Invester i fremtiden

Vi gjør pensjon enklere for mange.

Flytt pensjonen din til Kron

Hvorfor flytte

Gode priser

Det kan bety mer i “lønn” som pensjonist.

Bedre oversikt

Jo enklere det er å følge med på pensjonspengene, jo mer bevisst blir du!

Gode investeringer

Vi tilpasser der det trengs så du få mer ut av pensjonen din.

Spare selv til pensjon?

Vil du spare litt ekstra til pensjon kan du for eksempel opprette en fondskonto eller Individuell pensjonssparing (IPS). Vi har gjort det enkelt å komme i gang.

Hvordan vil du at pensjonen skal investeres?

Hvordan vil du at pensjonen din skal spares?

Vi sjekker om du har pensjon som kan flyttes.

Du svarer på noen spørsmål, og velger hvordan du vil spare.

Vi ordner resten🚀

Gode investeringer og god oversikt

Vi forhandler med leverandører så du får mest ut av investeringene dine.

Flytt pensjon til Kron

Krons anbefalinger

Indekspakke med aldersjustering

Ca. 0,23 %

Andre fondspakker

Fra 0,25 %

Velg fond selv

Plattformkostnad Indeksfond

0,10 %*

Plattformkostnad Aktive fond

0,10 %*

Kron Indeks Global

0,15 %**

Konto

Åpne konto

0 kr

Kjøp-/salgsomkostninger fond

0 kr

Kjøp-/salgsomkostninger ETF

0,05 % (tas av megler)

Flytte pensjon til Kron

0 kr

*Velger du fond selv, kommer kostnad på fondene du velger i tillegg **Kron Indeks Global er vårt eget fond, så her betaler du kun kostnaden for fondet på 0,15 %.

Visste du dette om pensjon?

Grunner

Du bestemmer selv

Forvaltningen av pensjonspengene dine har en årlig kostnad. Denne betaler din arbeidsgiver så lenge du er ansatt. Hvis du flytter pensjonen din vil arbeidsgiver fortsette å betale de samme kostnadene som før, men finner du et rimeligere sted, får du mellomlegget i ekstra pensjonssparing.

Automatisk tilpasset alder

Om du velger en fondspakke tilpasser vi risikoen ut i fra hvor lenge det er til du blir pensjonist for mest mulig avkastning og en mer forutsigbar pensjonssaldo.

Ofte stilte spørsmål

  1. Gå inn på www.norskpensjon.no , velg "egen pensjonskonto logg inn" og logg inn med BankID. Her ser du hvilke kostnader som arbeidsgiver betaler for din pensjon. Kostnaden består av forvaltingsgebyr (en prosentandel av saldo per år) og evt. et administrasjonsgebyr i kroner. Du vil også kunne se hva du har av tidligere oppspart pensjon, såkalte Pensjonskapitalbevis (PKB), og hvilke kostnader det er på disse. Dette er det du som betaler for. Disse kan også flyttes til Kron.
  2. Sammenlign priser hos de ulike leverandørene på Forbrukerrådets side www.finansportalen.no . Det kan være mye å spare på å samle all pensjonen hos en billigere leverandør. Her er et eksempel på hva dette kan bety for deg:
    1. Jobben til Elisabeth (40) betaler 0,50% i avgift hvert år for pensjonen hennes. Det utgjør 3 000 kr i året. Hvis Elisabeth flytter pensjonen sin til Kron, som koster 0,23% vil hun ligge an til å få utbetalt 1 600 kr mer hver måned som pensjonist. Dette kan bety 195 000 kr mer totalt.

I de fleste tilfeller vil Kron kunne gi deg lavere pris på pensjonen din. Det gjør at pensjonen din vokser raskere. Kron investerer dessuten i selskaper som er “best i klassen” når det gjelder bærekraft. I tillegg får du en enklere brukeropplevelse og mer valgfrihet. Du kan også påvirke selv hvordan pensjonen din investeres.

Du kan sjekke prisen på pensjonen din inne på Norsk Pensjon --> Reservasjonsportalen. Denne er oppgitt som "kompensasjonssatsen" og er den prisen din arbeidsgiver betaler for din pensjon. Når du flytter til Kron, vil arbeidsgiver fortsette å betale den samme prosentsatsen inn til din pensjon. Om du da velger et billigere alternativ hos oss (f.eks. Kron Indekspakke ), vil differansen mellom kompensasjonssatsen og kostnaden hos oss tilfalle deg som ekstra pensjonssparing.

Standardvalget i Kron er indekspakken . Dette er en av de rimeligste indekspakkene på markedet og investerer i tillegg med en bærekraftig profil. Hvis du ønsker å sette ditt preg på pensjonen kan du velge å legge ekstra fokus på spesifikke bærekraftsområder. Da siler vi ut endra flere selskaper, for eksempel selskaper i olje og gass-sektoren. Forskjellen her er at man får enda mer samfunnsansvar i form av at alle oljeselskaper ekskluderes, inkludert Equinor, som jo også driver med Havvind. Du kan også velge å investere mer i selskaper med fokus på miljøteknologi. Begge valgene kan føre til at avkastningen kan svinge noe mer enn standardvalget.

I Kron kan du også plukke fond helt selv. Vi har en av Norges laveste plattformavgift for aktive fond. Vi gir deg mulighet til å velge fondspakker basert på ulike temaer og enkeltstående fond, med et rikt utvalg av indeksfond.

I vår fondsliste kan du se en fullstendig oversikt over våre indeksfond, aktive fond, fondspakker m.m. Husk å huke av "Vis fond tilgjengelig for pensjon".

Du kan flytte pensjonen din til Kron ved å trykke her eller via Kron-appen.

Å flytte Egen pensjonskonto til Kron tar ca. 3-4 minutter i appen. Det er alt du trenger å gjøre - Kron ordner resten. Den formelle flytten tar i snitt 2-4 uker, litt avhengig av hvor lang tid din eksisterende leverandør bruker. Din leverandør har opptil 30 virkedager på å flytte det som din arbeidsgiver sparer for deg.

Pensjonskapitalbevis (PKB) tar ca. 4 uker å få flyttet til Kron.

Vi tilpasser risikoen din slik at den er tilpasset tiden frem til du starter med uttak av pensjon. I praksis betyr det at vi tar en høy risiko for deg når det er lenge til utbetaling, før vi starter å redusere denne desto nærmere du kommer utbetalingsstart. Dette gjør vi for at du skal få en mer forutsigbar pensjonssaldo, som igjen gir mer forutsigbarhet i de månedlige utbetalingene fra pensjonskontoen din når denne kommer i gang. Måten vi reduserer risiko på, er å inkludere fond med lavere risiko, som kalles rentefond.

Aksjeandel
Aksjeandelen hos Kron vil være 100 % frem til ti år før du regner med å gå av med pensjon. Deretter trappes den først ned til 40 % over ti år, og deretter videre ned til 20 % gjennom utbetalingsperioden. Du kan velge å overstyre dette dersom du ønsker det, og selv definere din ønskede aksjeandel.

Uttak på en pensjonskonto før du er blitt pensjonist er normalt. Det er leverandøren til din arbeidsgiver som har kontroll på innskudd og uttak. Av ulike årsaker hender det at de overfører for mye pensjon til din konto, og da krever de tilbake det beløpet du ikke hadde krav på fra din konto. Dette vises som et uttak.

Dette skjer siden pensjon som regel spares på forskudd til deg, og endringer som at du har byttet jobb eller endret stilling er de vanligste årsakene til uttaket. Det kan også helt enkelt være leverandøren som ved en feil har overført for mye.

Vi i Kron vet ikke årsaken, men du kan kontakte leverandøren til arbeidsgiveren din dersom du ønsker mer informasjon.

Silver var selvutnevnte eksperter på fripoliser med avkastningsgaranti. Slike investeringer krever en høyere sikkerhet gjennom kapital som, Silver ikke klarte å opprettholde. Derfor ble selskapet satt under offentlig administrasjon og pensjonsmidler ble flyttet til andre aktører med tap. Kron tilbyr ikke slike investeringer, men kun Individuell pensjonssparing (IPS), Egen pensjonskonto (EPK) og pensjonskapitalbevis (PKB) innenfor pensjon. Dette er produkter uten avkastningsgaranti, hvor Kron ikke fører dette opp i sin balanse. Derfor vil kunders pensjon kunne flyttes i sin helhet til videre forvaltning hos et annet selskap dersom noe skulle skje med Kron.

Avtale med Akademikerne Pluss

Hvis du er medlem i en foreningen i Akademikerne Pluss har du tilgang til rabatter på fond i Kron og en av Norges beste pensjonsavtaler.

Se dine fordeler og priser