Sjekk hvordan det gikk med sparepengene dine i 2023

Vi har laget en gjennomgang for å gi deg svaret. Trykk deg gjennom Ditt investeringsår 2023 for å se en oppsummering av hvordan investeringene dine gjorde det. Målet er å feire din spareinnsats, gi deg viktig informasjon om investeringene dine og inspirere til videre sparing. Du finner gjennomgangen på «Profil» og “Årsgjennomganger” inne i appen.

En fot i bakken med investeringene dine

Vi jobber for at våre kunder skal lære mer om investeringer. En viktig del av dette er at å forstå hva du er investert i og at dette henger sammen med innstillingene dine for sparehorisont og risikotoleranse på kontoen.

Hva bør du tenke på inn i 2024?

2023 ble et knallår i for både aksje- og rentefond, med fantastisk avkastning for de som var med igjennom hele året. Da er det lett å bli overmodig, og mange tar kanskje høyere risiko enn de burde.

Når du tar gjennomgangen er det lurt å tenke på et par ting:

Hva sparer du til?

Har du fondspakke Har du en fondspakke valgt fra "Krons Anbefalinger" har risikoen blitt tilpasset det svaret du sist ga til oss. Dersom dette har endret seg, for eksempel ved at tidshorisonten for pengene ikke er like lang bør du svare mer konservativt på spørsmålene om tidshorisont og dermed få en høyere andel rentefond med lavere risiko.

Har du valgt fond selv: Dersom risikoen er større enn sparehorisonten tilsier vil du få opp en advarsel om dette. Du kan velge å justere ned risikoen ved å f.eks inkludere mer rentefond på kontoen din eller en annen konto.

Hvordan takler du svingninger i verdien?

Under "Risiko" vil du finne svaret ditt fra forrige gjennomgang eller da du opprettet kontoen. Det kan være lurt å tenke godt igjennom om dette svaret fortsatt stemmer slik den økonomiske situasjonen din er nå.

Vi blir veldig glade for tilbakemeldinger - du kan legge igjen så mange du vil nederst på forsiden i appen. Som alltid kan du ta kontakt med oss på chatten dersom du har spørsmål 😊