Bli kunde
Blogg Hjemmeside Blackfriday Personlig økonomi

Black Friday-bonanza?

30. November 2020

I dag er det Black Friday, for noe av dere har kanskje Black Week startet for lenge siden. Vi har samlet noen tips som kan gjøre det litt lettere å ikke bli revet med.

Les mer
30 11 50 Skatt 1 Personlig økonomi

Fått halv skatt på novemberlønna?

30. November 2020

Denne lønnen er noe mange gleder seg til. Det gir en liten ekstra bonus i julestria. Har du en plan for hvordan du skal bruke pengene i år?

Det er Skatteetaten som gjør det mulig for selskaper å gi ansatte halv skatt på november-lønningen. Arbeidsgivere kan velge om de gir halv skatt i november eller desember. Som med mye annet kan det være greit å ha en plan så pengene ikke bare blir borte.

Les mer
Pensjonsordbok 1 Personlig økonomi

Kron pensjonsordbok

19. November 2020

Synes du pensjon er komplisert, og kanskje litt kjedelig? Da er du ikke alene. I Kron prøver vi alltid å oversette «finansken» så det blir lettere for deg å henge med. Her er en liten pensjonsordbok som kan hjelpe deg på veien.

Les mer
Blogg Bilde

Mer pensjon for pengene, (nesten) uten å løfte en finger

13. November 2020

Hvis du allerede sparer i fond vet du sikkert at du får avkastning på de kronene du investerer. I tillegg til dette får du en ekstra bonus for å spare jevnt og trutt, det kalles rentes rente-effekten. Denne bonusen gjelder også for pensjonen din.

Les mer
Hjemmeside

Hvordan vil valget i USA påvirke dine fond?

01. November 2020

Neste uke braker det løs med valg i USA. Som verdens største økonomi har USA stor innvirkning på både politikk, samfunn og ikke minst børsene verden over. Her kan du lese litt om hvordan presidentvalget påvirker aksjemarkedet.

Les mer
5 Enkle Sparegrep Du Kan Ta Fra Solsenga 2

Hva vil ny arvelov bety for deg?

28. Oktober 2020

1.januar kommer det en ny arvelov, her er en oversikt over hva det er lurt å tenke på.

I mai 2019 vedtok regjeringen at en ny arvelov skal tre i kraft fra 1. januar 2021. Loven gir større frihet til å bestemme selv, og verner om barn fra tidligere forhold på en bedre måte.

Les mer
Blogg Rentes Rente Effekt 2

Sørg for at pengene dine vokser fortere

16. Oktober 2020

For deg som sparer i fond er det sikkert ikke noe nytt at du får avkastning på sparepengene. Det du kanskje ikke var klar over er at det finnes en ekstra bonus på toppen av dette, den kalles rentes rente-effekten.

Les mer
5 Enkle Sparegrep Du Kan Ta Fra Solsenga

Til nyttår blir pensjon litt mindre komplisert!

04. Oktober 2020

Vet du hva du ligger an til å få i "lønn" som pensjonist? Og vet du hvor du logger deg inn for å sjekke pensjonssaldoen din? Dette er spørsmål som mange nordmenn ikke kan svare på. En ny Norstat undersøkelse viser at 74% ikke vet hva de får utbetalt i pensjon og 50% vet ikke engang hvor de skal logge inn for å finne ut av det.

Pensjon er noe mange utsetter å tenke på, det kan være vanskelig å forholde seg til nettopp fordi det er så lenge til. Men jo tidligere du begynner å tenke på pensjon og gjør de rette grepene, jo større sjanse er det for at du får en god økonomisk tilværelse som pensjonist.

Les mer