Invester som Oljefondet med et par klikk!

Oljefondet, eller Statens Pensjonsfond Utland, forvalter mer enn 8000 milliarder kroner. Det er svimlende summer. Så hva kan du som privat investor lære av oljefondet? Og bør du investere som dem?

En god investor

Oljefondet er ansvarlig for å forvalte penger som skal sikre velferden til fremtidige generasjoner. De er eksperter på å spare penger slik at de vokser mest mulig på sikt og har lykkes svært godt med sin strategi. Så hvorfor ikke lære av dem og bruke denne erfaringen til å få fart på dine sparepenger?

-Langsiktig og fornuftig

Oljefondet har en solid portefølje og har hatt stor suksess med prinsipper som langsiktighet, trygghet og mangfold. Det langsiktige perspektivet gjør at Oljefondet også tar risiko for å få bedre utvikling.

«Små, private investorer som deg og meg har mye å lære av oljefondet. Oljefondet lar fornuften styre sine investeringsvalg. De holder seg til planen uten å hoppe på kortsiktige trender», sier Joar.

Det betyr samtidig at de sprer risiko gjennom stort mangfold i type og antall selskap de investerer i. Dette er gode ting å ta med seg enten du sparer 100 000 kr eller 8000 milliarder kroner.

«Nettopp derfor gir vi kundene i Kron muligheten til å investere som oljefondet , ved at de kan velge det som investeringstema», forklarer Joar.

Les også: Hold deg unna denne fondsstrategien

-Oljefondet skiller seg fra andre globale investorer

Oljefondet investerer i nesten 9 000 selskap i 77 land. De skal skape høy utvikling og sikre norske verdier for fremtidige generasjoner. Joar Hagatun, daglig leder i Kron, forteller hvordan Oljefondet skiller seg fra andre investorer:

«Den største forskjellen ligger hvor mye som plasseres i Europa og USA. For oljefondet er disse markedene like viktige, mens de fleste globale investorer ønsker å investere mest i USA».

Når er det smart å investere som oljefondet?

Joar forteller videre hvorfor du bør investere som oljefondet.

«Du bør investere som oljefondet dersom du tenker langsiktig på sparingen din. Oljefondet investerer globalt, så du slipper å bekymre deg for norsk økonomi. Du sprer risikoen på investeringene dine og sparingen din blir mer robust».

Oljefondet er en god investor og har fått til en svært god utvikling på ”Norges sparepenger”. Dra nytte av denne erfaringen for å få bedre utvikling på dine sparepenger du også!

Som kunde i Kron er det enkelt å investere som Oljefondet. I registreringen velger du tema "Som Oljefondet". Kontakt oss på chatten hvis du har spørsmål eller ønsker råd om dette temaet er noe for deg.