Pensjon i Kron er rett rundt hjørnet!

På mandag 1. februar kommer egen pensjonskonto! Da blir det du og ikke jobben som bestemmer hvor pensjonen skal stå! Hos oss kan du velge om du vil ordne fond selv, eller om vi skal fikse det for deg.

Velg fond selv til din pensjon for 0,10%

Er du en av de som er litt ekstra glad i å bestemme alt selv? I Kron kan du plukke blant en rekke utvalgte fond, hvorav det billigste fondet koster 0,10%. Vår plattformavgift er 0,10%, det betyr at totalprisen for deg blir 0,20%. Her finnes alt fra indeksfond, fondspakker, aktive fond og temafond fra leverandører som DnB, KLP, Storebrand, Nordea og Blackrock.

Les mer om priser og produkter her

… eller la oss fikse det for deg for 0,23%

Hvis du er en de som gjerne vil ha god pensjon, men mangler tid til å sette deg inn i det er Krons anbefalinger noe for deg. Den er også billig med en kostnad på 0,23%. Kron investerer da i et knippe billige, bærekraftige fond og sørger for at du har riktig risiko for din alder.

En ekstra gulrot for deg som er medlem i en forening i Akademikerne Pluss

Hvis du er medlem i en av de 12 foreningene i Akademikerne Pluss har du tilgang til medlemspriser. Da får du blant annet Krons Anbefalinger til 0,17%.

Sjekk om dette gjelder deg her.

Lav pris betyr mer pensjon til deg

Din arbeidsgiver må betale det samme for din pensjon uansett om du flytter eller ikke. Finner du en billigere pensjon enn jobbens, får du differansen rett inn på konto. Derfor vil du faktisk få "betalt" for å flytte pensjonen hvis du finner en billigere leverandør. For eksempel, hvis arbeidsgiver betaler en kostnad på 1000,- for oppbevaring av din pensjon og den nye leverandøren kun tar 500,- blir det 500,- ekstra rett inn på din pensjonskonto. Det kan bety mye på 30 år.

Tre tips for å få bedre oversikt over pensjon allerede nå

  1. Få oversikt over hva du har av oppspart pensjon fra tidligere arbeidsforhold. Her kan du bruke www.norskpensjon.no . For offentlig/statlig sektor kan du sjekke med pensjonskalkulatoren til Statens pensjonskasse (SPK) eller KLP .
  2. Sjekk hvilken pensjonsordning du har gjennom jobben og hvilket forvaltningsgebyr/administrasjonsgebyr de betaler på din pensjonssparing i dag. Fra mandag av kan du se hva arbeidsgiver betaler for pensjonen på norskpensjon.no . Det gjør det lettere å sammenligne tilbud fra andre pensjonsleverandører.
  3. Sjekk hvilken risikoprofil du har på pensjonen din (aksjeandel). Jo lengre det er til du blir pensjonist, jo høyere aksjeandel bør du ha.