5 enkle sparegrep du kan ta fra solsenga

Du har kanskje ferie og nyter late dager på fjellet eller en strand? Da er dette en perfekt anledning til å få unna fem enkle saker man ellers alltid utsetter. Det gir ikke bare god samvittighet, men det kan også spare deg for tusenvis av kroner i året.

1. Finn billige og riktige forsikringer

Altfor mange nordmenn betaler for mye i forsikring. De eneste som tjener godt på at du ikke leter etter det beste tilbudet er forsikringsselskapene. Trykk her og bruk fem minutter på å finne ditt billigste forsikringsalternativ.

Et spørsmål som du kan stille deg selv når du skal velge forsikring er om du trenger å forsikre alle de elektroniske duppedittene dine. Ofte blir prisen ganske høy i forhold til elektronikken. Husk at man som regel må betale egenandel om noe skulle bli ødelagt.

2. Spar penger med ny strømavtale

elskling.no kan du sjekke og lese om ulike strømavtaler, i tillegg til å sammenligne priser. Det kan ofte lønne seg å bytte strømleverandør hvis du aldri har gjort det før. Mange leverandører har kampanjer på pris i ny og ne, men dobbeltsjekk alltid om du signerer på en ekstra avgift. Om du ikke vil bytte leverandør, kan du også høre med strømleverandøren din om de kan matche den billigste prisen på markedet.

3. Kjapp gjennomgang av bufferkontoen

Alle bør ha en buffer med 2 x månedslønn på en sparekonto i tilfelle man skulle få uventede regninger. Du bør ikke ha mer enn to millioner stående. I Norge garanteres kun to millioner kroner gjennom bankenes sikringsfond dersom banken skulle gå konkurs.

Om du har penger du ikke tenker å bruke i løpet av de neste 3 årene burde du sette inn pengene i et fond. Da slipper du å tape penger på å ha de stående i banken.

Har du derimot sparepenger med kort tidshorisont kan du sjekke ut Kron Sparekonto. Da settes pengene inn i en konto med lav risiko og bedre rente enn en vanlig sparekonto. Ps. bufferen din kan også settes her!

4. Samle = sparing

Når arbeidsgiver sparer til pensjon for deg betaler de også for forvaltningen. Når du bytter jobb slutter også din gamle arbeidsgiver å betale. Derfor er det viktig at du samler gamle pensjonsordninger når du bytter jobb så du ikke betaler mer enn du må. Hvis du er usikker på hvor du har pensjonen din kan du sjekke det ved å trykke her . Kontakt banken hvor du har pensjonsordning i dag og be dem overføre dine gamle ordninger.

5. Pause i strømmingen

Om du tror det blir lite TV-titting i sommer kan du vurdere å avslutte noen av abonnementene du har på strømmetjenester. Hvis været fortsetter slik det er nå blir det fort sene kvelder ute med familie og venner. Når skal man da rekke å sitte inne og se på serier?

Får du unna disse fem enkle stegene, kan du nyte resten av sommeren litt ekstra, vel vitende om at du kan ha spart tusenvis av kroner.

Appen til Kron kan lastes ned her.