Black Friday - 5 tips for å ikke miste hodet

Mange butikker er allerede i gang med tilbud, men på fredag smeller det med Black Friday og rabatter på alle kanter. Flere har litt blandede følelser til denne dagen, men har du noe du uansett skal kjøpe er det en fin anledning til å spare noen kroner. Her finner du våre beste tips til hvordan du kan gjøre gode kupp uten å miste hodet helt.

Lag en handleliste, og dobbeltsjekk den

Noe av det verste du kan gjøre er å entre en butikk eller nettbutikk uten en handleliste. Når vi handler uten handleliste vil de aller fleste av oss ende opp med å kjøpe mer enn nødvendig. Hva trenger du egentlig? Ved å lage deg en skikkelig handleliste er det lettere å styre unna, men hold allikevel på viljestyrken.

Siden julen ikke er så langt unna kan du lage en ønskeliste til deg selv og be de du skal kjøpe gaver til om å gjøre det samme på for eksempel Gavelisten. Her kan du legge inn lenker eller bilder til det du ønsker deg, og enkelt dele med familie og venner. Kanskje du får gjort et kupp på noen av gavene?

Bruk bonusordninger

I dag er det mange ulike banker eller bedrifter som har bonus- eller fordelsprogrammer. Her lønner det seg å undersøke hvilke fordeler din bank kan gi deg. Noen banker gir deg rabatter når du bruker kortet ditt, i mens andre gir deg tilbake en prosentandel av det du handler for på en egen konto. Her kan det være penger å spare hvis du har bestemt deg for å handle på Black Friday.

Bank Norwegian har et fordelsprogram som gjør at hvis du bruker VISA-kortet deres vil du få cashpoints som du kan bruke til å betale for flyreiser med senere.

Hvis du har et MasterCard via DNB kan du få mange gode rabattavtaler som blir trukket fra den neste fakturaen din.

Så lenge du passer på å betale regningen innen forfall så du ikke betaler renter kan det være penger å spare her.

Sett i gang handlingen tidlig

Som nevnt tidligere er ikke Black Friday lenger et event for kun én dag. Sjekk om det du trenger er på tilbud allerede nå under Black Week, så sparer du deg for litt stress.

Følg med på sosiale medier

En av de beste måtene å få med seg de beste tilbudene er å følge butikker eller spesifikke merker på sosiale medier. Facebook, Instagram og Twitter er de mest brukte plattformene for selgere å markedsføre sine produkter. Her kan du få tak i gode tilbud og rabattkoder som du kan bruke på nett eller i butikker.

Vær sikker når du handler på nett

Hvis du skal handle på nett er det lurt å være kritisk til nettstedene du skal handle fra. Pass på identitetstyveri, at nettsiden er en ekte leverandør og at du får varene du faktisk kjøper. Søk opp nettsidenavn og «erfaringer» eller «reviews» om du er usikker. Når du handler på nett er det lurt å bruke enten kun ett bankkort eller kredittkort for å være ekstra sikker. Men igjen – husk å betal fakturaen i tide, helst med en gang.

Til slutt vil vi komme et siste råd – ikke føl på kjøpepresset til tross for elleville tilbud. Kjøp det du trenger eller uansett skal ha, men unngå å havne i tilbudsracet med bomkjøp som premie.