La sparepengene spare miljøet

Nå kan du slå to fluer i en smekk og spare penger samtidig som du sparer miljøet. Invester miljøbevisst i bærekraftige fond.

Spar miljøbevisst

Dersom du ønsker å spare noen av pengene dine, er sannsynligheten stor for at du tenker litt på fremtiden. En god fremtid er avhengig av bærekraftige valg. Nå kan du bidra til et bedre miljø mens sparepengene dine vokser. Smart, ikke sant? Så hvordan kan du få til dette? Jo, du kan investere pengene i fond som plasserer dem i miljøvennlige selskaper.

Nye spareløsninger

Målet med spareløsningene til Kron er å gjøre fondssparing enklere for deg , og nå har vi nye muligheter for deg som ønsker å prioritere miljø i plasseringen av pengene. Bærekraft spiller en stadig viktigere rolle i investeringsbeslutninger i dagens marked. Fokus ligger på å oppnå en positiv påvirkning på miljøet og samfunnet over tid, uten tap av inntjening. Ettersom vi i Kron setter bærekraft høyt, er vi svært glade for å kunne fortelle at vi har tatt inn to nye fond i vårt tema Miljøbevisst: Vontobel Clean energy og Pictet.

Les også: Fondskuppet du ikke må gå glipp av

Bærekraftig investering

Både Vontobel og Pictet har sine røtter i Sveits, og har gjennom en årrekke investert i selskaper som tar miljø og bærekraft på alvor. Begge selskapene lang erfaring i å velge ut investeringsobjekter som tilbyr bærekraftige og miljøvennlige løsninger i hele bedriftens verdikjede; fra drift til produkter og tjenester. De investerer i globale selskaper som direkte eller indirekte jobber aktivt for et bedre klima og miljø, for eksempel i form av renere produkter som gjenvinning, vannforsyning, organisk matproduksjon, ny teknologi, elbiler og fornybar energi.

Les også: Slik fungerer Kron

Ta et miljøvennlig sparevalg

Thore Johnsen ved Norges Handelshøyskole har tidligere kritisert Nordea for sine utspill om at plassering av sparepengene i miljøvennlige fond vil redusere karbonavtrykket. Det er en pågående diskusjon hvordan dette eventuelt kan måles, men det vil uansett være i ditt karbonbidrag gjennom hva du investerer i.

Enkelte investeringer bidrar til mer bruk av industri og dermed økt karbonutslipp og forurensning. Miljøbevisst derimot, vil investere sparepengene dine i selskaper med god miljøprofil som fokuserer på fornybar energi. Enten du har små eller store summer å investere, vil du kunne få god utvikling på langsiktige og miljøvennlige plasseringer.

Ønsker du å være med å påvirke sparingen din ved å plassere sparepengene i miljøvennlige investeringsfond er dette nå fullt mulig. Vi i Kron står klare til å hjelpe deg med å ta miljøbevisste valg. Kontakt oss for å høre om mulighetene for et miljøvennlig sparevalg, og la sparepengene dine vokse samtidig som du sparer miljøet.

Nysgjerrig på hvor enkelt Kron er? Sjekk det ut her!