Sånn var markedet i november

Det var bra fart på børsene i starten av november, men nyheten om den sørafrikanske omicron-varianten la en demper på stemningen. Usikkerheten rundt viruset skapte frykt på børsene verden over. De største børsene gikk i gjennomsnitt ned ca. 2%, Europabørsene falt mellom 3-6% og USA avsluttet måneden ned ca. 2%. Det er fortsatt lite informasjon om hvor alvorlig den nye varianten er. Utfallet kan påvirke markedet både positivt og negativt. Måneden endte allikevel med en avkastning på i underkant av 200 millioner for Kron-kunder.

Svakere krone

Den norske kronen påvirkes mye av oljeprisen, som falt til under 70 dollar pr. fat i november. Til sammenligning er den høyeste registrerte fatprisen 156 dollar, og det var i 2008. En svak krone gjør at du får mindre igjen for pengene i andre valutaer. I Kron investerer vi mest i markeder og valutaer utenfor Norge, og den største delen ligger i dollar. Det betyr at når kronen er svak, får du mer for hver dollar du er investert i, dermed fungerer den som en slags støtpute! For i perioder med stigende aksjemarkeder har den norske kronen en tendens til å styrke seg, og i svake aksjemarkeder som denne måneden, svekke seg.

Sånn gikk det investeringene i Kron

I Kron kan du velge både fondspakker og enkeltfond. Her kan du se avkastningen til fondspakkene i november.

Slik gikk det for fondspakkene i november:

Krons utvalgte:

4,1%

Indeks:

5,4%

Teknologi:

4,3%

Miljøbevisst:

5,3%

Eiendom:

4,4%

Som oljefondet:

5,2%

Likestilling:

2,9%

NB! Avkastningen er målt på aksjeandelen. Den månedlige avkastning bestemmes ut ifra hvilken risikoprofil man velger. Avkastningen kan også variere basert på antall innskudd/uttak gjort denne måneden.

Slik gikk det på fondsmarkedet

Disse fondene var mest populære i November:

  1. KLP AksjeGlobal Indeks V
  2. DNB Global Indeks N
  3. KLP AksjeGlobal Mer Samfunnsansvar
  4. Alfred Berg Indeks C
  5. DNB Teknologi N
  6. DNB Norge Indeks N
  7. Kron Indeks Global
  8. DNB Norden Indeks N
  9. DNB USA Indeks N
  10. KLP AksjeNorden Indeks