Hva er egentlig Kron?

De beste finansielle rådene har historisk vært forbeholde de rikeste i samfunnet vårt. Resten av markedet har vært henvist til kompliserte fondstjenester eller pressede bankrenter. Derfor lanserer vi Kron. En smart sparetjeneste som tar mål av seg å være både personlig og heldigital.

- Med Kron åpner vi opp en forvaltningsbransje som tidligere har vært lukket for mannen i gata. Med en åpen plattform, enkelt språk, personlig tilpasning og absolutt ingenting i liten skrift. Nå skal det bli slutt på unødvendig vanskelige barrierer for de som vil spare smart. Er noe gjort vanskelig er det gjort for dårlig, sier Joar Hagatun, initiativtaker bak Kron.

Kron AS er heleid av de ansatte i selskapet og Formuesforvaltning. Sistnevnte har investert i Kron med kunnskap, tid og økonomiske midler.

Tilfeldige fondsvalg

Nordmenn er i verdenstoppen når det kommer til sparing både gjennom eiendom og bankinnskudd. Mange har også forsøkt seg på fondsmarkedet, med vekslende resultater.

- Vi har snakket med hundrevis av forbrukere som opplever fondssparing som komplisert. Det skjønner vi godt! Man får en lang alfabetisk liste med fond som man selv skal plukke fra. Det eneste man har å gå på er hvordan fondet tidligere har levert. Det blir ofte da mer tilfeldigheter enn smart sparing, forklarer Hagatun.

Kron lager en individuell spareplan for hver enkelt kunde. Det gjør de på bakgrunn av et sett med enkle inngangsspørsmål man besvarer ved registrering. Alt gjøres digitalt, men med en tungt bemannet chattefunksjon av rådgivere. Slik skal Kron holde prisene på et lavest mulig nivå.

- På bakgrunn av hva våre kunder selv er opptatt av velger vi ut de fondene som er best for akkurat den kunden. Det vi ikke gjør er å velge de fondene som gir oss størst inntekt å selge. Og absolutt alle rabatter og fordeler som fondsselgere tradisjonelt beholder selv, sender vi videre til våre kunder, opplyser Hagatun.