Bli en smartere investor i 2019

Hva ønsker du deg i 2019? Du drømmer kanskje om å skape deg en formue? Heller enn å satse på å bli lottomillionær kan du investere pengene dine. Så hvordan kan du investere smartere i 2019? Her får du fem tips til hva du bør tenke på som investor.

1. Legg ikke alle eggene i samme kurv

Med mangfold i porteføljen din har du flere bein å stå på dersom det ikke skulle gå veien med enkelte av investeringene dine. Du bør også ha en viss andel i globale aksjer, slik at du ikke er helt avhengig av hvordan det går i norsk økonomi.

2. Lag en spareplan

En god spareplan gir deg riktig risikonivå ut fra din sparetid og risikovilje. Når du først har en plan gjelder det å holde seg til den, uten å falle for fristelsen til å hoppe på de mulighetene som byr seg. Lager du en god spareplan og holder deg til den, har du større sjanse for å lykkes med dine investeringer.

3. Hold hodet kaldt

Hvordan forholder du deg til svingninger i markedet? Markedet vil nemlig svinge. Bestem deg derfor for et risikonivå du er komfortabel med og invester deretter. Her gjelder det å la fornuften styre over følelsene.

4. Få uavhengige råd

Sørg for at investeringsråd du får er uavhengige. Det vil si at du ikke først og fremst får anbefalt de beste fondene for deg, men rådgivernes egne produkter som de selv har interesse av å selge.

Les også: Banken - rådgiver eller selger?

5. Skaff oversikt over din reelle risiko

Vet du hvilken risiko du faktisk tar med dine investeringer? Og hvor mye du kan forvente at pengene dine svinger i verdi? Kortsiktig spekulasjon innebærer ekstra risiko. Dersom du liker å følge med på næringslivet og liker litt ekstra risiko kan du gjerne investere i enkeltaksjer, men de fleste bør satse på langsiktig sparing i aksjefond. Hold også oversikt over hvor stor del du har i mer risikofylte aksjer og aksjefond, og i mindre risikofylte rentefond.

Kron tar hånd om alt dette for deg. Du svarer på noen korte spørsmål om tidshorisont og risikovilje for sparingen din. På bakgrunn av dine svar får du en spareplan bestående av beste fondene for deg. Du kan være 100 % sikker på at rådene vi gir er uavhengige.

Få en gratis spareplan i dag >>