Hva skal man gi i konfirmasjonsgave?

Er du en av dem som har en spent konfirmant hjemme? Eller kanskje du er invitert i en konfirmasjon snart? Det kan være vanskelig å å tenke på gaver i en travel hverdag, derfor har vi samlet litt gavetips og inspirasjon til deg.

Gi gjerne penger til en konkret drøm eller et mål

Mange konfirmanter ønsker seg penger, men å gi en 14-åring mye penger på konto kan bli et problem, plutselig brenner de opp i lomma. Det kan være lurt å spørre foreldrene eller konfirmanten selv om det er noe spesielt de vil ha penger til. Kanskje har de en drøm om å ta bil- eller båtlappen, eller kanskje det er et friår med reising som står høyest på ønskelisten. Uansett hva det er, det gøy å kunne bidra til noe konkret.

Overfør penger til BSU

Konfirmasjonsgaven kan også være en mulighet til å få kickstartet boligsparingen til konfirmanten. Jo tidligere du starter, jo større blir egenkapitalen. Når konfirmanten blir litt eldre vil de også få igjen inntil 5 000 kroner på skatten hvis de setter inn maksbeløpet på 25 000 kroner hvert år.

Opprett fond til konfirmanten

Det er klart at vi i Kron ikke er helt upartiske her, men å gi penger som går inn på et fond er en god ide. Dagens lave renter betyr at du faktisk taper penger over tid hvis de står på en bankkonto. Hvis konfirmanten så vil ta ut pengene i fondet når de er 30 vil pengene ha vokst i ca. 15 år.

Gaver som ikke er penger

Hvis du ikke vil gi konfirmanten penger, er klassiske gaver som smykker eller mansjettknapper fine gaver å gi. Arvegods eller bunad er et annet alternativ, dette er noe som konfirmanten kan ha glede av hele livet. Hvis du ikke vil gi en ting kan du også gi en opplevelse, det kan være alt fra en konsert til et fallskjermhopp! Her er det bare kreativiteten det står på!

Det er lov å kose seg litt med pengene også

Selv om vi snakker mye om sparing, er det også viktig å unne seg ting man har lyst på. Med litt kontroll på totalsummen kan konfirmanten bruke litt penger på ting de har lyst på her og nå med god samvittighet. Som forelder kan det være smart å sette seg ned med konfirmanten på forhånd og legge en plan for hvordan pengegavene skal brukes.

Ta gjerne kontakt med våre rådgivere på chatten hvis du har noen spørsmål om fond.