Fall i markedet - en gavepakke til alle med lang tidshorisont

Fall i investeringer kan både være kjedelig og skummelt. Ingen liker å tape penger og spesielt ikke sparepenger satt av til for eksempel pensjon. Men har du litt tidshorisont på sparingen din kan du heller se på fall som en gavepakke!

I Kron er et av spørsmålene du svarer på når du starter sparingen din hvordan du reagerer på en forside om børskrakk. Bare noen få mener at dette er en gylden mulighet, men hvis du har lang tidshorisont er det jo faktsik det.

Hvorfor det, egentlig?

Hele premisset med å spare i fond er at man forventer bedre utvikling enn på bankkontoen over tid. Men ikke bedre utvikling enn Bankkontoen hver eneste måned, kvartal eller år. Det vil komme tider som ikke er så morsomme når man sparer i fond, og det er her klinten skiller seg fra hveten.

For de aller mest profesjonelle som investerer vet at markedet henter seg inn etter hvert. Da synes de det er helt fantastisk når massen av småsparere selger unna investeringene sine ved første fall. Det betyr endelig at de kan få snappet opp aksjene billigere fra de som er aller reddest.

Så når det er litt tøffere tider kan du tenke på at det åpner seg muligheter. Ja, faktisk kan du nesten juble litt. Endelig er jo varen (aksjefond) som er mest nødvendig for en pensjonstilværelse endelig på salg. I Kron tenker vi slik for deg, og de aller fleste vil ha litt reservepenger i rentefond som vi bruker når det åpner seg slike muligheter. Så hvis det blir et langvarig fall kommer vi til å benytte muligheten til å kjøpe aksjer på billigsalg for deg hele veien.

Men det finnes også unntak når du faktisk skal bli litt redd, og det er om du skal bruke pengene snart. Da har du ikke tid til å vente på at aksjene som ble kjøpt på salg skal løfte seg igjen. Så har du under tre år sparetid kan det være lurt å bite i det sure eplet og selge seg ut.

Blir det for tøft for deg i svingene kan du alltid snakke med oss på chatten for å få noen trøstende ord og noen positive betraktninger. Last ned appen her!