4 grunner til å flytte pensjonen i februar

Lanseringen av Egen Pensjonskonto nærmer seg med stormskritt, men hvorfor skal man bry seg når arbeidsgiver bare fikser dette? Her er fire gode grunner til hvorfor du bør vurdere å flytte din pensjon.

1. Lavere kostnader hos en leverandør du velger selv

Din arbeidsgiver må betale det samme for din pensjon uansett om du flytter eller ikke. Derfor vil du faktisk få "betalt" for å flytte pensjonen din til en billigere leverandør. For eksempel, hvis arbeidsgiver betaler en kostnad på 1000,- for oppbevaring av din pensjon og den nye leverandøren kun tar 500,- blir det 500,- ekstra rett inn på din pensjonskonto. Det kan bety mye på 30 år. Derfor er det ekstra viktig å samle alt et sted og betale en og samme lave kostnad. Når Egen Pensjonskonto lanseres 1. februar kan du sjekke kostnadene arbeidsgiver betaler for deg på www.norskpensjon.no. Når du vet hvilken kostnad (prosent) arbeidsgiver betaler blir det også lettere for deg å sammenligne priser. Dette kan du gjøre på sider som www.finansportalen.no som er drevet av Forbrukerrådet.

2. Mer eierskap til egen pensjon

7 av 10 ønsker å lære mer om pensjon, men få vet hvor mye de kommer til å få utbetalt. I Kron satser vi på å gi deg en spenstigere pensjon som er litt morsommere å følge med på. Det gjør vi blant annet ved å holde deg oppdatert på markedet og hvordan det påvirker investeringene dine. Du kan også enkelt følge med på pengenes utvikling i appen. Det vil forhåpentligvis gi deg et mer aktivt forhold til pensjonen din. Det gjør det også lettere å tilpasse underveis, hvis du for eksempel ser at du burde spare mer til pensjon for å få den pensjonisttilværelsen du drømmer om.

3. Bedre forvaltning

Pensjon er penger du skal bruke langt frem i tid, derfor kan små justeringer tidlig ha mye å si for hvor mye du får utbetalt. Når arbeidsgiveren din satt opp pensjonen var det ikke sikkert at selgeren på den andre siden ga rådet om fondene som du tjente mest på, men heller det banken tjener best på. Dette kan du unngå ved å selv gjøre den lille jobben med å undersøke hva et godt alternativ for pensjonspengene dine er. Her burde du både se etter kostnader, risiko (aksjeandel) og at investeringene er gode.

4. God samvittighet med grønn pensjon

Vi må igjennom store omstillinger fremover og kapital er med på å bidra til en grønnere verden. Pensjonspengene dine kan bidra ved at du velger en leverandør som investerer i bærekraftige selskap og sektorer. Et fond kan både være bærekraftig og gi god avkastning på samme tid. I Kron vil vi tilby en av Norges mest bærekraftige pensjonsløsninger. Investeringene vi velger må følge strenge etiske og miljømessige krav, vi velger kun de som er best på bærekraft.