- Derfor vil jeg fjerne ‘finansken’!

Celine er Krons ambassadør for å ‘fjerne finansken’. Hun jobber hardt for at det skal være enkelt og spennende å investere i fond. Selv har hun ikke en bakgrunn fra finans, men brenner for mennesker.

Tidlig globetrotter

Celine vokste opp i Oslo, med bodde i Singapore da hun var yngre med familien. Da oppstod lidenskapen som skulle følge henne videre i livet, nemlig reising. Senere studerte hun i England og jobbet Sveits, besteg Europas høyeste fjell og reiste i Sør-Amerika med ryggsekk.

"Jeg elsker å treffe nye mennesker og få nye impulser. Det er spesielt gøy å forstå hvordan mennesker tenker og skape løsninger de ønsker å bruke. Derfor ville jeg bli markedsfører", forteller Celine.

Unødvendig komplisert

Celine har alltid syntes det har vært gøy å spare gjennom livet. Hun startet med en sparegris som liten og oppgraderte til sparekonto i banken. Etter hvert som hun begynte å jobbe i Nestlé kom boligkjøpet.
"Jeg har alltid tenkt at jeg var flink med penger. Alltid spart, aldri hatt unødvendig gjeld og kjøpte bolig så jeg ikke «kastet bort penger på å leie». Men så pratet jeg med en venninne som jobber i finans og fikk streng beskjed om at jeg burde startet både fondssparing og pensjonssparing allerede. Da ble jeg stresset".

Googlesøket var i gang, men prosessen var komplisert. Hvilke fond skal man velge fra de lange listene? Rentefond, kombifond eller aksjefond? Aktiv forvaltede fond? Hva investerer man egentlig i?
"Tilslutt investerte jeg i en form for pensjonssparing og fondssparing, men jeg forstod nok ikke ordentlig hva jeg investerte i. Jeg kunne heller ikke skjønner hvorfor det skulle være så komplisert og ‘finansk’, både språk og prosess. Derfor er det veldig gøy å være med å gjøre dette enklere i Kron!" forteller Celine.

Celines investeringer

Dagens investeringer er en litt annen historie. Etter å ha kommet inn i bransjen selv og fått gode råd av Spareekspert Håvard ble konklusjonen at både pensjonssparingen og fondene var altfor dyre og dårlige. Dessverre en situasjon mange som ikke kan mye om fond befinner seg i. Nå har Celine justert på investeringene sine til å passe sin situasjon. Så hvordan ser det ut nå?

1. Individuell Pensjonssparing (IPS) med Miljøbevisst tema
2. Kron Privat med Likestilling tema

3 kjappe

1. Neste reisemål: Malta
2. To apper du ikke klarer deg uten: Instagram og Tise
3. Favoritt helg: Varm sommer i Oslo med grilling i parken og gode venner

Hvis du har noe spørsmål så gjerne ta gjerne kontakt med Celine eller andre i Kronteamet på chatten. Vi vil gjerne høre fra deg 😊