Snart kommer Egen pensjonskonto i Kron

Lanseringen av vår nye pensjonskonto er nå rett rundt hjørnet. Vi har satt oss ned med spareekspert Håvard og produktsjef Ole Martin for å høre mer om hvordan pensjon i Kron blir.

Håvard, hva er egentlig Egen pensjonskonto og hvem gjelder det for?

I februar 2021 kommer det en lovendring som gjør at du som har innskuddspensjon (oftest deg i privat sektor) får en såkalt Egen pensjonskonto. Innskuddspensjon innebærer at arbeidsgiver hvert år sparer mellom 2 og 7% av lønnen din til pensjon. Det som skjer helt praktisk er at pensjonen din automatisk flyttes og samles hos en pensjonsleverandør. Dette blir hos leverandøren jobben din har en avtale med, med mindre du selv velger en annen.

Hva er det som er så bra med Egen pensjonskonto?

Egen pensjonskonto vil gjøre pensjon mindre komplisert. All pensjon samles et sted, og det gir deg bedre oversikt og kontroll over det totale beløpet. Dette blir første gang du kan velge hvem som skal passe på pensjonen din. Ved å ta kontroll kan du sikre deg mye bedre lønn som pensjonist. Lovendringen åpner for at nye aktører som Kron kommer inn og øker konkurransen. Økt konkurranse om dine pensjonspenger er en god nyhet for deg, ved å sjekke både hva slags pensjon du har via jobben, og hvilke gebyr de betaler kan du enkelt se om du får billigere pensjon et annet sted.

Hvorfor blir prisen på pensjon så viktig?

Flytting av pensjon er enkelt gjort ved ett par tastetrykk, det du får igjen for å ta et aktivt valg kan bety mye for den totale pensjonspotten. Prisen du betaler til leverandøren som passer på pensjonen din kan utgjøre flere tusenlapper i måneden som pensjonist.

Eksempel på hvordan du sparer på å flytte pensjonen din

Hvis du er ansatt i privat sektor og har innskuddspensjon må arbeidsgiver spare i pensjon til deg hvert år og betale gebyrene for forvaltningen. Når egen pensjonskonto kommer kan du gå inn på Forbrukerrådets side www.finansportalen.no, og sammenligne hvilke gebyrer de ulike pensjonsleverandørene tar. Hvis jobben din for eksempel betaler 3000 kroner i gebyr for din pensjon og du flytter til en leverandør som koster 1000 kroner, vil du få 2000 kroner ekstra inn på din pensjonskonto.

Ole Martin, det er sikkert mange som lurer på hva de må gjøre for å få Egen pensjonskonto i Kron? Kan du gi oss en liten oppdatering?

Du kan flytte pensjonen din til Kron så fort lovendringen går igjennom, det ser nå ut som dette blir 1. februar 2020. Flyttingen gjør du direkte via appen eller www.kron.no. Du trenger ikke å involvere sjefen hvis du vil flytte pensjonen din. Velger du for eksempel Kron som leverandør, flytter vi både tidligere pensjonskapitalbevis og dagens pensjonssparing for deg, Vi passer også på å justere risiko etter alder, jo høyere alder, jo lavere risiko.

Ole Martin, hvordan vil pensjonskonto i Kron se ut?

Vi startet Kron for å hjelpe flere med å investere. Vi ønsket å vise at fond ikke trengte å være vanskelig eller dyrt, dette hadde vi også som fokus da vi designet pensjonsløsningen. Undersøkelser viser at 7 av 10 nordmenn gjerne vil lære mer om pensjon, men ikke vet hvor de skal begynne. Gjennom et mer brukervennlig design håper vi å hjelpe flere med å få oversikt. Ved å bruke smart teknologi blir det som før var eksklusive investeringsløsninger nå tilgjengelig for alle.

Pensjonskontoen hos Kron vil ha en av markedets beste priser på pensjon, men vi satser ikke bare på å være billig i Kron, vi legger også inn arbeid når vi velger fond slik at også investeringene holder god kvalitet. Du vil også ha mulighet til å påvirke hvordan pensjonen din investeres. Du kan for eksempel velge om du vil ha mer fokus på bærekraft eller miljøteknologi.

Vi holder deg oppdatert

Pensjonskontoen vår er ikke helt klart enda. Hvis du vil holder vi deg gjerne oppdatert, så slipper du å tenke noe mer på det!