5 tips til hvordan du får mest ut av feriepengene

Sommerferien 2020 vil bli annerledes for mange av oss. Feriepengene som nå betales ut er et gledelig tilskudd til økonomien. Derfor har vi satt sammen noen tips og råd basert på forskjellige økonomiske forutsetninger.

1. Prioriter å betale regninger

For deg som har ubetalte regninger, og/eller forbrukslån vil det være lurt å bruke deler av feriepengene til å betale ned dette. Dermed unngår du å måtte betale unødvendig høye renter.

2. Bygg opp en bufferkonto

Du bør alltid ha en buffer som er ca. to ganger månedslønnen din. Dette kommer veldig godt med hvis du plutselig får uforutsette utgifter. Hvis du jobber i en utsatt sektor kan det være smart å ha en enda mer solid buffer. Renten på en vanlig sparekonto er nå så lav at du vil tape penger over tid, derfor bør du finne et alternativ som gir deg bedre rente. Ved å ha bufferen et annet sted enn forbrukskontoen er det også lettere å motstå fristelsen til å ta ut pengene.

En ny vri på sparekontoen

Kron lanserer nå et nytt alternativ til den tradisjonelle sparekontoen som aktivt jobber for å gi deg bedre rente. Det innebærer at sparepengene dine investeres i rentefond som så lånes ut til banker og kommuner, renten du får på sparekontoen vil være det samme som renten på lånet. Dermed får du fordelene av fondsparing til lavere risiko, det er heller ingen bindingstid på sparekontoen.

Kron Sparekonto vil bli tilgjengelig denne uken, husk å oppdatere appen så du ikke går glipp av det 😁 Les mer om Kron Sparekonto her .

3. Fyll opp BSU

Hvis du fortsatt kan spare i BSU burde dette også prioriteres høyt på grunn av skattefordelene. Er du under 34 år med en skattbar inntekt, kan du få opptil 5.000 kroner i skattefradrag ved å spare i BSU.

4. Invester langsiktig med fond

Hvis du er en av de som fortsatt sitter igjen med litt ekstra, vil fondssparing være et godt alternativ. Hvis du allerede er i gang, kan dette kanskje også være tiden til å øke det månedlige innskuddet eller sette inn et større enkeltinnskudd. Det finnes mange ulike fondsalternativer, vi pleier å anbefale globale indeksfond da dette innebærer at sparepengene dine investeres i mange forskjellige selskaper verden over. Kron tilbyr mange alternativer til fondssparing, ta sparestesten i appen for å finne ut av hvilken løsning som passer best for deg.

5. Sist, men ikke minst, invester i Norge

Dette høres kanskje ut som et rart råd, men det har aldri vært viktigere å få fart på den norske økonomien. Mange av oss sitter også igjen med ekstra penger som en effekt av corona-krisen. Dette er delvis påtvunget gjennom lock-down, men også en konsekvens av at det ikke brukes like mye penger på flybilletter og hotell. Det at flere velger Norgesferie i år er gode nyheter for reiseliv-, kultur-, og restaurantvirksomhet, som er helt avhengige av økt omsetning for å overleve. Selv om vi selvfølgelig ikke vil oppfordre til sløsing er det viktig å ha dette i bakhodet. Du skal heller ikke ha dårlig samvittighet for å kose deg litt ekstra!

Da det blir en solid økning i antallet som velger Norge i år vil prisene på hoteller og restauranter gå opp. Derfor vil det fortsatt være viktig å planlegge på forhånd. Ved å sette opp et budsjett som passer din økonomiske situasjon passer du på at du ikke bruker mer penger enn du har råd til. Det finnes også mange muligheter for å holde ferie i egen by. Du kan for eksempel utnytte deg av skog, mark og kyst i nærmiljøet.

Last ned appen her