Hvordan bør du bruke bonusen din?

Våren nærmer seg og for mange er det snart tid for bonus. Det kan være fristende å bruke alt med en gang nå som du har «ekstra» penger, men det er ikke det mest gunstige når du ønsker å ta gode økonomiske valg. Vi har laget en oversikt som gjør at du kan være både fornuftig og unne deg litt ekstra av bonusen din.

Invester i fremtiden

Når du får en bonus er vårt beste råd å sette av deler av summen, eksempel 40 %, til fremtiden. Både på kort og lang sikt. Slik kan du fordele det:

1. Krisekonto
Det er vanskelig å forhindre uforutsette kostnader. Det du derimot kan gjøre er å forberede deg til en regnværsdag. Totalt sett er det smart å alltid ha nok til å dekke 3 måneder av de faste kostnadene dine på en egen konto, i tilfelle uhellet er ute. Sett av deler av summen til dette, så er du på god vei.

2. Kredittkortgjeld
Hvis du har kredittkortgjeld er det smart å nedbetale hele eller deler av gjelden. Har du flere lån bør du fokusere på å nedbetale den gjelden med høyest rente fordi det er den dyreste. Vi oppfordrer til å unngå å bruke kredittkort så ofte du kan. En god huskeregel er å kun bruke kreditt når du vet at du har mulighet til å nedbetale gjelden så snart som mulig.

3. BSU
Er du under 34 år er det smart å fokusere på å få utbytte av fordelene med BSU (boligsparing for unge). Nå som du har mulighet vil vi anbefale å spare litt her. Du kan spare 25.000 kr i året og få 5 000 kr i skattefradrag! Husk at det ikke er noe i veien for å spare i BSU selv om du allerede har bolig.

4. Bidra til et mål i nær fremtid
Skal du gifte deg? Få barn? Eller kanskje du skal arrangere en stor feiring, på ferie eller noe annet som koster deg litt? Sett det på en egen konto, og du kan se på det som en gave til deg selv!

5. Litt til pensjon
Dette punktet kommer vi ikke foruten. Å spare til pensjon på egenhånd er en god og nødvendig investering for fremtiden. Det er grunnet at pensjonen vi får dekket fra arbeid og folketrygd som regel ikke blir nok. Du kan lese mer om hvordan du kan spare til pensjon her .

>> Prøv Krons Sparetest nå og se hva som lønner seg for deg

Få glede av bonusen nå

Nå som du allerede har planlagt å sette av 40 % av bonusen din til sunn fornuft og fremtiden har du også muligheten til å unne deg noe ekstra med de resterende 60 %. Det er like viktig å leve som det er å spare! Kjøp deg noe nytt til garderoben, reis bort, eller noe helt annet!

Du kan selvfølgelig også velge å spare til noe du ønsker deg på en helt egen konto, opprettet spesielt for dette spesifikke sparemålet. Kanskje er det et par sko du har ønsket deg, eller sparer du til ny bil? Det er fantastisk å spare til noe du ønsker deg, for å så nå målet. Ingen dårlig samvittighet!

Lurer du på hvordan sparepengene dine kan utvikle seg hos Kron? Bruk to minutter og test en gratis spareplan!