Medlemstilbud på pensjon & fond

Som Tekna-medlem får du et av Norges beste tilbud på pensjon og fond.

Flytt pensjonen til Kron

Kom i gang med Kron-appen

Slik fungerer det

Først kan du sjekke om du har pensjon å flytte til Kron. Så får du to valg - du kan velge Krons anbefalinger eller bruke vår Fondsvelger.

Velger du Krons anbefalinger tar vi de vanskelige valgene for deg. Pensjonen blir investert i bærekraftige indeksfond. Du får automatisk alderstilpasning når du nærmer deg pensjonsalder og vi rebalanserer investeringen for deg.

Velger du å bestemme selv kan du i vår fondsvelger plukke blant 50 utvalgte fond. Her er alt fra indeksfond, våre egne fondspakker, aktive fond med mer.

Dette gir medlemstilbudet deg:

Medlemstilbudet fra Kron er relevant for alle medlemmer og inkluderer følgende produkter:

Hvem kan flytte pensjon til Kron?

Du kan flytte pensjon til Kron hvis du:

  • Er ansatt i privat sektor og har innskuddspensjon

  • Har et pensjonskapitalbevis fra tidligere jobb i privat sektor)

Tilbudet på fond og IPS er for alle medlemmer:

  • De gode prisene på fondssparing og IPS får du uansett hva slags pensjon du har.

Priser

Medlemmer i en av foreningene i Akademikerne Pluss har tilgang på svært gode priser på fond, IPS og pensjon i Kron.

Pensjon

Krons anbefalinger

Indekspakken: 0,17%

Fondsvelger

Plattformavgift: 0,075%
Fondpris: fra 0,10%

Se prisoversikt
Se fondsliste

Fond

Krons anbefalinger

Indeks: 0,16%
Tema: 0,50%

Se full prisliste

Billig pensjon betyr mer pensjon

Den store gulroten for folk flest vil være å finne en pensjonstilbyder som er billigere enn den jobben har ordnet til deg. Gjør du det får du nemlig mer pensjon, for jobben må betale mellomlegget inn på pensjonskontoen din.

Vi har som mål å være blant de aller billigste, og for deg betyr det mer pensjon.

Trygghet

Kron ble startet som et datterselskap til Formuesforvaltning. Vi har bygget videre på 20 års investeringskompetanse og smart teknologi, pakket inn i et enkelt og brukervennlig design.

Med farten til et vekstselskap og tyngden til et uavhengig finansforetak, tilbyr Kron profesjonell fondsforvaltning til lavest mulig kostnad.

Når vi nå lanserer pensjon gjør vi det med masse stolthet, med snart 100 000 brukere og 2 milliarder som våre brukere har investert gjennom Kron.

Du kan lese mer om vår konsesjon, sikkerhet eller se andre spørsmål om hvorfor det er trygt å flytte pensjonen til Kron.

Dette koster pensjon i Kron

Om du er opptatt av å få en best mulig pensjon uten å bruke tiden på å sette seg inn i fond og gode sammensetninger kan du velge Krons anbefalinger når du flytter. Da får du en investeringsprofil som følger to nøkkelprinsipper:

• Indekspakken med en bærekraftig profil sikrer en billig og god pensjon.
• Pensjonstilpasset og offensiv risiko med automatisk alderstilpasning.

Velger du Krons anbefaling får du også to tilpasningsvalg, hvor du kan velge å investere ekstra mye i bærekraft eller fornybar energi.
Les mer om hvordan vi investerer bærekraftig.

Pris
Indekspakken 0,17%
Ingen andre kostnader, hverken for flytting eller andre gebyrer.

Se detaljert prisoversikt

Om du har erfaring med fond og investering tidligere kan du velge fond og bestemme helt selv hvordan din pensjon skal investeres. Du kan velge blant i overkant 50 fond i vår Fondsvelger. Der finner du både våre egne pakker, indeksfond, aktive fond, rentefond m.m. Du får tilbakemelding fra oss underveis på om du har valgt en god sammensetning til din alder.

Pris
Årspris: 0,075%
Fond: fra 0,10%

Se detaljert prisoversikt

Billigste eksempel:
Storebrand Global Indeks: 0,10%
Årspris: 0,075%
Totalpris: 0,175%

Hvorfor gir billig pensjon meg mer pensjon?

Kort sagt: Finner du en billigere pensjon enn det jobben har valgt for deg, får du kostnadsforskjellen inn på pensjonskontoen din.

Jobben til Anne(40) betaler 0,50% i avgift hvert år for hennes pensjonssparing. Flytter Anne til Kron, som koster 0,17% ligger hun an til å få utbetalt 2100 kr mer hver måned som pensjonist.

Se flere eksempler på besparelser her.

3 grunner til at mange velger Kron

Det er enkelt. Vi gjør jobben med å velge de beste fondene for deg.

Hvordan investerer Kron?

Det er billig. Vi har blant de beste prisene på fond. Vår indekspakke er faktisk en av de billigste i Norge.

Se våre priser

Du lærer underveis. Vi forteller deg hvorfor investeringene dine går opp eller ned.

Prøv Kron nå

Bli medlem

Som medlem i Tekna får du tryggheten av en sterk fagforening i ryggen, faglig påfyll, sosiale møteplasser og en av Norges beste bank-, forsikrings- og pensjonsavtaler.

Du får en av markedets beste priser på egen pensjonskonto, samt svært gode priser på fond og IPS. Tilbudet om egen pensjonskonto gjelder for deg som jobber eller har jobbet i privat sektor og har oppspart innskuddspensjon. Hvis du kun har jobbet i offentlig sektor kan du dessverre ikke benytte deg av denne delen av tilbudet, men du har fortsatt tilgang på rabattene på fondssparing og IPS.

Du kan logge deg inn med Bank ID på www.norskpensjon.no. Her finner du en oversikt over alle dine pensjonskapitalbevis fra tidligere arbeidsgivere. Her vil du også kunne se hvilken pensjonsavtale arbeidsgiveren din har og hvilke kostnader som betales på din pensjon. Du kan også kontakte arbeidsgiver eller deres pensjonsleverandør for å finne ut hvilke kostnader de tar.

Nei, du vil få de samme rabattene på fondssparing og IPS via Kron uansett om du har pensjonskonto eller ikke. Vi er opptatt av at alle medlemmer, også de som jobber i offentlig sektor eller er selvstendig næringsdrivende, også skal få benytte seg av tilbudet. Hvis du har innskuddspensjon fra tidligere jobber, kan du også flytte dette til Kron og opprette en egen pensjonskonto.

Nei, det er ingen bindingstid på noe av produktene du har tilgang til via Kron. Dette gjelder både egen pensjonskonto, fondssparing og IPS.

Før du åpner en konto oppgir du at du er medlem i en Akademikerne Pluss-forening og samtykker til Krons vilkår. Vi sørger for at medlemskapet ditt verifiseres.

Ja, ektefelle/samboer av et medlem i en av de 12 foreningene under Akademikerne Pluss-paraplyen vil også kunne benytte seg av tilbudet.

Slik inviterer du din ektefelle eller samboer:

  1. Last ned Kron-appen. Hvis du allerede har appen er det viktig at den er oppdatert
  2. Trykk på "Profil" nederst til høyre på appens startside og velg "Rediger profil"
  3. Trykk på raden der det står “Medlemsfordeler”
  4. Trykk på “Legg til partner”
  5. Skriv inn telefonnummeret til partneren din og trykk på “Send invitasjon”

Du må være medlem av en forening under Akademikerne Pluss-paraplyen før du kan legge til partneren din, men du kan legge dem til uansett om de har en bruker eller ikke.

Hvis du melder deg ut vil du ikke lenger ha tilgang til medlemsprisene, men Kron vil fortsatt gi deg konkurransedyktige priser på forvaltning av din pensjonskonto. Disse vil ikke være like gode som det du får som medlem.

Ja, du vil fortsatt ha tilgang på rabatter på fondssparing og IPS. Hvis du har innskuddspensjon fra tidligere jobber kan du også flytte dette til Kron.

Ja, du står fritt til å bytte leverandør hvis du skulle ønske det. Det kan man gjøre så ofte man vil, og Kron vil ikke belaste deg noe for dette

Pensjonskontoen hos Kron gjelder kun for arbeidstakere med innskuddspensjon i første omgang. Men vi ser på å inkludere pensjonskonto for selvstendig næringsdrivende i Kron i løpet av 2021. Du vil fortsatt kunne benytte deg av rabattene på fondssparing og IPS.

AFP, fripoliser og pensjonskapitalbevis som er under utbetaling kan dessverre ikke flyttes. Som pensjonist kan du derfor ikke få egen pensjonskonto, men du vi fortsatt ha tilgang på rabatt på IPS og fondssparing via Kron.

Ja, du vil fortsatt ha tilgang på rabatter på fondssparing og IPS. Hvis du har innskuddspensjon fra tidligere jobber kan du også flytte dette til Kron.

Pensjon hos Kron koster fra 0,17 %, noe som er nesten 60 % billigere enn gjennomsnittsprisen en arbeidsgiver betaler*. Det tilkommer ikke noe administrasjonsgebyr, som er vanlig hos mange aktører.

Her kan du lese mer om prisene for pensjonskonto som medlem.

*Kilde: Finans Norge