Coronaviruset – de positive nyhetene du kanskje har oversett

Med nyhetene som herjer kan det kanskje være vanskelig å se lyset i enden av tunnelen. Her kommer noen positive nyheter som du kanskje har oversett blant kaoset.

Vaksiner og medisiner testes 👩‍🔬

Det jobbes på spreng med å finne en vaksine mot Covid-19. Fordi vi ikke vet hvor lang tid det kan ta er det allikevel viktig at vi alle tar et tak og jobber mot spredningen. Blir det litt ensomt hjemme kan du alltid slå av en prat med oss på chatten!

Bankene hjelper 🏦

Sentralbankene setter ned renten. Dette gjør at boliglånet ditt blir billigere. Sentralbanken i Norge satt ned renten med 0,5 %, som betyr at et boliglån på 1 000 000 kroner blir 5 000kr billigere i året. Store norske banker har også satt i gang tiltak som gjør at du kan søke om avdragsfrihet på boliglånet og billånet ditt.

Vi lærer av andre 🔍

Kina ligger flere uker fremfor oss i utviklingen. De var raskt ute med å sette i gang tiltak mot spredning av smitte, og vi ser nå at antall smittede er på tur nedover både der og i Italia. Hvis vi er like flinke som de har vært og overholder de retningslinjene vi har fått fra myndighetene, vil vi også følge etter.

Barn blir ikke like syke 🧒

Alle kan bli smittet av viruset, men visste du at barn ikke blir så syke? I tillegg er det svært få barn som blir smittet.

Det er enkelt å forebygge

Det skal generelt ikke så mye til for å forebygge smitte. God hoste- og håndhygiene reduserer risikoen for at flere får viruset i kroppen. Det er med andre ord bare å fortsette å vaske hendene godt!

Status på børsen 🎢

Børsene verden over har den siste tiden blitt hardt rammet av Corona-krisen. Noen dager faller børsene og noen dager stiger de litt før de så faller igjen. Noen selskaper, som for eksempel fly-selskaper, bedrifter innen turisme og reiseliv og mange andre blir ekstra hardt rammet av denne krisen. Det er viktig å huske på at det også finnes selskaper som gjør det godt nå. For eksempel legemiddel-selskaper som forsker på vaksiner mot Corona viruset. Disse selskapene er med på å dra børsene litt opp igjen. Derfor svinger markedet i verdi.

Last ned appen vår her og hold deg oppdatert på hva som skjer i økonomien.