Hvilke utgifter i budsjettet er enklest å kutte?

Det kan være vanskelig å hele tiden ha full oversikt over økonomien sin og hva pengene går til. Du har sikkert hørt det veldig mange ganger før, men det hjelper å sette opp et budsjett. Lurer du på hvilke poster i budsjettet ditt du kan spare penger på? Vi har satt sammen en liste med fem poster i budsjettet hvor det er enklest å spare penger.

1. Småkjøp ☕🌭

En kaffe på den lokale kaffebaren på vei til jobb, en grillpølse i lunsjen eller en flaske vann fra butikken før trening. Mange bekker små, gjør en stor å. I lengden kan altså alle disse småkjøpene bli en ganske stor sum.

2. Abonnementer ⚡📱

De fleste har både strøm-, telefon- og internettabonnementer. Sjekk om du kan få bedre betingelser på avtalene dine eller om det er en annen leverandør som kan gi deg et bedre tilbud. Mange har den samme avtalen i mange år og kvier seg for å bytte. Det lønner seg å sjekke ut mulighetene!

3. Strømmetjenester 📺💻

Netflix, HBO, Dplay, Viaplay og TV2 Sumo er bare en håndfull av alle strømmetjenestene som finnes der ute. Lag deg en oversikt over alle strømmetjenestene du abonnerer på og finn ut hva du betaler i måneden. Er det kanskje noen du nesten ikke bruker og som du kan avslutte? Et annet tips er å finne noen du kan dele med.

4. Boliglånsrenten 🏘️

Kunne du tenkt deg å bruke litt mindre penger på rentene på lånet ditt? Sjekk ut finansportalen.no for å se hva du kan få i rente i en annen bank. Finner du en bank med lavere rente kan du bruke dette som argument til å få lavere rente hos banken din. De fleste bankene ønsker å beholde kundene sine og kan derfor gi deg en litt bedre rente.

5. Bilen 🚘

Bilen er det mange som ikke kunne vært foruten, men det har sin pris. I løpet av en måned går det kanskje penger til billånet, drivstoff, parkering, bompenger, bilforsikring osv. Ja, listen er lang! Står bilen din mye i ro, så kan du prøve å leie ut bilen din. Plattformer som nabobil.no og gomore.no lar deg gjøre akkurat dette på en enkel måte. Pengene du tjener kan du bruke på bilutgiftene dine og da blir det jo nesten som å kutte i budsjettet!