Gi fond i gave


Håvard Solheim, investeringsrådgiver i Kron

Et gavekort på fond er lurt å få – og endelig er det enkelt å gi. Slik gjør du det.

Et klassisk i-landsproblem er å finne ut hva man skal i gave. Vi havner i mange situasjoner der man helst skal gi noe som er både verdifullt, interessant, litt fornuftig og litt gøy – uten at det er vanskelig å gi.

Fond har verdi, det inviterer til læring, de fleste vil mene det er fornuftig, og en god del synes til og med det er gøy. Bryllupsgaver, dåpsgaver, konfirmasjonsgaver og bursdagsgaver – fond i gave har potensialet til å passe alle anledninger, men det har ikke eksistert en enkel måte å gi fond i gave på.

Tradisjonelt sett har du kanskje måttet ringe banken, opplyse om mottakers fødselsnummer og kontonummer, to ting man som regel ikke vet, for så å i det hele tatt kunne starte kjøpsprosessen. Det blir annerledes nå.

Fond til den som har fremtiden foran seg

Gavekort på fond er både en gave med en konkret verdi i øyeblikket, men vel så viktig så skaper det muligheter for fremtiden. Muligheter for fremtidig avkastning; muligheter for å lære om sparing, økonomi og finans; og muligheter for å starte gode sparevaner.

Det er naturlig å tenke seg at fond i gave kan passe til mottakere som har fremtiden foran seg, og da er det kanskje naturlig å tenke på dåp/navnefest, konfirmasjon og bryllup. Skal du for eksempel i en dåp så er et klesplagg eller en leke til dåpsbarnet hhv. noe som ikke passer og som blir passé i løpet av ganske kort tid. Et beløp i fondssparing er derimot noe som følger barnet over tid, gir avkastning underveis, inspirerer til læring, og kan bli et solid bidrag til viktige investeringer senere i livet, om det er førerkort, jorda-rundt-reise eller boligkjøp.

Samtidig er tilbakemeldingene vi får fra kundene vi har testet konseptet på at de også kunne tenke seg å gi dette i helt vanlige bursdager til godt voksne venner og slektninger – som ofte «har alt» fra før av. Og apropos fremtiden foran seg – alder er jo bare et tall. Krons eldste kunde er 89 år gammel og har fylt ut at det spares til den dagen personen blir gammel😃

Fond i gave endelig enkelt

Krons overordnede oppdrag er å gjøre gode investeringer tilgjengelig for alle gjennom å utfordre etablerte sannheter på enkelhet, teknologibruk og pris – og nå skal vi gjøre det samme på gavekort. Derfor har vi lansert gavekort à la Kron, som lar deg kjøpe fond i gave til den du er glad i, for første gang på en veldig enkel måte. Det eneste du trenger er telefonnummeret til den som skal motta gaven (eller foresattes telefonnummer hvis det er en person under 18), og hverken giver eller mottaker må være kunde i Kron fra før av for å gi eller motta gavekort.

Du kan selv velge om du vil gi gavekortet raskt og enkelt digitalt gjennom en personlig tilpasset e-post, eller om du ønsker å skrive ut kortet, eller om du ønsker å skrive koden inn i et eget kort.

Gavekort på dine premisser

Fondsbransjen har vært lite brukervennlig med tanke på å gi fond i gave. Gavekortbransjen har vært lite brukervennlig med tanke på å passe på verdiene dine. Mister du gavekortet? Da kan det fort være umulig å ta det i bruk. Glemmer du å bruke det innen en viss frist? Da reduseres beløpet eller i mange tilfeller bortfaller det helt. I Kron vil vi gjøre hverdagen din litt enklere, så gavekortet ligger der og venter på mottaker, koblet til hennes/hans telefonnummer. Vi sender ut påminner om at verdien ligger der og venter på å bli satt i arbeid i fondsmarkedet. Og skulle det av en eller annen grunn ikke bli aktivert ila. 12 måneder? Da blir pengene tilbakeført til giver, for å sikre nettopp at pengene ikke forsvinner i et ingenmannsland/i lomma på gavekortleverandøren.

I sum er et gavekort i Kron lurt, fremtidsrettet, enkelt og trygt – og vi håper det kan gjøre enda en del av hverdagen din litt enklere enn den var.

Gå inn på kron.no/gave for å lese mer om hvordan du gir kortet, hvordan du aktiverer et kort du har fått, se gjennom ofte stilte spørsmål, med mer.

Gi gavekort på fond