Rett opp økonomien etter sommerferien

Ble sommerferien litt dyrere enn forventet? Eller har du lyst på en ny start for økonomien? Her får du noen enkle tips for hva du kan gjøre.

1. Bli kvitt gjelden

Er du en av mange som bruker kredittkort, enten for å bestille ferien eller i mens du er på ferie? Det er veldig dyre renter knyttet til den type kort. Derfor er det viktig at du nedbetaler dem så raskt du kan.

2. Sjekk hva du betaler

Mange tenker over det å kunne bytte forsikringer, strømleverandør, treningssenter og så videre. Og her kan det absolutt være penger å spare! Utnytt muligheten og ta en sjekk for å se om du kan få lavere priser. Det kan være mange kroner å spare.

3. Hva kan du spare?

Mest sannsynlig har du noen andre områder du kan kutte litt ned på også. Det kan være en fin motivator å tenke på at du kan stramme inn budsjettet litt ekstra nå ettersom du kanskje koste deg litt ekstra i sommerferien. Hva med å sette deg et mål om å ikke spise på restaurant på 30 dager, ha shoppestopp frem til jul eller kanskje en hvit måned, for å så sette en slant på sparekonto? På den måten kan du være på vei til å spare opp til neste ferie allerede nå!

4. Ha flere kontoer

Sjekk hvor mye regningene dine er på hver måned. Sett så opp et automatisk trekk på litt mer enn dette beløpet dagen etter du får lønn. Slik får du bedre oversikt over hvor mye du har å bruke på andre ting i måneden. Ved å sette over litt ekstra enn den eksakte summen har du en liten buffer til for eksempel tannlegeregning eller gaver.

5. Øk hvis du kan

Hvis du vet at du ofte har litt ekstra på slutten av måneden kan du for eksempel øke boliglånet slik at du minsker løpetiden, eller sette av litt mer til sparing. Du kan endre automatiske trekk på både boliglånet og sparing slik at det kommer rett etter at du får lønn.

Hvis du er usikker på hva du bør gjøre med pengene dine kan du få svaret på et par minutter! Prøv Sparetesten og se hvordan du ligger an.