulent og leder i StudConsult.

LR

Lars Raastad

Spareekspert

Lars er i daglig kontakt med kundene våre via chatten og hjelper dem med å gjøre gode investeringer gjennom Kron. Han er opptatt av å bruke et språk som kundene forstår og brenner for å gjøre sparing i fond enkelt, billig og tilgjengelig for alle. Lars har studert samfunnsøkonomi ved Universitet i Oslo, i tillegg til at han er utdannet lærer og har jobbet i skolen i mange år.