Gi din pensjon superkrefter

Vi har gjort pensjon enkelt, forståelig og billig.

Flytt pensjonen til Kron.

Du kan selv velge hvordan din pensjon skal spares i Kron

Vår pensjon er testvinner!

Finansblogger Eivind Berg har kåret det beste stedet å flytte sin pensjon blant alle aktørene. Pensjonskonto i Kron kommer ut som den aller beste.

Flytt din pensjon nå
Les hele testen

Slik fungerer det

Først kan du sjekke om du har pensjon du kan flytte til Kron. Dette tar under et minutt og er veldig enkelt.

Så velger du hvordan du ønsker at pensjonen skal spares i Kron. Velger du Krons Anbefalinger fikser vi fond og gjør også automatisk aldertilpasning etterhvert som du nærmer deg pensjonsalder.

Velger du Bestemme selv kan du velge blant mange utvalgte fond og få veiledning underveis om valgene du tar. Her kan du lese mer om hvordan det fungerer.

Så trykker du Flytt og da flytter vi automatisk din pensjonskonto til Kron.

Hvem kan flytte til Kron?

Du kan flytte pensjon til Kron om du:

  • Jobber i det private og har innskuddspensjon

  • Har et pensjonskapitalbevis (pensjon fra tidligere jobb i privat sektor)

Da egen pensjonskonto ble lansert 1. februar i år kunne 1,5 millioner nordmenn endelig få bestemme selv over sin pensjon, på lik linje som man bestemmer hvor man vil ha boliglånet sitt.

Har du noen pensjonsspørsmål du gjerne skulle hatt svar på?

  1. Gå inn på www.norskpensjon.no, velg "egen pensjonskonto logg inn" og logg inn med BankID. Her ser du hvilke kostnader som arbeidsgiver betaler for din pensjon. Kostnaden består av forvaltingsgebyr (en prosentandel av saldo per år) og evt. et administrasjonsgebyr i kroner. Du vil også kunne se hva du har av tidligere oppspart pensjon, såkalte Pensjonskapitalbevis (PKB), og hvilke kostnader det er på disse. Dette er det du som betaler for. Disse kan også flyttes til Kron.
  2. Sammenlign priser hos de ulike leverandørene på Forbrukerrådets side www.finansportalen.no. Det kan være mye å spare på å samle all pensjonen hos en billigere leverandør. Her er et eksempel på hva dette kan bety for deg:
    1. Jobben til Elisabeth (40) betaler 0,50% i avgift hvert år for pensjonen hennes. Det utgjør 3 000 kr i året. Hvis Elisabeth flytter pensjonen sin til Kron, som koster 0,23% vil hun ligge an til å få utbetalt 1 600 kr mer hver måned som pensjonist. Dette kan bety 195 000 kr mer totalt.

Du kan flytte pensjonen din til Kron via https://kron.no/pensjon/start eller via Kron-appen.

Lav pris betyr mer pensjon

Den store gulroten for folk flest vil være å finne en pensjonstilbyder som har lavere pris enn den jobben har ordnet til deg. Gjør du det får du nemlig mer pensjon, for jobben må betale mellomlegget inn på pensjonskontoen din.

Vi har som mål å være blant de med aller lavest pris, og for deg betyr det mer pensjon.

Trygghet

Kron ble startet som et datterselskap til Formuesforvaltning. Vi har bygget videre på 20 års investeringskompetanse og smart teknologi, pakket inn i et enkelt og brukervennlig design.

Med farten til et vekstselskap og tyngden til et uavhengig finansforetak, tilbyr Kron profesjonell fondsforvaltning til lavest mulig kostnad.

Når vi nå lanserer pensjon gjør vi det med masse stolthet, med snart 100 000 brukere og 2 milliarder som våre brukere har investert gjennom Kron.

Les mer om oss eller spør oss på chatten.

Hvorfor gir billig pensjon meg mer pensjon?

Avtale med Akademikerne Pluss

Hvis du er medlem i en foreningen i Akademikerne Pluss har du tilgang til rabatter på fond i Kron og en av Norges beste pensjonsavtaler.

Sjekk dine fordeler og priser

Akademikerne Logo

Slik blir pensjon i Kron

Om du er opptatt av å få en best mulig pensjon uten å bruke tiden på å sette seg inn i fond og gode sammensetninger kan du velge Krons anbefalinger når du flytter. Da får du en investeringsprofil som følger to nøkkelprinsipper:

Indekspakken, en bærekraftig og god indekspakke for pensjon.
• Pensjonstilpasset og offensiv risiko med automatisk alderstilpasning.

0,23% for Indekspakken

Ingen andre kostnader, hverken for flytting eller andre gebyrer.

Se detaljert prisoversikt

Om du har erfaring med fond og investering tidligere kan du velge fond og bestemme helt selv hvordan din pensjon skal investeres. Du kan velge blant i overkant 50 fond i vår Fondsvelger. Der finner du både våre egne pakker, indeksfond, aktive fond, rentefond m.m.

Du får feedback på fondsvalgene du gjør underveis for å gjøre smarte valg for din pensjon.

0,10% i plattformavgift

Fond: fra 0,10%

Se fondsoversikt

Kort sagt: Finner du en billigere pensjon enn det jobben har valgt for deg, får du kostnadsforskjellen inn på pensjonskontoen din.

Jobben til Alexander (40) betaler 0,50% i avgift hvert år for å spare hans pensjon. Det utgjør 3 000 kr i året. Flytter Alexander til Kron, som koster 0,23% vil han ligge an til å få utbetalt 1 639 kr mer hver måned som pensjonist

Totalt har han altså tjent svimlende 195 000 kr på å flytte pensjonen til et billigere sted.

3 grunner til at mange velger Kron

Det er enkelt. Vi gjør jobben med å velge de beste fondene for deg.

Hvordan investerer Kron?

Det er billig. Vi har blant de beste prisene på fond. Vår indekspakke er faktisk en av de billigste i Norge.

Se våre priser

Du lærer underveis. Vi forteller deg hvorfor investeringene dine går opp eller ned.

Prøv Kron nå