Det er dyrt å utsette investeringen!

Har du penger du ønsker å spare i fond? Mange venter på det rette øyeblikket for å komme i gang. Målet ditt er kanskje å gå inn på et tidspunkt der kursene ikke er for høye og sikre seg at man får med seg en positiv utvikling. Her forklarer vi hvorfor dette sannsynligvis er en dårlig deal.

Du taper på å vente

Du finner alltid en unnskyldning for å utsette fondssparing . Blant annet kan du si at det nå har gått bra over en lengre periode og at det derfor kan komme et fall snart. Det kan selvfølgelig skje, men mest sannsynlig vil du tape på å vente.

Hvis du har mulighet til å investere, så er det beste rådet å komme i gang i dag. Dersom du ønsker å spare et større beløp kan det være smart å spre den store summen utover flere måneder. Skal du for eksempel sette inn 100 000 kr kan du velge månedlig sparing på 10 000 kr i ti måneder. Da unngår man en del risikoen hvis man er uheldig med investeringstidspunktet. Men ikke utsett det du kan gjøre det i dag, det kan koste deg tapt avkastning.

Historien viser vei

I 2014 mente mange at verdien på den amerikanske børsen var for høy, og ville komme til å falle. Verdien på Dow Jones, én av de viktigste amerikanske indeksene, var da USD 16,891 [1]. Den falt i 2015, men i dag er verdien USD 24,356. Hvis du hadde investert 10 000 kr i 2014, kontra 10 000 kr i 2015 ville du ha hatt 4 800 kr mer i utvikling.

På samme måte satt de nok og snakket i 1986, da verdien hadde steget lenge. Da var verdien 3,607. Hadde du startet fondssparing da, ville verdien på én dollar investert da blitt til nesten seks dollar i dag.

Verdien fortsetter altså å stige – på tross av svingninger. Jo før du kommer i gang med å investere, jo mer av denne utviklingen vil du få med deg. Du får samtidig den største fordelen med fondssparing, nemlig utvikling på utviklingen.

Er du veldig usikker på markedet, kan du fase inn investeringene over litt tid. Slik kan du spre noe av risikoen forbundet med investeringstidspunktet. For eksempel kan du dele den opp og investere i ti omganger over ti måneder. Men hvis du har mulighet til å investere et større engangsbeløp vil du være sterkere inne i markedet tidligere. Da får du med deg mer av utviklingen.

Å velge den perfekte tiden for investeringen er umulig. Det som er nesten sikkert, er at du taper på å vente på det perfekte tidspunktet. Så det er bare å starte fondssparing i dag for å utnytte det fulle potensialet til sparepengene dine!

Hos Kron får du en skreddersydd spareplan for nettopp deg. Vi setter sammen investeringer for deg som passer for dine mål og ønsker, og juster underveis. Våre spareeksperter er tilgjengelig på chatten for nærmere rådgivning hvis du ønsker det.

Kom i gang med smart sparing i dag!