Liker du å handle på salg?

Aksjer og aksjefond har falt kraftig i verdi den siste tiden. Årsaken til det er usikkerheten for når denne unntakstilstanden er over for bedrifter og folk flest. Når bedriftene ikke får solgt eller produsert hverken sine varer eller tjenester faller aksjekursene. Det betyr at det er billige aksjer å få nå.

I tidligere kriser gjennom historien har det vært veldig lurt å gå inn i aksjer når krisen er som verst og alle er redde. Dersom du gjorde det under finanskrisen i 2008 ble 100 000 kr til ca. 150 000 kr i løpet av bare ett års tid.
Det er vanskelig å vite når man har nådd bunnen, og det kan fortsatt falle mer. Men en smart ting å gjøre kan være å sette opp en spareavtale med månedlig trekk gjennom krisen. Da er du sikker på å ikke bomme for mye på tidspunktet, fordi du vil kjøpe på noen oppturer og noen nedturer, og gjennomsnittet av det du kjøper for vil da bli lavere enn om du kun kjøpte en gang.

Det er også usikkerhet rundt hvilke bedrifter som kommer til å gjøre det bra når krisen er over. Fra en dag til en annen har hverdagen vår blitt snudd på hodet. Mange kommer trolig til å endre vanene sine når krisen er over. Vi blir mer vant til å handle på nett, reise mindre og snakke med hverandre på video. Det gjør at det er noen bransjer som kanskje aldri vil komme tilbake til gamle høyder, mens andre vil få vanvittige muligheter for vekst på grunn av disse endringene. Det kan derfor være lurt å investere i fond som utnytter disse endringene.

Derfor utfordrer vi de som handler aksjer i de aktive fondene på dette, men vil du ha ekstra mye av slike selskaper kan du velge temaet Teknologi hos Kron. Da investeres sparepengene blant annet i 300 ledende selskaper som jobber med alle former for digitale løsninger. Alt fra digitale bilforhandlere til logistikksystemer for de som jobber med hjemlevering, og mye mye mer.

Lurer du på hva som er den beste spareplanen for deg? Last ned appen vår her og gå gjennom registreringen hvis du ikke har gjort det og se oversikten over hvilken spareplan vi anbefaler deg.

Du kan også kontakte oss på chatten! Her får du hjelp av våre finansielle rådgivere, som kan hjelpe deg på vei.