Er du over 34 år og lurer på om du skal knekke BSU'en?

Når du fyller 34 år kan du ikke lenger sette inn penger på BSU, men du får fortsatt beholde kontoen helt til du velger å bruke av pengene du har spart. Om du allerede har kjøpt bolig kan det være vanskelig å bestemme seg for hva man skal gjøre med kontoen. Er du usikker på om du skal bruke pengene? Da skal vi prøve å hjelpe deg nå!

Her kommer tre punkter som du kan tenke over før du bestemmer deg for hva du skal gjøre.

1. BSU-renten vs. boligslånsrenten

Mange banker setter ned den gode renten etter fylte 34 år. Hvis renten du får på BSU-kontoen din er lavere enn lånerenten burde du betale ned lånet først. Du kan enten be banken trekke de månedlige avdragene av BSU’en, eller så kan du prøve å forhandle ned renten på lånet. Sjekk renteradar.no eller finansportalen.no og se hva du kan få i rente i andre banker. Dette kan du bruke når du skal spørre banken din. De fleste banker vil prøve å matche renten da de ikke ønsker å miste deg som kunde.

2. Pusse opp?

BSU’en kan kun brukes til å betale ned boliglånet eller til å kjøpe bolig. De kan ikke benyttes til å pusse opp kjøkkenet. Eller kan de det? Du kan dessverre ikke ta ut penger av BSU for å betale regningen du har fått fra IKEA, men det du derimot kanskje kan gjøre, er å øke boliglånet ditt. La oss si at du har 200.000 kr på BSU og du vil kjøpe nytt kjøkken til samme sum. Det du kan gjøre da er å sjekke med banken om de kan øke boliglånet ditt med 200.000 kr. Deretter betaler du ned lånet ved å trekke det fra BSU’en.

3. "Renten er bedre på BSU enn på min vanlige sparekonto"

Noen velger å la BSU’en stå fordi det fortsatt er bedre rente der etter at den er satt ned. Renten på den vanlige sparekontoen når liksom ikke opp. Om pengene inne i BSU’en skal stå der lenge har vi et tips til deg! Bruk den til å redusere boliglånet ditt slik at de månedlige betalingene blir lavere. Det du sparer hver måned kan du da for eksempel sette inn i et globalt indeksfond. Da har du mulighet til å få enda bedre rente enn den i banken.