3 tips for å unngå gebyrfella på gammel pensjon

Visste du at det er du selv som betaler for pensjonssparing fra tidligere jobber? Hvis du ikke har gjort noe med denne pensjonen er sannsynligheten stor for at du betaler for mye for den.

1. Sjekk om du har noe pensjon å flytte

Ved å logge inn via Kron kan du sjekke hva du har av oppspart pensjon fra tidligere jobber. Dette kalles pensjonskapitalbevis (PKB). Vår portal er koblet til www.norskpensjon.no og vil hente ut alle pensjonskapitalbevis som er registrert på deg.

Sjekk om du har pensjon å flytte

2. Se hva du betaler for pensjonen

Når du slutter i en jobb betaler ikke lenger arbeidsgiver for pensjonssparingen din, prisene skrus ofte opp og du må selv stå for kostnadene. Derfor bør du samle disse hos en leverandør med lavest mulig kostnad. Kostnaden består av et forvaltningsgebyr (en prosentandel av saldo per år) og evt. et administrasjonsgebyr i kroner. Forskjellen på den årlige kostnaden for pensjonssparingen kan variere med flere prosent.

Kron har lavest pris på pensjonskapitalbevis

I skrivende stund har Kron lavest pris på pensjonskapitalbevis med 0,19%, for deg som ikke er medlem i en fagforening. Hvis du er medlem får du enda litt bedre priser, der ligger Kron på en solid andreplass.

Ta gebyrsjekken

For å finne ut hva du betaler kan du ta gebyrsjekken Finansportalen eller gå inn direkte via den leverandøren pensjonskapitalbeviset står hos.

3. Velg hvor du vil flytte

Det vil nesten alltid lønne seg å flytte og samle pensjonskapitalbevis for å få ned kostnaden. Det er enkelt, tar kun ett par minutter og du trenger ikke engang å involvere sjefen. Leverandøren du velger ordner så det meste for deg.

Flytt pensjon til Kron