Dagens investeringstips: Følg mindre med på markedet

Er det ikke slik at jo mer du følger med jo bedre investeringer gjør du? Med historier i nyhetene som: «Ble Bitcoin-millionær» eller «Tapte pensjonspengene over natten» er det fort gjort å slenge seg på trendene eller selge alt når markedet stuper. Men det er ikke den beste strategien for å bli rik. Her er hvorfor.

1. Følelsene tar raskt overhånd

Når markedet stuper er instinktet å selge unna før det er for sent. Men da ender du fort opp med å kjøpe dyrt og selge billig. Derfor bør du sitte ro i båten. Fond er billigere i nedgangstider og fordi de sannsynligvis vokser når markedet tar seg opp igjen, lønner «sitt-i-ro»-strategien seg på sikt. Husk på at om det allerede har falt, er det ingen som vet om neste dag blir positiv og et salg betyr bare at du realiserer tapet.

2. Hvis du sparer på sikt er daglige opp- og nedturer uten betydning

Du setter sparepengene dine i fond. Så ser du at markedet og verdien på pengene dine går ned. Hva gjør du da?

Når du har investert sparepengene dine i fond er det forståelig at du følger med. Men kortsiktige svingninger er av liten betydning. For å utnytte potensialet til dine sparepenger og bygge en formue, bør du spre investeringene i mange ulike fond og la de vokse. Da er det avgjørende å ha en god spareplan – og holde seg til den.

Les også: Fondskuppet du ikke vil gå glipp av!

3. Ikke jobb for å slå markedet

Det skal mye til for en gjennomsnittsinvestor å slå markedet. Investorer styres av følelser, og det er svært vanskelig å få en reell forståelse av hvordan markedene fungerer. Derfor bør du investere pengene i gode fond og la de vokse heller enn å spekulere. Du får ikke den samme spenningen, men du får bedre utvikling. For de fleste av oss er jo utviklingen viktigst.

Med andre ord, heller enn å bruke masse tid og krefter på å følge med på investeringene dine fra dag til dag, kan du bruke energien din på noe du liker: treffe venner, bruke tid med familien, eller andre hobbyer. Det er både hyggeligere – og kan samtidig gi bedre resultater. Så lenge du har et mål og en tidshorisont for sparingen, kan du la sparepengene dine jobbe for deg.

Så sørg for å investere i gode fond, og la dem vokse på sikt mens du gjør andre ting. Slik kan du få både i pose og sekk: mer tid og mer penger.

Som kunde i Kron, sørger Krons spareeksperter for å investere dine sparepenger i de beste fondene for deg. Sjekk hvordan dette fungerer.