Vårt oppdrag er å gjøre investering tilgjengelig for alle

Altfor lenge har gode sparetjenester vært forbeholdt de få, fremstått kompliserte og kostet for mye. Vi startet Kron i 2017 for å vise at å investere sparepengene dine kan være både morsomt, lønnsomt og enkelt, med kundens beste i fokus.

20 års erfaring

Kron ble startet som et datterselskap til Formuesforvaltning . Spareløsningen er bygget på 20 års investeringskompetanse og smart teknologi, pakket inn i et enkelt og brukervennlig design. Med farten til et vekstselskap og tyngden til et finansforetak, tilbyr Kron profesjonell fondsforvaltning til lavest mulig kostnad. Det gjør investeringer som før var forbeholdt proffene tilgjengelig for alle.

Hvorfor vi startet Kron

Vi vet at sparing er noe av det viktigste vi gjør i livet. Tradisjonell sparing har blitt et stillestående sted for pengene våre. Vi vet vi kan få mer ut av det vi setter til side, men hvor starter vi? I 2017 lanserte vi Kron for å hjelpe flere med å investere. Vi ønsket å vise folk at fond ikke trengte å være vanskelig eller dyrt og at det finnes en tjeneste for de som ikke ønsker å gjøre all jobben selv.

Hvem Kron er for

Investering i fond eller aksjer kan virke mystisk og utilgjengelig for mange. En kan føle seg utenfor, og kanskje litt dum, fordi man ikke snakker finansk. Vår oppgave er å rive ned barrierene og folks usikkerhet rundt investering som sparing. Vi skal åpne opp dørene. Vi kaller det investering for alle.

Lederteam

ET

Emma Tryti

Leder

Emma er daglig leder i Kron og har lang erfaring fra innovasjonsledelse. Hun har blant annet vært leder i Vipps fra start, med stillingen som CCO, netthandel og regning. Emma drives av skaperglede, og får energi av å utvikle team og lage løsninger som forenkler hverdagen. Emma er siviløkonom med en mastergrad i matematikk og finans fra UWA, Australia.

JH

Jarle Holm

Strategi

Jarle er leder for strategiske initiativer i Kron. Han er utdannet siviløkonom med en master i finans, samt videreutdannelse i strategi og forhandlingsledelse fra Frankrike og Storbritannia. Jarle har lang erfaring som rådgiver og leder i store selskaper. Han er også tidligere gründer av og investor i fintech-selskaper. Jarle brenner for å få flinke folk til å nå målene sine sammen.

JH

Joar Hagatun

Investering

Joar er en av grunnleggerne av Kron og har lang erfaring fra finansiell forvaltning i inn- og utland, sist som senior porteføljeforvalter i Formuesforvaltning med ansvar for ca. 23 mrd kroner. Han har sin utdannelse fra NHH, National University of Singapore og Harvard Business School. Joar brenner for å skape gode resultater for pensjons- og fondssparing.

GB

Guri Berge

Markedsføring

Guri har ansvar for kommunikasjon & markedsføring i Kron og har lang erfaring fra Orkla hvor hun har jobbet med merkevarer & innovasjon. Hun drives av å bygge merkevarer ut fra sterke produkter & tjenester som gjør en forskjell for folk flest. Guri har en mastergrad i markedsføring samt videreutdanning innen grønn vekst og ledelse.

OMK

Ole M. Kristiansen

Produkt

Ole Martin er produktsjef og designer med over 15 års erfaring fra å lede utvikling av digitale produkter for selskaper som Oda, Vipps, SATS, Ruter, NSB og DNB. Ole Martin drives av å gjøre det enkelt for flere å spare godt.

HS

Herman Schistad

Teknologi

Herman er en pragmatisk problemløser, som får energi av å jobbe i og bygge gode team. Han var tidlig ansatt som utvikler i Kolonial.no , hvor han hadde en nøkkelrolle i skaleringen fra 10 til 150 ansatte. Herman er utdannet sivilingeniør fra NTNU med spesialisering innen kunstig intelligens.

Team

HM

Henrik Molnes

Teknologi

Henrik jobber som fullstack utvikler i Kron, og er dataingeniør fra Høyskolen i Oslo. Han har syv års erfaring fra konsulentbransjen hvor han har jobbet med ulike prosjekter for blant annet Stortinget, regjeringen og SPK.

PJ

Piotr Janiszewski

Teknologi

Piotr er backend developer i Kron og har en flerfaglig erfaring som strukturingeniør, data scientist og maskinlæringsingeniør fra blant annet Aker Solutions og DNV GL. Han er utdannet byggingeniør fra det tekniske universitet i Warszawa med spesialisering i numerisk analyse. Han er opptatt av lage enkle og robuste løsninger som varer.

AD

Andreas Drivenes

Teknologi

Andreas er fullstack-utvikler i Kron, og liker å jobbe med alt som skal til for å bygge gode og intuitive kundeflater, og robuste systemer bak. Andreas er utdannet sivilingeniør fra NTNU. Før Kron jobbet han som utvikler i konsulentbransjen.

KS

Knut Saua

Teknologi

Knut jobber som sjefsarkitekt i Kron. Han har jobbet med systemutvikling innen finans de siste 10 årene og er utdannet dataingeniør fra Universitetet i Stavanger. Knut er drevet av å utvikle robuste og skalerbare løsninger som sikrer kundenes investeringer og gir dem trygghet for fremtiden.

JSP

Jonas S. Pettersen

Teknologi

Jonas er utvikler i Kron og har bakgrunn som byggingeniør fra NTNU og 7 års erfaring som konstruksjonsingeniør. Han motiveres av å utvikle effektive systemer som gir god funksjonalitet for kundene våre.

HN

Hallvard Nygård

Teknologi

Hallvard jobber med backenden til Kron. Han har ni års erfaring med arkitektur og utviking av systemer for fondshandel hos Storebrand og Skagenfondene. Hallvard er opptatt av personvern og sikkerhet, og har holdt flere foredrag på temaet.

JK

Joar Kosberg

Teknologi

Joar er utvikler i Kron. Han er utdannet programmerer fra Westerdals og har erfaring fra konsulentbransjen, hvor han blant annet jobbet for DNB, FHI og OBOS. Joar er opptatt av å jobbe pragmatisk og ønsker å levere enkle intuitive løsninger.

HH

Heidi Hoen

Produkt

Heidi er en designer utdannet ved Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo med flere års erfaring som konsulent for blant annet Dagnes Næringsliv, KLP, Ruter, Bufdir og Møller Mobility Group. I Kron har hun som mål å gi folk utelukkende gode opplevelser med våre digitale løsninger og en mestringsfølelse når det kommer til sparing.

HS

Håvard Solheim

Produkt

Håvard har vært med fra starten og er produktsjef med ansvar for aksjer, fond og pensjon i Kron. Han er utdannet siviløkonom fra Universitetet i Tromsø, er autorisert finansiell rådgiver, og har jobbet som rådgiver i Formue. Håvard digger å få tilbakemelding fra kundene i Kron.

KL

Karina Lange

Produkt

Karina er produktsjef og jobber med synergier og vekst i Kron. Hun jobber for å gjøre det enkelt og gøy for alle å ta lure valg knyttet til sparing og investering. Karina er siviløkonom fra NHH og har tidligere jobbet i EY og Vy.

RK

Ragnhild K.-Berg

Produkt

Ragnhild er produktsjef i Kron og har lang erfaring fra ulike lederstillinger i Storebrand innen produkt- og forretningsutvikling. Hun har en master fra Norges Handelshøyskole (NHH), og har i tillegg erfaring fra konsulentbransjen. Ragnhild drives av lagånden som skapes i team ved store og små produktlanseringer.

HS

Hanna Stålhammar

Markedsføring

Hanna jobber med innholdsproduksjon, intern og ekstern kommunikasjon, branding og markedskampanjer. Hun er opptatt av å skape enkel og tydelig kommunikasjon som engasjerer folk til å ta gode økonomiske valg. Hanna har en mastergrad fra Handelshøyskolen BI innen kommunikasjons- og markedsføringsledelse og en bachelorgrad i internasjonal politikk og fransk fra The University of Exeter.

MN

Maiken Nyseter

Markedsføring

Maiken jobber med betalt og organisk markedsføring gjennom sosiale media.
Hun har en bachelor i digital kommunikasjon og markedsføring fra Handelshøyskolen BI, i tillegg til en bachelor i regnskap og revisjon fra NTNU.

AA

Ale Arce

Markedsføring

Ale har bred erfaring, blant annet fra produktmarkedsføring i Facebook og fra drift av de mest voksende startupsene i Latin-Amerika. I tillegg har hun erfaring fra e-varehandel og finansielle tjenester. Ale brenner for å optimalisere Kron for deg!

BV

Balder Vestad

Markedsføring

Balder har ansvar for partnerskap og PR i Kron, og har mer enn ti års erfaring fra finanssektoren i inn- og utland. Han brenner for at alle skal få tilgang til best mulig sparing uten at det koster skjorta eller er vanskelig å forstå. Balder har en mastergrad i økonomisk historie fra London School of Economics and Political Science (LSE).

SG

Sofian Gharsallah

Spareekspert

Sofian har en bachelor i Economics and Business Administration ved Handelshøyskolen BI og er autorisert finansiell rådgiver. På fritiden liker han å lese økonomi-blogger og høre på podcaster. Sofians mål er at alle skal få delta i den økonomiske utviklingen.

TMK

Trine Mari Kjønnø

Spareekspert

Trine Mari studerer Økonomi og Ledelse ved Handelshøyskolen BI.
Hun har erfaring som studentkonsulent og markedsansvarlig hos StudConsult, og liker å jobbe med datainnsamling og analyse. Trine Mari ønsker å gjøre økonomi og sparing i fond enkelt å forstå for alle som investerer i Kron.

FM

Fredrik Mjørud

Spareekspert

Fredrik studerer kvantitativ finans ved Handelshøyskolen BI. I Kron jobber han som spareekspert og hjelper deg gjerne med det du måtte lure på. Han har interesse for finans og økonomi, og ønsker å gjøre sparing i fond enklere å forstå for alle som vil.

KJ

Kevin Jelle

Spareekspert

Kevin jobber med behandling av transaksjoner og handel av fond i Kron, og motiveres av å skape gode løsninger. Han ønsker å gjøre sparing og investering lettere og mer tilgjengelig for folk flest. Kevin har en bachelor i økonomi og ledelse fra USN, med spesialisering i finans.

PM

Petter Moger

Spareekspert

Petter jobber med behandling av transaksjoner og handel av fond i Kron. Han drives av å skape smarte løsninger som sparer tid og gjør livet enklere. Petter har en bachelorgrad i økonomi og ledelse fra Handelshøyskolen BI, og har erfaring som studentkonsulent og leder i StudConsult.

LR

Lars Raastad

Spareekspert

Lars er i daglig kontakt med kundene våre via chatten og hjelper dem med å gjøre gode investeringer gjennom Kron. Han er opptatt av å bruke et språk som kundene forstår og brenner for å gjøre sparing i fond enkelt, billig og tilgjengelig for alle. Lars har studert samfunnsøkonomi ved Universitet i Oslo, i tillegg til at han er utdannet lærer og har jobbet i skolen i mange år.

Fornøyde kunder

Fornøyde kunder

«Kron-teamet er engasjerende og flinke! Du får lynraske og gode svar (nesten) uavhengig av når på døgnet. Kron sine fond presterer også helt supert og du får mye av avkastningen selv!»

5 stjerner

App Store

«Dette er nok den beste appen jeg har hatt. Den motiverer veldig til å spare, er veldig enkel å bruke og samtidig lærer man mye.»

5 stjerner

App Store

«Det virker som det er viktigere for de at kunden skal tjene penger enn at de selv skal tjene. Svarene er ikke bare gode, men raske.»

5 stjerner

App Store