Hvordan kan du bli familiens økonomiekspert?

Er du den som blir spurt om å ta kontrollen over budsjett, planlegging av ferier, handling, sparing og alt annet innen økonomi? Er du ofte utnevnt som økonomisk ansvarlig? Da har vi noen tips til deg for å ha enda bedre oversikt og for å beholde denne rollen!

1. Hold deg oppdatert

Hvis du vil holde deg oppdatert innen det nyeste fra økonomiverden er det mange arenaer du kan gjøre det på:

  • Flere aktører og organisasjoner har foredrag innen emnet
  • Blogger - sjekk for eksempel ut Eivind Berg og Lise Vermelid Kristoffersen (Pengesnakk) sine blogger
  • Podcaster – det er gode utvalg både fra Norge og utlandet
  • Det finnes også nettforum hvor du kan stille aktuelle spørsmål og lese svar på andre spørsmål. Dine Penger er et av dem
  • Sørg også for å holde deg oppdatert med apper som E24 og Kron. Da får du pushvarsler hver gang det skjer noe i markedet

Les også: Bli en smartere investor i 2019

2. Kjenn dine begrensninger

Det finnes ingen rådgivere som har svar på alt. Vit når du trenger hjelp eller innspill fra andre, og husk på at det er mye å lære fra andre med samme interesse.

3. Den du gir råd til har følelser, men ikke vær redd for å være streng

Selv om noe føles riktig for deg er det ikke gitt at det føles riktig for den du gir råd til. Alle har ulike interesser og prioriteringer. Allikevel må du av og til være streng, fordi økonomiske forpliktelser må gå foran ønsker og lyster. Planlegging og sparing er nøkkelen for å leve et økonomisk uavhengig liv.

Vil du ta sparing og økonomi til et nytt nivå? Med fondssparing i Kron får du hyppige oppdateringer på hva som skjer i markedet. Sjekk ut mer her , og spør oss på chatten hvis du lurer på noe!