Behold bilen – kutt kostnadene

Bil er en nødvendighet for mange nordmenn og kanskje hobby for andre. Dessverre er bilen en stor kostnad. Følg tipsene og du kan spare tusenvis.

1. Det er bedre å låne

Hvis du pleier å bytte bil hvert 3 år, må ta opp billån for å kjøpe bilen eller pleier å kjøre veldig mye så vil det lønne seg å heller lease enn å kjøpe. Det er fordeler og ulemper ved både å leie og eie, men i mange tilfeller er leasing rimeligst. I tillegg så slipper du å binde opp kapital dersom noe skjer.
Bruker du bilen svært sjelden derimot kan delingstjenester som Hyre lønne seg hvor du kun leier bil når du har behov.

2. Bilforsikring på anbud

Ikke ta for gitt at du har billig bilforsikring. Det er smart å sjekke en gang i året, for eksempel bruke tjenester som Tjenestetorget , og se om du kan få en billigere forsikring. Hvis du er yrkessjåfør eller har annen erfaring så kan du bruke dette til din fordel for å prute på prisen også

3. Vær smart med bensin

Husk å fyll bensin søndag kveld eller mandag morgen. Bensinprisen reduseres ofte 2-3 kroner så du kan spare 2-3 000 kroner i året på å fylle bensin på riktig tidspunkt. Det er også visse avtaler, for eksempel Trumf kort, som gjør at du får bonus når du fyller bensin. Dermed får du bonus når du fyller på noen bensinstasjoner.

4. Bonus er alltid bra

Hvis du kjøper en ekstra bil så kan du overføre den eksisterende bilforsikring bonusen du har på den eldste bilen. Dette kan spare deg for mye penger! Du får også vanligvis høyere bonus hvis du flytter forsikringen såfremt du har vært kunde i ditt nåværende forsikringsselskap i minimum seks måneder.

5. Ikke glem fradragene

Kjører du barna til barnehagen eller dagmamma på vei til jobb? Da kan du trekke fra 1,56 kroner per kilometer du kjører. Dersom du kjører fem kilometer kan du kreve 15,6 kroner per dag. Med 200 dager så blir det 3 120 kroner du kan føre som fradrag på skattemeldingen

Er du usikker på hva du bør gjøre med pengene du sparer? Bør du spare mer eller kanskje nedbetale gjeld istedenfor?
Ikke bruk mer tid på å tenke – ta Sparetesten nå og få svaret på et par minutter!