Black Friday-bonanza?

I dag er det Black Friday, for noe av dere har kanskje Black Week startet for lenge siden. Vi har samlet noen tips som kan gjøre det litt lettere å ikke bli revet med.

Sjekk priser på det som er på tilbud

På sider som prisjakt.no kan du sjekke prishistorikken på det du vurderer å kjøpe. Mange skrur opp prisene på Black Friday for at tilbudene skal virke enda bedre.

Lag handleliste

Hvis du skal handle på Black Friday så bør du tenke over hva du trenger før tilbudene kommer. Vær litt tøff med deg selv, trenger jeg virkelig det der? Når du har satt opp listen og du begynner å få opp tilbud på sosiale medier er det ekstra viktig at du holder deg til listen. Hvis du blir for fristet kan du prøve trikset med å legge det i handlekurven og så vente 24 timer. Hvis du fortsatt vil ha varen kan du ta et mer rasjonelt valg.

Gjem kredittkortet

Hvis du har et kredittkort kan det være veldig fristende å kjøpe mer enn du har råd til. Særlig når prisene er så lave. Hvis du har lav impulskontroll kan det kanskje være smart å få en venn eller kjæreste til å gjemme kortet i en liten periode.

Hva med å heller ha en litt annerledes Black Friday?

Selv om det er mye tilbud i dag er det også mange andre ting du kan velge å bruke Black Friday til. Hva med å:

  • Sette inn 100 kr i fond for hver ting du kjøper, eller kanskje blir fristet til å kjøpe. Da kan du kanskje komme litt nærmere større sparemål du har.
  • Gi penger til en veldedig organisasjon eller en sak som du synes er viktig.
  • Handle noe brukt på Tise eller Fretex. Her kan du finne mye fint til en hyggelig pris.
  • Inngå et veddemål med venner om hvem som shopper minst gjennom Black Week. Bare fantasien setter grenser for hva taperen må gjøre.

Har du venner med dårlig impulskontroll? Da kan du også bruke Black Friday til å verve dem til Kron. Så går dere begge litt i pluss i stedet for å bruke store summer på salg.