Dette kan du gjøre for å sikre økonomien din i dag

Det er ikke ukjent at Covid-19 har rammet mer enn helsetilstanden vår. Viruset kom også som et slag i magen på økonomien til mange av oss, og det er lett å føle seg litt rådvill i tiden fremover. Her gir vi deg noen tips for hvordan du kan sikre økonomien din best mulig.

Få oversikt – og stram inn forbruket

Det er spesielt viktig med oversikt over hva du får inn og hvilke utgifter du har. Hvor mye kan du egentlig å rutte med? Mange har kanskje merket at det ikke er like mye bevegelse på bankkontoen i disse dager, nettopp fordi vi er mer hjemme og ikke tar den kaffen på veien. Dette er gode kroner å spare. Hvis du har mistet inntekten din er det spesielt viktig å få oversikt og lage en plan slik at du kan følge den så godt du klarer. Husk at det aller viktigste er at du kan betale de faste utgiftene dine, spare deg for spontankjøp og legge så mye som mulig av til en regnværsdag.

Kan noe kuttes ut?

Betaler du for noe fast i måneden som kanskje egentlig ikke er nødvendig? Kan du kutte ut en strømmetjeneste aller andre typer abonnementer. Kanskje du kan dele med noen du kjenner, for eksempel? Det kan være lurt å se på kontoutskriften din de siste 2-3 månedene. Da kan du lett på en oversikt over forbruket ditt og hvilke poster som er enkle å kutte.

Ta sjansen og spør

Hvis det er vanskelig å få endene til å møtes kan du høre med banken din om få avdragsfrihet på boliglånet ditt for en periode. Du kan også be om betalingsutsettelse på studielånet ditt. Her det viktig å huske på at rentene både på boliglånet og studielånet forsetter å løpe, men som en kortsiktig løsning kan det hjelpe til å få endene til å møtes.

Bør du selge fondene dine?

Beslutningen burde ikke forandres ut ifra hvordan markedet er. Dersom du trenger pengene burde du ta dem ut. Hvis ikke burde du følge planen du opprinnelig satt opp når du startet å investere. Er det en ting som er sikkert, så er det at bedre tider kommer og økonomien vil snu til det positive. Det beste er å ha is i magen og la tiden lege sårene i økonomien akkurat nå.

Hvis du fortsatt klør deg litt i hodet og trenger noen tips – ta en prat med oss på chatten! Vi hjelper deg så godt vi kan.