Morten (27) kan tjene 300.000 på å flytte pensjonen til Kron

Flytter du pensjonen din kan du få lavere kostnader – og mer utbetalt som pensjonist.

Din pensjon, ditt valg

Hittil har arbeidsgiver bestemt hvem som tar hånd om pensjonspengene dine. Nå kan du velge helt selv. Det kan du tjene mye på.

1. februar i år trådte Egen pensjonskonto i kraft. Lovendringen har som mål å sikre mer pensjon for hver krone. Er du en av 1,5 millioner nordmenn som har innskuddspensjon gjelder dette for deg.

Les mer om pensjon i Kron her

Morten Winther Wold er 27 år gammel, bor på Bislett i Oslo og jobber som forretningsrådgiver. Like før nyttår lastet han ned Kron-appen. Han flyttet først fondene sine og startet med individuell pensjonssparing (IPS). Da lovendringen trådte i kraft, satt han klar til å flytte pensjonspengene sine til Kron.

– Jeg er nok litt mer opptatt av pensjon enn de fleste på min alder. Men jeg har inntrykk av at min generasjon har et ganske bevisst forhold til pensjon. Vi vet det er smart å ta kontroll, det er bare ikke alle som vet hvordan de går frem, sier Wold.

– Da det ble mulig å bestemme selv hvor pensjonspengene skulle stå, tenkte jeg at det var en mulighet jeg ikke kunne la skli forbi, forklarer Wold.

Kan tjene 300.000 på å bytte til Kron

Ved noen få tastetrykk flyttet han pensjonspengene sine til Kron. Han valgte å gå for Krons anbefalinger , hvor fondene settes opp for deg – noe som er perfekt om du er opptatt av å få en best mulig pensjon, uten å bruke tid på å sette deg inn i fond og gode sammensetninger.

– Hvis jeg ligger på det samme lønnsnivået som jeg har i dag, og arbeider til jeg blir 67 år, så vil jeg antakelig få omtrent 300.000 kroner mer i pensjon, forteller han.

– Det har jeg regnet ut med tanke på at Kron har et mye lavere forvaltningsgebyr enn pensjonsleverandøren jeg hadde tidligere. Jeg har ikke tatt høyde for avkastningen, så i realiteten vil jeg sannsynligvis tjene enda mer.

Hvorfor gir lavere priser mer i pensjon?

Den viktigste grunnen til at mange nordmenn nå flytter pensjonen sin, er at de finner en pensjonsleverandør med lavere kostnader enn den arbeidsplassen har valgt. Finner du en billigere aktør, får du nemlig kostnadsforskjellen rett inn på pensjonskontoen din.

– Hvor mye du får i kroner ved å flytte pensjonen din vil variere, men de aller fleste vil tjene på å samle pensjonen sin hos en leverandør med lavere kostnader. Jo tidligere du tar grep, jo mer kan du regne med å få inn i pensjonskassa. Ved å ta tak i pensjonen i en alder av 27 ligger Morten veldig godt an, forklarer Håvard Solheim, som er spareekspert i Kron.

Er du usikker på om du har en dyr eller rimelig pensjonsleverandør, kan du sammenligne aktører via Forbrukerrådets sammenligningstjeneste Finansportalen her .

– Her vil du raskt se om det finnes billigere aktører enn den som arbeidsplassen din har valgt for deg, sier Solheim.


Flytt pensjonen din i 3 enkle steg