Lansering av ny egen pensjonskonto med bedre vilkår

Når nyttårsklokkene ringer inn 2021 er det ikke bare det nye året du kan feire, i januar innføres også «Egen pensjonskonto» i Norge. For de aller fleste vil det bety en bedre pensjonisttilværelse.Her er litt mer informasjon om hva det vil bety for deg.

Hva er Egen Pensjonskonto?

Det er en konto hvor gamle pensjonskapitalbevis og aktuell pensjonssparing samles. Pensjon fra tidligere arbeidsgiver vil automatisk flyttes over til en konto hos den leverandøren som din nåværende arbeidsgiver har valgt. Å ha alt på en og samme konto reduserer kostnaden for deg som sparer. Ordning gjelder kun hvis du har innskuddspensjon. Har du offentlig tjenestepensjon eller en annen pensjonsordning får du ikke egen pensjonskonto.

Økt valgfrihet for deg som bruker

Den nye ordningen åpner for at du selv kan velge leverandør. Før kunne du bare velge leverandør for den pensjonen som tidligere arbeidsgivere hadde spart for deg. I 2021 kan du også bestemme hvor pensjonssparingen fra din nåværende jobb plasseres.

Hvorfor velge en annen leverandør enn arbeidsgiver?

Arbeidsgiver betaler kostnadene for din aktive pensjonssparing, men ikke for tidligere pensjonssparing. Velger du leverandør selv vil arbeidsgiveren fortsette å dekke kostnader for deg, opptil det de betaler i dag. Dette betyr at hvis arbeidsgiver betaler 3 000 kr for din pensjon og den nye leverandøren du velger kun koster 1 000 kr, vil du få 2 000 kr ekstra inn på din pensjonskonto.

Kron kommer også med Egen pensjonskonto

Vi har ambisjoner om å lage et produkt som er både konkurransedyktig og engasjerende. På den måten kan vi sikre at du har litt mer penger å rutte med som pensjonist.

Inngåelse av ny pensjonsavtale med Akademikerne Pluss

Hvis du er medlem av Akademikerne Pluss vil du også kunne få en enda billigere pensjonskonto. Kron har nemlig inngått en avtale om å utvikle en helt ny pensjonsløsning for deres 200 000 medlemmer. Du kan lese mer om dette samarbeidet her .