Gode råd trenger ikke lenger å være dyre

Sparing i fond kan for folk flest minne om en uoversiktlig jungel av fond, forvaltere, spareprodukter og gebyrer, pakket inn i et komplisert bransjespråk. Det kan være utfordrende å navigere rundt og finne de beste løsningene for eget behov. Og hvordan kan vanlige folk vite om man faktisk får det man betaler for? Eller om man betaler for mer enn man får?

Bransje i endring

De siste årene har avisartiklene om fondsbransjen vært preget av kritikk fra Forbrukerrådet, Finanstilsynet og Høyesterett. Kritikken kan oppsummeres i at sparing i fond er for dyrt og uoversiktlig for folk flest. Det er kanskje også derfor bare en av tre sparer i fond i Norge mot nesten 90 % i nabolandet vårt, Sverige.

Den gode nyheten er at hele bransjen er i endring. og gir idag mer makt tilbake til brukerne. For mange kunder har fondssparing tidligere fortonet seg som en lukket svart boks som kun kan åpnes av folk med mastergrad i finans. Potensielle fondssparere har blitt servert en omfattende meny med kjente og ukjente fond de må velge fra, hvor prosessen naturligvis ofte har stoppet opp. Pengene har endt med å bli stående på en litt tilfeldig konto, ofte med beskjeden avkastning, bare fordi "det var enklest sånn". Dette ønsket vi i Kron å endre. Gjennom å gjøre fondssparing enklere, blir spareformen tilgjengelig for enda flere.

Ved hjelp av smart teknologi har vi gjort det mulig for alle å få kvalifiserte råd skreddersydd for deg. Som fondssparer i Kron tar du kun stilling til hvilke områder i samfunnet du er opptatt av. Det kan for eksempel være miljø, teknologi, likestilling eller eiendom. Du bestemmer hvor mye og hvor lenge du vil investere, om du vil sette inn et engangsbeløp, spare månedlig eller gjøre begge deler.

Vanskelig gjort enkelt

For folk flest er det vanskelig å forstå hvor pengene faktisk ender opp når de investeres i fond, eller hvilke krefter som påvirker de. Når noe virker for komplisert er det lett å trekke seg unna. Dette ønsket vi i Kron å gjøre noe med. Vi skrellet bort det kompliserte finansspråket. Hvis det skjer noe i verden som har betydning for sparepengene dine får du enkle og forklarende oppdateringer.

På den måten gjemmer vi oss ikke bak noen kryptiske prosenttall, men deler heller vår innsikt på et språk alle kan forstå. Vi har en oppriktig ambisjon om at Kron-brukerne skal forstå hvordan investeringene deres utvikler seg, og hvorfor det blir slik. I Kron finnes det heller ingen ekstrakostnader eller skjulte gebyrer. Vi har en åpen, ærlig og helt transparent prisstrategi.

Store ambisjoner

Og det er slik det skal være i 2020. I dag tar både etablerte og nye aktører i bruk ny teknologi som forandrer bransjen til det bedre for folk flest. Det er utviklet spareapper og spareroboter, og talspersoner har for lengst kastet dressjakken. Som en utfordrer i bransjen har vi i Kron en ambisjon om å fortsette å utfordre, og ligge foran i å forenkle og engasjere. Gode råd trenger ikke lenger å være like dyre.