Derfor både gruet og gledet jeg meg til fondsmarkedet åpnet

1. oktober gikk startsskuddet for vårt nye fondsmarked. Da kunne kunder, for aller første gang, velge fond og bygge en egen portefølje i Kron. Dette har vært en ekstremt etterspurt funksjon fra start. For meg som rådgiver kom lanseringen med en liten bismak.

Investering for alle

Et av konseptene fra oppstarten av Kron var at kunder skulle slippe å velge fra en liste med flere hundre fond. Kunnskapen om fondsvalg tok vi med oss fra Formuesforvaltning, som siden år 2000 har valgt fond for de med aller mest. I Kron ville vi gjøre dette håndverket tilgjengelig for alle, slik at de med 300 kr å investere fikk samme tjeneste som de med 30 millioner kr.

Dette er et prinsipp som står mitt hjerte nært. Grunnen til det er at det er vanskelig å velge fond. Mange ender opp med mindre avkastning enn de fortjener, eller bruker mye av sin korte tid på denne planeten på å lete i lange lister. Samtidig betaler de fleste som gjør dette også mer enn de som bruker digitale rådgivere. Det blir litt som å få tilbud om gratis hjemlevering av ferdigmonterte Ikea-møbler, men heller velge å hente dem, skru dem opp selv, og så finne ut at sofaen er for stor.

Markedet vinner nesten alltid

Mange faller for fristelsen og prøver å finne de nisjefondene som historisk har levert høy avkastning. Dette er en av de beste måtene å få dårligere avkastning på. Flere prøver også å time markedet, det vil si å kjøpe aksjer på bunn og selge dem når de har nådd toppen. Det finnes selvfølgelig alltid hederlige unntak, som klarer både sparing av kostnader og bedre porteføljer, men statistikk viser at markedet vinner på sikt. En strategi som fungerer bedre er å kjøpe et globalt indeksfond og spare jevnt og trutt. Bare ved å gjøre det har du slått snittet i nabolaget.


Mange kunder vil gjøre "feil"

Som rådgiver må jeg bite i det sure eplet nå som vi har åpnet et fondsmarked, med det mener jeg at noen kunder vil få dårligere avkastning i vår plattform når de får velge selv. Selv om jeg gruer meg til at du som kunde kan putte pengene i et fond som satser på grammofonens comeback (det var en spøk), så gleder jeg meg også. Ikke bare for at jeg får et uendelig analysegrunnlag for å fundamentere teoriene over, men også for at vi skal kunne hjelpe.


Ny feedback-funksjon

For å hjelpe enda flere til å velge riktig så har vi laget en feedback-funksjon som hjelper deg med å ta smarte valg. Den digitale rådgiveren gir innspill på risiko, pris, fondsbalanse (konsentrasjon i ulike sektorer) og bærekraftprofil. Dette er en funksjon som vi er alene om å tilby i Norge. Hvis du fortsatt er usikker hjelper jeg, eller en av mine kollegaer, deg gjerne via chatten på hjemmesiden eller i appen.